null #NEKAJNOVEGA: še boljše zavarovanje za tujino WIZ Tujina
zemljevid grafika, modra, nova WIZ Tujina, zdravstveno zavarovanje za tujino
clock image

8

#NEKAJNOVEGA: še boljše zavarovanje za tujino WIZ Tujina

#wiztujina

14 januar, 2022

Margi

Prenovili smo naše zavarovanje za tujino WIZ Tujina. Osnovnemu kritju ZDRAVJE, sedaj lahko priključiš 6 dodatnih koristnih kritij. Celovita zaščita na tvojih potovanjih ali dopustu v tujini.

Prenovljeno zavarovanje za tujino WIZ Tujina

Po novem ima WIZ Tujina višje zavarovalne vsote, nove ugodnosti, odslej se lahko skupaj na ENI polici zavarujejo vsi PRIJATELJI, ugodnejša pa je tudi ponudba za DIJAKE in ŠTUDETJE, ki gredo na študijsko izmenjavo v tujino. 
 

Višje zavarovalne vsote WIZ TUJINA

Na voljo so 4 paketi z različno visokimi zavarovalnimi vsotami od 30.000 € do 250.000 €, ki veljajo za cel SVET
Za vse, ki pa večkrat potujete v države BALKANA: Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Severna Makedonija in Črna gora, je tu prilagojena ponudba z višje zavarovano vsoto 30.000 €.  

V primeru, da za osnovno kritje ZDRAVJE potrebuješ še višje kritje, npr. za 1 MIO EUR, nam piši na info@wiz.si.


SPOZNAJ PRENOVLJENO WIZ TUJINA >


Osnovno kritje WIZ Tujina ZDRAVJE vključuje kritje za COVID-19


Krije ZDRAVJE vsebuje asistenčne storitve 24/7, organizacijo in plačilo stroškov nujnih storitev ter zdravniško pomoč, če se v tujini poškoduješ ali nenadno zboliš, tudi za primer bolezni COVID-19. 

Vključene so nujne zdravstvene storitve zaradi bolezni ali poškodbe:

 • stroški nujne medicinske oskrbe in obisk zdravnika, ki so posledica nezgode ali bolezni;
 • stroški nujnega zdravljenja kot posledica nezgode ali bolezni;
 • stroški nujne zobozdravstvene pomoči za odpravo akutne bolečine ali za svežo poškodbo zobovja vključno z ekstrakcijo zoba.
 • prevoz do najbližje bolnišnice ali klinike in nazaj;
 • prevoz v domovino ob predhodnem soglasju asistenčnega centra;
 • spremstvo in prevoz mladoletnega otroka;
 • prevoz posmrtnih ostankov v domovino.

Zavarovalno kritje COVID-19 velja za vse zavarovance, tudi družinske člane, če so na skupni polici. V Vključena je podaljšana nastanitev v tujini za čas samoizolacije / karantene. Kriti so tudi stroški vrnitve v domovino, če se zavarovanec in njegovi družinski člani zaradi samoizolacije / karantene niso mogli vrniti v domovino na način kot so prvotno nameravali.


WIZ Tujina z novimi dodatnimi kritji 


Poleg osnovnega kritja ZDRAVJE lahko na polico sami dodajaš dodatna kritja, če potrebuješ večji obseg kritij in še več zaščite pred morebitnimi stroški na potovanju v tujini:

POTOVANJE – dodatno kritje za vse, ki predvsem radi potujete z letalom, saj vključuje naslednje dogodke:

 • preklic leta,
 • izguba/kraja prtljage,
 • zamuda prtljage/leta,
 • izguba/kraja osebnih predmetov.

NEZGODA – dodatno kritje za primer nezgode, ki ima težje posledice kot so:

 • smrt zaradi nezgode v tujini,
 • operacije zaradi nezgode, ki ste jo utrpeli v tujini.

ODGOVORNOST – dodatno kritje, ki poskrbi za odškodninsko odgovornost proti tretjim osebam, v primerih poškodovanja oseb ali stvari. Od 1. januarja letos to kritje nujno potrebujejo vsi smučarji na smučiščih v Italiji, zato je to zelo dobrodošla in ugodna rešitev za vse ljubitelje belih strmin. Po sklenitvi poleg police prejmete tudi potrdilo o kritju odgovornosti v angleškem jeziku.
V primeru škode znaša soudeležba 10 % od odškodninskega zahtevka oz. minimalno 50€.

ODPOVED POTOVANJA – dodatno kritje poskrbi za stroške odpovedi potovanja, če zaradi nepredvidenih dogodkov (kot so bolezen, poškodba ali smrt, naravne nesreče…), ne moreš oditi na planirano potovanje. To kritje lahko izbereš le pri celoletnem zavarovanju za posameznike ali družine, velja pa za vsa potovanja v času veljavnosti police.

PREKINITEV POTOVANJA – to kritje poskrbi za povračilo stroškov neizkoriščenega dela bivanja na potovanju, zaradi zavarovalnega primera, ki je nastal iz osnovnega kritja ZDRAVJE.
Kritje velja le pri celoletni posamezni ali družinski polici.

BANČNE KARTICE – to kritje poskrbi za škodo zaradi zlorabe ukradene oziroma izgubljene bančne kartice v tujini. Krita je tudi kraja gotovine.
 

Do zavarovanja za tujino hitro in enostavno


WIZ Tujina je spletno zavarovanje za tujino, ki ga lahko pri WIZu skleneš hitro in enostavno online. Potrebuješ le telefon ali računalnik in dostop do spleta.

 • Plačilo lahko izvedeš s plačilno kartico, spletno banko (KlikNLB ali NovaKBM) ali plačilnim nalogom UPN. Pri celoletnih policah pa lahko premijo plačaš v 4 obrokih

POMEMBNO: Poskrbi, da bo tvoje zavarovanje za tujino pravočasno urejeno! Namreč skleniti ga moraš še PRED ODHODOM v tujino. V 3 minutkah :) Če pa pozabiš in zavarovanje sklepaš, ko si že v tujini, te čaka 5 dni čakalne dobe (karence). V tem času zavarovanje žal ne velja.


SPOZNAJ PRENOVLJENO WIZ TUJINA >

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.