null Spoznaj največjo kolesarsko atrakcijo – visečo kolesarsko stezo v bližnji Italiji
Kolo na kolesarski stezi nad Gardskim jezerom
clock image

4

Spoznaj največjo kolesarsko atrakcijo – visečo kolesarsko stezo v bližnji Italiji

#wizkolesar

02 julij, 2018

Nina

Poletje je že tukaj in lepo vreme kar vabi na plano. Izleti v naravo so res nekaj posebnega, če jih doživite s kolesom, pa so lahko še veliko lepši – vidite in doživite lahko več, kot če bi šli peš. Čeprav se kolesarskih poti v Sloveniji ne manjka, nas včasih povleče tudi čez mejo.

 In ravno zato smo v naši bližini pri sosedih našli 2 krasni jezeri, okoli katerih je kolesarjenje res noro doživetje. Prva velja za največjo kolesarsko atrakcijo v tem delu Evrope, druga pa je čudovita destinacija za družinski izlet.

Okoli Gardskega jezera s kolesom po atraktivni viseči kolesarski stezi

Največje jezero v Italiji bo 14. julija postalo posebna turistična znamenitost – otvorili bodo sanjsko kolesarsko stezo, ki visi nad jezerom. Ja, prav ste slišali, kolesarska steza, ki visi direktno nad jezerom. Kako to zgleda? Pokukajte v videoposnetek, posnet iz zraka z dronom. 

 

Kolesarska steza, poimenovana »Garda by Bike«, bo potekala vse okoli jezera in bo obsegala 190 km. Njen začetek bo v mestecu Limone sul Garda, kjer bo tudi potekala otvoritev sredi julija. V eno bodo združili in povezali obstoječe kolesarske steze in stezo povezali tudi z Eurovelo EV7 "Central Europe Itinerary" in Eurovelo EV8 "Mediterranean Itinerary". Na tak način bo Garda by Bike povezana v Evropsko kolesarsko mrežo.

Kolesarska steza je tako načrtovana, da bo ustrezala vsem vrstam kolesarjev: rekreativcem in tudi tistim bolj zahtevnim. Imela bo več možnosti, predvsem na tistih predelih, kjer bodo vzponi, ki niso primerni za vse kolesarje. Tam se bo steza razcepila v bolj in manj položno ali bo na voljo alternativni prevoz s čolnom, ki bodo imeli poseben prostor za prevoz koles.

Klopinjsko jezero na avstrijskem Koroškem je super ideja za družinski potep

Klopinjsko jezero (Klopeinersee) je dolgo skoraj 2 kilometra in široko 800 metrov ter v njem poleti temperatura vode doseže tudi 28°C. Nahaja se v neposredni bližini Celovca, kar je res samo kratek skok čez mejo. Je izjemno zanimivo za dopustnike, saj se v jezeru zaradi tople vode lahko kopajo tudi bolj občutljivi na temperaturo vode, hkrati pa je ob jezeru in na njem organiziranih kup zanimivih aktivnosti za celo družino:

  • plavanje,
  • splavarjenje,
  • potapljanje,
  • plezanje,
  • soteskanje,
  • tura tihotapljenja,
  • naravoslovna odprava v Zablaško močvirje,
  • tura v rudnik,
  • kolesarjenje ipd.

 

Edina neprekinjena jezerska promenada v Avstriji omogoča ogled jezera čisto od blizu. S kolesom je pot okoli jezera lahko res izjemno doživetje, saj zagotavlja pristen stik z zeleno neokrnjeno naravo.

Za majhne pustolovce je v bližini Klopinjskega jezera posebna atrakcija - doživljajski gozd, ki bo na 20 tisoč kvadratnih metrih navdušil majhne in velike otroke. V njem se bodo otroci urili v plezanju, skakanju, lovljenju ravnotežja, orientaciji in še v marsičem. Otroci se tukaj lahko igrajo na več kot 75 atrakcijah med krošnjami, pod zemljo in v vsem, kar je vmes. To bo nekaj, kar se bo otrokom in vam res zapisalo v spomin. 

Na novo kolesarsko doživetje pa se nikar ne odpravi brez zavarovanja - WIZ-ovci te vabimo, da ne pozabiš na zavarovanje za kolesarja: WIZ Kolesar krije stroške v primeru nezgod (pri kolesarjenju) in odgovornosti (v primeru poškodovanja drugih oseb ali njihove lastnine). Bodi brez skrbi po vsej Evropi – le za 18,79 € na leto.

 

Spoznaj še druge kolesarske ture na tujem in pri nas, v Sloveniji >
 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe?