null Najlepši kolesarski izleti po Sloveniji in čez mejo
Kolo ob jezeru ob sončnem zahodu
clock image

4

Najlepši kolesarski izleti po Sloveniji in čez mejo

#wizkolesar

18 marec, 2018

Ana

Slovenija in obmejno območje sosednjih držav ti ponujata na kilometre čudovitih kolesarskih poti različnih zahtevnosti, dolžin in cestnih podlag. Da ti prihranimo čas z iskanjem destinacij, smo zate poiskali ultimativne predloge za najlepše kolesarske izlete.

Kolesarski izleti so lahko prava zabava, izobraževanje in športna aktivnost ob enem. Da bi bilo enostavneje izbrati naslednjo kolesarsko destinacijo, smo za vas pripravili zbirko kolesarskih izletov za različne okuse.

Zbirka več kolesarskih izletov za različne okuse

 

Za družinice z majhnimi otroki

Kratka tura po Gorenjski, od Kranja do Škofje Loke in nazaj

Prijetna in nezahtevna kolesarska pot vam bo vzela približno pol ure v eno smer. Časovna razdalja se seveda lahko podaljša, če si bodo tvoji otroci na 7 kilometrov dolgi progi želeli dodatnih postankov. WIZ namig: otroci postanejo super motivirani, če jih na cilju čaka nagrada, kot je recimo raziskovanje Škofjeloškega gradu.

Sonce na obrazu, veter v laseh in morje povsod

Za družinsko kolesarjenje bo pot po znameniti Parenzani odlična ideja. Urejena kolesarska pot pelje po nekdanji železniški progi od Trsta do Poreča, ampak ti se lahko odločiš, da z družino prekolesarite le del poti. Zelo lepa je trasa od Kopra do Izole, ki vam bo vzela približno 30 minut. No, z nedeljskim kosilom in bonus sladoledom se lahko spremeni v čudovit krajši vikend "kolo izlet".

Na družinskem kolesarskem izletu ste vsi zavarovani! WIZ Kolesar je odlična izbira zate, ki kolo ali e-kolo uporabljaš rekreativno za vsakdanje prevoze ali pa se ob koncu tedna rad odpraviš na kolesarski izlet s prijatelji. Če na kolesu, v otroškem sedežu ali prikolici prevažaš svojega malčka, WIZ Kolesar za posameznika krije asistenco tudi za otroka (in tvojega kužka). Če pa najraje uživaš v kolesarskih izletih s svojo družino, izberi opcijo "družinsko zavarovanje".

Skleni WIZ Kolesar že od 18,79 letno  >

Za mlade in mlade po duši

Ujeti trenutki gorske idile

Če želiš na svoj Instagram profil dodati osupljive fotke zelenih razgledov ob spremljavi sivih mogočnih vrhov, potem moraš nujno na kolesarski izlet iz Mojstrane do Belopeških jezer. Pot ni zahtevna, vseeno pa je zanjo potrebne nekaj kondicije. Skupnih 53 km vseeno ne priporočamo kolesarjem začetnikom. Vsem kolesarjem pa priporočamo zavarovanje za primer nezgode in odgovornosti – WIZ Kolesar.

Iz Vižinade na filmski festival v Motovun

Pomisli, kolikokrat si že obiskal Istro, pa sploh veš, da obstaja tudi njen notranji del? Ja, notranjost Istre ima ponuditi prav toliko kot njena obala, čeprav je turistično ta del manj poznan. Letos poleti se nujno podaj na pred kratkim prenovljeno kolesarsko stezo, ki pelje iz Vižinade v Motovun. V eno smer je vožnja dolga dobro uro, bo pa postanek zato toliko daljši, namreč tudi letos gosti Motovun filmski festival, ki s prizorišči pod zvezdami obljublja nepozabno štiridnevno kinematografsko izkušnjo.

 

Za vikend pobeg s prijateljicami

Čez Goriška Brda za spanje v gradu

Si želiš aktivnega vikenda na kolesu, ki pa bo poleg še svojevrstno kulinarično doživetje in razvajanje duha? Potem se moraš s prijateljicami nujno podati na to pot: Dobrovo - Fojana - Rutarji - Plešivo - Subida - Gornji Rušč - Blankiž - Moš - Gradiškuta - Jazbine - Vipolže - Dobrovo. Ker pot pelje skozi vinorodne briške vasice, je postanek na vsaj eni domačiji z vinsko kletjo obvezen. Kolesarski dan pa nato zaključite s sprostitvijo in počitkom v hotelu Gredič (mhm, iz serije Ena žlahtna štorija).

Odkrivanje Dolenjskih lepot

Prijateljice povabi na kolesarski izlet od Kostanjevice na Krki do Otočca! Še pred skokom na kolo si za ogrevanje v Kostanjevici oglejte aktualno razstavo v Galeriji Božidar Jakac. Potem pa se le podajte na 22 km dolgo pot, ki jo je vredno zaključiti s kulinaričnim razvajanjem na Gradu Otočec.

 

Kolesarske ture za prave vzdržljivce

Namesto na hribe, raje okoli njih

Območje pod našimi Julijskimi Alpami lahko skupaj z drugimi fanti prekolesarite po krožni kolesarski poti, ki vas bo peljala iz Kranjske Gore prek Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida, Bovca in Vršiča nazaj v Kranjsko Goro. Krog je dolg 232 km in ga vsekakor ne priporočamo občasnim kolesarjem.

Preko Mure je Prekmurje!

Če sodiš med resnične ljubitelje kolesarjenja, potem te bo navdušila še ena krožna kolesarska pot. Ta se nahaja na drugem koncu Slovenije - v Prekmurju. Tromejka (ime poti) je dolga nekje 5 ur in pelje mimo šestih prekmurskih znamenitosti. To so cerkev sv. Martina, Ledavsko jezero, gradu na Goričkem, Tromejnik in astronomski observatorij.

Kolesarski izleti so super rekreacija na prostem za posameznike, skupine prijateljev in cele družine. Pri tem se hitro lahko zgodi nepazljivost ali nesreča, zato poskrbi, da se boš lahko vsemu naštetemu predajal s celim srcem. Skleni WIZovo kolesarsko zavarovanje, ki pokriva ne le kolesarjeve nezgode, ampak tudi kolesarjevo odgovornost.

Skleni WIZ Kolesar že od 18,79 letno  >

 

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.