null Garaža je ogledalo vsakega pravega moškega
garaza triki
clock image

3

Garaža je ogledalo vsakega pravega moškega

#trikiprosticas

17 avgust, 2018

Ana

Garaža je tisti prostor, kjer se snujejo ideje, uresničujejo načrti, shranjujejo različne stvari in ustvarjajo spomini.

Le pomisli, kolikokrat si kot otrok zašel v garažo k očetu ali dedku, ki te je podučil o tem, kar je ravno takrat počel. Od prvih malih garaž, ki so se pojavile na začetku prejšnjega stoletja z namenom garažiranja vozil, do danes se je garažni prostor povečal, dobil številne dodatne funkcije in pomene. Garaža je postala ogledalo vsakega pravega moškega, ki pa včasih potrebuje malce pomoči pri pospravljanju in organizaciji.

5 Nasvetov za vedno pospravljeno in organizirano garažo 

Med pospravljanjem in organizacijo garaže boš zagotovo našel veliko stvari, za katere si že pozabil, da sploh obstajajo ali da jih imaš. Vse stvari, ki jih ne potrebuješ, daj me pospravljanjem na stran, nato pa jih prodaj na garažni razprodaji ali enem izmed internetnih portalov za prodajo rabljenih stvari. Bi si mislil, da lahko s popravljanjem lastne garaže tudi zaslužiš?

1. NASVET: Orodje imej vedno pod kontrolo!

Naslednjič, ko boš potreboval obročni zaviti ključ številka 10, ti ne bo potrebno preiskati cele garaže in odpreti vseh možnih predalov. Za organizacijo drobnega orodja ti priporočamo, da uporabiš na steno fiksiran magnetni trak. Magnetni trak ti omogoča, da si urediš pregleden sistem za shranjevanje izvijačev, ključev in drugega orodja po velikosti. Veliko bolj praktično kot brskanje po škatli ali predalu, kajne?

 

2. NASVET:  Držalo za papirnate brisače lahko uporabiš tudi drugače

Držalo za papirnate brisače lahko uporabiš tudi kot držalo za kaj drugega - denimo za zbirko tvojih tesnilnih, lepilnih in zaščitnih trakov.

 

3. NASVET: Ko zmanjka prostora za shranjevanje na tleh, ga najdeš na stropu!

Največjo površino v garaži zagotovo zaseda tvoj jekleni konjiček, potem pa so tu še vse omare, kolesa in druge stvari, ki jih imaš razporejene po garaži. A kaj, ko zmanjka prostora? Stvari, ki jih ne potrebuješ pogosto ali jih uporabljaš samo v določeni sezoni, lahko skladiščiš na stropu. Na strop pritrdi sistem kovinskih palic z odprtim robom na eni strani, na katerega boš nato zataknil več plastičnih škatel za shranjevanje.

 

4. NASVET: Kolo obesi na klin!

Ne, niti približno te ne spodbujamo, da daš kolesarstvo na stranski tir. Želimo ti samo povedati, kako lahko na enostaven način pospraviš svoje kolo ali kolesa in dobiš več prostora za premikanje po garaži. Najcenejši in zelo priročen način je, da kolo obesiš na kavelj, ki si ga prej ustrezno pritrdil na kakovostno leseno prečko.

 

5. NASVET: Plastična cev je lahko tudi držalo

Imaš veliko večjega orodja, kot so lopate, grablje, metle, kovinske spone in podobno? V trgovini z gradbenim materialom kupi ozko plastično cev. To doma razpolovi in razreži na manjše dele, v katere naredi luknjo na sredini. V drugem koraku moraš na steno pritrditi dve leseni letvi, na kateri potem v enakomernem zaporedju priviješ dele cevi. Tako, tvoje novo stojalo za orodje je nared!

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.