null »Tako lepega in spoštljivega odnosa do pacientov ne doživiš vsak dan.«
WIZ Specialisti v praksi, ženska na telefonu
clock image

6

»Tako lepega in spoštljivega odnosa do pacientov ne doživiš vsak dan.«

#wizspecialisti

15 januar, 2021

Margi

Zavarovanje WIZ Specialisti ti omogoča, da do specialistične obravnave pri zdravniku specialistu, prideš hitreje kot v javnem zdravstvu. Okvirno v 10 dneh.

To ti omogoča hitrejšo postavitev diagnoze, s tem tudi hitrejšo obravnavo in potrebno zdravljenje!


Kako to, da lahko pridem do specialista že v 10 dneh?

Sodelujemo s prek 300 pogodbenimi izvajalci, ki nudijo specialistične storitve. Naša mreža je dobro organizirana, NAPOTNICA-KLIC-TERMIN-OBRAVNAVA. Brez nepotrebnega čakanja in iskanja pomoči. 

Miha je tako pohvalil našo hitrost: »Danes sem vas kontaktiral, jutri imam storitev. Hitreje res ne gre!«

PREVERI SVOJO CENO >


Največkrat ste nas vprašali: Kako je zdaj, v času epidemije covid19, ali nemoteno poteka koriščenje specialističnih zdravstvenih storitev ? 

Seveda, večina samoplačniških zdravstvenih ordinacij deluje nemoteno. Omejitve so le pri prehajanju med občinami. A brez skrbi,  za to zadostuje že predložitev potrdila za specialistični pregled oz. vpogled v izdano avtorizacijo za obisk zdravnika. 


Kako koriščenje zavarovanja WIZ Specialisti poteka v praksi?  


Brezplačen klic Asistence Zdravje na 080 81 10:

  1. Z napotnico* za specialista ali izvidom, ki izkazuje, katero zdravstveno storitev potrebuješ, pokličeš Asistenco zdravje. 
  2. Naša prijazna svetovalka zabeleži klic in sprejme tvojo dokumentacijo. 
  3. V roku par dni dobiš termin za prvi obisk specialista.

*Izjema pri napotnicah: Za storitve kot so Drugo mnenje, Posvet z zdravnikom (po telefonu ali video posvet), Načrt zdravljena po nezgodi in Organizacija psihološke pomoči, NE potrebuješ napotnice, ampak le obstoječo zdravstveno dokumentacijo. 


Zavarovanec Matija je svojo izkušnjo ocenil takole: »Ste zelo hitri, prijazni in predvsem strokovni.«


Dodatne - podrobnejše informacije pri uveljavljanju zavarovanja: 

  • Ob klicu te bomo prosili, da izpolniš obrazec »Vloga za uveljavljanje pravic iz zavarovanja Specialisti«.
  • V najkrajšem času (1-2 dni) pregledamo in odobrimo storitve glede na tvoj paket zavarovanja WIZ Specialisti. 
  • Tvoj termin pregleda pri specialistu ti sporočimo po telefonu ali po e-pošti. 
  • Če bo zdravnik za postavitev diagnoze ali zdravljenje predpisal dodatno zdravstveno obravnavo oz. storitev, jo bomo na podlagi njegovega izvida nemudoma organizirali.


Zdravstveno storitev plača zavarovalnica


Zavarovalnica poravna vse odobrene zdravstvene storitve neposredno izvajalcu, zato pri zdravniku ne plačaš ničesar. Izjema so le zdravila na beli recept, ki jih predpiše zdravnik (pri obravnavi iz zavarovanja). Stroške teh zdravil poravnaš sam v lekarni, denar pa povrnemo na tvoj TRR (kritje zdravil je vključeno v srednjem in velikem paketu). 

Prav pri čakanju na zdravljenje se mnogim bistveno poslabša zdravstveno stanje ali poškodba!

Zdravstvene težave se načeloma poslabšajo s čakanjem, zato je ključnega pomena, da so obravnavane pravočasno. Ker ne posegamo po kapacitetah javnega zdravstvenega sistema, so čakalne dobe za zdravljenje z zavarovanjem WIZ Specialisti bistveno krajše. Naši pogodbeni sodelavci so vrhunski zdravniki specialisti, ki z zavarovalnico sodelujejo že več kot 20 let. Sam celo izbereš zdravnika specialista, ki mu najbolj zaupaš.   


Primer poškodbe ramena: 

Sanja si je poškodovala ramo, takoj je poklicala naš klicni center. Svojo izkušnjo je ocenila: 
»Z vašim zavarovanjem sem zelo hitro začela s pregledi in opravila operacijo ramena. Če ne bi imela zavarovanja, bi se verjetno še zdaj vlekli samo pregledi in nadaljevale hude bolečine. Samoplačniško si vseh teh pregledov preprosto ne bi mogla privoščiti.«
 

Drugo mnenje - KDAJ?

Če te skrbi za prvo postavljeno diagnozo, se lahko dodatno prepričaš in pokličeš za dodatni posvet in drugo mnenje strokovnjaka, tudi iz tujine. Napotnica ni potrebna.

Mirjam se je z drugim mnenjem zdravnika prepričala o pravilnosti zdravljenja: »Zelo me je skrbelo ob postavljeni diagnozi, zato sem izkoristila možnost drugega mnenja strokovnjaka. Po pogovoru z njim mi je potrdil postavljeno diagnozo, kar me je pomirilo. Hvala.

Še več informacij o drugem mnenju najdeš v tem zapisu.


Kakšna pa je cena tega zavarovanja?


WIZ Specialisti že za manj kot pol evra na dan*
Čeprav zavarovanje omogoča izjemno hiter dostop do zdravnika in zdravljenja, to ne stane celo premoženje, kot bi si morda mislili. *Za osebo staro 42 let je to manj kot pol evra na dan oz. 12,81 evra mesečno. Za osebo staro 55 let, za največji paket, pa le 0,77 evra na dan oz. 23,07 evra mesečno.
V cenah je vključen 10 % popust, če si naš zavarovanec (WIZ ali Generali). V primeru, da se ukvarjaš z nevarnimi športi, brez skrbi, z doplačilom krijemo tudi vse te primere.

Preveri svojo ceno – le v nekaj klikih. Hitro in enostavno pri WIZu vse online!

PREVERI SVOJO CENO >Navdušeni tudi športniki.

Leon, se ukvarja z nekoliko nevarnim športom in je sklenil zavarovanje. Presrečen je bil, ko se mu je zgodila neljuba poškodba na gležnju, izkoristil je vse naše storitve in se hitro rehabilitiral. Ob pozivu, če bi lahko ocenil svojo izkušnjo, je zapisal: »Tako lepega in spoštljivega odnosa do pacientov ne doživiš vsak dan, bil sem sprejet kot kralj.« 

Zavarovanje velja tudi za športnike z doplačilom. Preberi več o tem.

 

Kaj pa ti, kakšna je bila tvoja izkušnja?

Oceni, sporoči in veseli bomo vseh komentarjev. Trudimo se biti vedno boljši. Hvala vnaprej!

Ekipa WIZ Zavarovanja na dotik

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.