null Bližnja visokogorska smučišča – kam gremo za vikend? 
clock image

5

Bližnja visokogorska smučišča – kam gremo za vikend? 

#wiz tujina

22 februar, 2022

margi

ZATE smo pripravili pregled bližnjih smučišč, do katerih iz naše države dostopamo hitro, snežne razmere so super ter posledice globalnega segrevanja (vsaj navidezno) še niso segle.

Začenjamo z bližnjimi, ta so od središča države oddaljena manj kot 200 km in s tem primerna predvsem za vikend, pa tudi dnevno smuko.
 

Za tiste iz zahodnega dela države sta zagotovo najbolj zanimiva Nassfeld in Sella Nevea
 

Nassfeld je s 110 kilometri urejenih prog pravi velikan med smučišči v naši bližini. Že desetletja velja za eno najbolj naprednih, urejenih in priljubljenih smučišč tako med domačini kot tudi Slovenci, Italijani, Hrvati, Madžari itd. S konstantnimi posodobitvami zasneževalnih naprav pa kvalitetne smuke ne prepuščajo vremenu – v Nassfeldu je smuka na optimalnem snegu zagotovljena!

Če ti (pre)velika smučišča ne dišijo preveč, pa je prava rešitev zate Sella Nevea. Smučišče, ki leži na sami meji s Slovenijo je dobro poznano med Primorci pa tudi širše. Z 2,7 km lahkih in 7,1 km srednje težkih prog se uvršča med manjša smučišča, kjer je po navadi manjša tudi gneča. Če se v tvoji družbi najde tudi kak začetnik, ti pa si vseeno želiš uživati ob dnevu na snegu ... Sella Nevea bo za vse odlična izbira! Preveri pa tudi smučišče Alpine Coaster ... Ne bo ti žal.
 

Vsi, ki domujete v vzhodnem delu naše lepe deželice ... 


Če še niste, nujno preverite Semmering, ki je od slovensko-avstrijske meje oddaljen približno 150 km, ponuja pa 26 km večinoma lahkih prog. Prav zaradi tega dejstva je eno najbolj priljubljenih smučišč med družinami in začetniki. Za boarderske navdušence je postavljen vrhunski, dodelan in redno oskrbovan Snow Park, kjer se lahko naučiš (ali pa poizkusiš, če še obvladaš) trike ;). Raili, boxi in kickerji te že čakajo, park pa je tudi osvetljen!

Koralpe so še eno smučišče, kjer je nor dan na snegu praktično zagotovljen. Lepo vzdrževane proge poskrbijo za vse apetite, posebej popularna pa je 100 m široka proga, ki je namenjena tistim, ki znate uživat v pravem »carvanju«, na drugi strani pa s posebno progo poskrbijo tudi za ljubitelje »celca«. Vseeno je ali spadaš med ta hitre ali med uživače, Koralpe imajo progo zate! 

Če te srbijo pete ali pa ti je Božiček prinesel novo smučarsko opremo, zdaj veš kam se lahko odpraviš, brez, da bi bilo budilko treba nastaviti na (pre)zgodnjo uro. Krajša in posledično lažja pa bo tudi vedno naporna pot domov. 

Še naš dobronameren nasvet: za smučarski oddih pa ti priporočamo, da imaš urejeno ustrezno zavarovanje.

  • Prvo je zdravstveno zavarovanje za tujino, ki ti krije morebitne stroške nujnega obiska zdravnika zaradi bolezni in nezgode. WIZ Tujina ti krije tudi stroške prevoza, helikopterja ... dodatno pa po novem dodajaš še druga pomembna kritja, kot so odgovornost do tretjih oseb, nezgodno ... ! 
  • Izpostavljamo kritje odgovornosti smučarja*. Pri WIZu lahko to urediš kot samostojno letno zavarovanje WIZ Smučar, ali pa ga enostavno priključiš k tvojemu WIZ Tujina zavarovanju (za izbrani termin potovanja: dnevno, tedensko, mesečno ... ali celoletno za večkratna potovanja. krajša od 90 dni).
  • Nezgodno zavarovanje oseb, vključeno je že pri WIZ Smučar, izbereš pa ga lahko tudi v sklopu zavarovanja WIZ Tujina

OGLEJ SI CELOTNO PONUDBO WIZ TUJINA Z 10 % POPUSTOM >

 

Kaj pa pomeni odgovornost smučarja*?

To pomeni, da v primeru naleta na smučišču je krita tudi morebitna tožba, ki jo proti tebi lahko uveljavlja drugi smučar. Pozor, take tožbe so vedno bolj pogoste, tudi naletov je zaradi razvoja smučarske opreme in večje hitrosti več kot v preteklosti.

Pa še to: na Italijanskih smučiščih je to zavarovanje od  1. 1. 2022 obvezno.

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.