null Bližnja visokogorska smučišča – kam gremo za vikend? 
clock image

5

Bližnja visokogorska smučišča – kam gremo za vikend? 

#wiz tujina

27 december, 2019

Ana

Zadnja leta zima ni prav prizanesljiva do ljubiteljev smučanja in drugih zimskih športov. Če lahko počasi začnemo odpisovati decembrsko smučarijo na domačih terenih, pa temu ni tako na visokogorskih smučiščih.

Ta obratujejo že kakšen mesec in ponujajo fantastične pogoje za različne zimske vragolije. Zato smo ti pripravili pregled bližnjih smučišč, do katerih posledice globalnega segrevanja (vsaj navidezno) še niso segle. Začenjamo z bližnjimi, ti so od središča države oddaljeni manj kot 200 km in s tem primerni predvsem za vikend pa tudi dnevno smuko. Ne pozabi na zdravstveno zavarovanje za tujino in pa zavarovanje za smučarje WIZ Smučar.
 

Za tiste iz zahodnega dela države sta zagotovo nabolj zanimiva Nassfeld in Sella Nevea
 

Nassfeld je s 110 kilometri urejenih prog pravi velikan med smučišči v naši bližini. Že desetletja velja za eno najbolj naprednih, urejenih in priljubljenih smučišč tako med domačini kot tudi Slovenci, Italijani, Hrvati, Madžari itd. S konstantnimi posodobitvami zasneževalnih naprav pa kvalitetne smuke ne prepuščajo vremenu – v Nassfeldu je smuka na optimalnem snegu zagotovljena!

Če ti (pre)velika smučišča ne dišijo preveč, pa je prava rešitev zate Sella Nevea. Smučišče, ki leži na sami meji s Slovenijo je dobro poznano med Primorci pa tudi širše. Z 2,7 km lahkih in 7,1 km srednje težkih prog se uvršča med manjša smučišča, kjer je ponavadi manjša tudi gneča. Če se v tvoji družbi najde tudi kak začetnik, ti pa si vseeno želiš uživati ob dnevu na snegu ... Sella Nevea bo za vse odlična izbira! Preveri pa tudi smučišče Alpine Coaster ... Ne bo ti žal.
 

Vsi, ki domujete v vzhodnem delu naše lepe deželice ... 


Če še niste, nujno preverite Semmering, ki je od slovensko-avstrijske meje oddaljen približno 150 km, ponuja pa 26 km večinoma lahkih prog. Prav zaradi tega dejstva je eno najbolj priljubljenih smučišč med družinami in začetniki. Za boarderske navdušence je postavljen vrhunski, dodelan in redno oskrbovan Snow Park, kjer se lahko naučiš (ali pa poizkusiš, če še obvladaš) trike ;). Raili, boxi in kickerji te že čakajo, park pa je tudi osvetljen!

Koralpe so še eno smučišče, kjer je nor dan na snegu praktično zagotovljen. Lepo vzdrževane proge poskrbijo za vse apetite, posebaj popularna pa je 100 m široka proga, ki je namenjena tistim, ki znate uživat v pravem »carvanju«, na drugi strani pa s posebno progo poskrbijo tudi za ljubitelje »celca«. Vseeno je ali spadaš med ta hitre ali med uživače, Koralpe imajo progo zate! 

Če te srbijo pete ali pa ti je Božiček prinesel novo smučarsko opremo, zdaj veš kam se lahko odpraviš, brez, da bi bilo budilko treba nastaviti na (pre)zgodnjo uro. Krajša in posledično lažja pa bo tudi vedno naporna pot domov. 

Že na začetku pa dobronameren nasvet: za smučarski oddih ti priporočamo dve vrsti zavarovanja. Prvo je zdravstveno zavarovanje za tujino, ki ti krije morebitne stroške obiska zdravnika zaradi bolezni in nezgode. WIZ Tujina ti krije tudi stroške prevoza, tudi helikopterja!

Drugo je nezgodno zavarovanje WIZ Smučar, ki ti pokrije tudi odgovornost. Kaj pa pomeni ta odgovornost? To pomeni, da v primeru naleta na smučišču je krita tudi morebitna tožba, ki jo proti tebi lahko uveljavlja drugi smučar. Pozor, take tožbe so vedno bolj pogoste, tudi naletov je zaradi razvoja smučarske opreme in večje hitrosti več kot v preteklosti.

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.