null Anonimno: Prvič pri plastičnem kirurgu - resno?
clock image

9

Anonimno: Prvič pri plastičnem kirurgu - resno?

#Zate&Zame

25 avgust, 2023

Anonimno

Šla sem k dermatologu, pričakal me je plastični kirurg. Iskrena izpoved.

Pred meseci se je zgodilo nekaj nenavadnega – moje prvo srečanje s plastičnim kirurgom. V izbrani samoplačniški kliniki sem zaprosila za termin, saj so me zlasti z estetskega vidika motili majhni izrastki na koži, neke vrste zamašene lojnice, ki niso nevarne. Očitno sem k njihovemu nastajanju nagnjena, saj sem pred tem že dvakrat podobne odstranjevala na hitro in dokaj ugodno pri dermatologu.

Izbrana klinika me je naročila v ordinaciji blizu doma, kjer sem sicer pričakovala dermatologa, a me je na moje veliko presenečenje sprejel kar plastični kirurg. 

Prišla sem nenamazana, s spetimi lasmi in v trenirki – vse z namenom, da bo postopek zame udoben, za zdravnika pa preprostejši. V resnici pa sem verjetno gospodu takoj prižgala alarm, da me malo »uredi«. Njegov prijazen pozdrav. Zelo prijazen pozdrav! Povedala sem mu, zakaj sem prišla – majhne zamašene lojnice, ki so opazne tudi, ko se naličim. 

Mimogrede je gospod brez vprašanja odstranil tudi to

 

»Ni problema, vse bomo uredili. Počasi bi pa lahko že dodali nekaj filerjev pod očmi, saj so vidni podočnjaki.« 

Majhen šok zame. Zakaj že komentira moje podočnjake?

Odgovorim z rdečico: »Tako pač je. Majhni otroci doma ...« In nato samozavestno sprejmem igro. »Kaj pa bi še spremenili na meni?« 

»Absolutno korekcijo vek. Pridete do mene, dobite lokalno anestezijo, takoj greste. To lahko takoj rešiva!« 

»Aja?« 

»Pod vekami pa je treba nujno na vsako stran dodati dva mililitra polnila.« 

»Aha!«

Ko se lotiva odstranitve mojih malih zamašenih lojnic, nisem dobila vprašanja, ali me moti moje znamenje na licu. Mimogrede je gospod brez vprašanja odstranil tudi to, kar sem seveda ugotovila šele doma. Verjetno je mislil, da me bo polepšal. Nisem klicala na kliniko, saj nisem oseba, ki bi na veliko komplicirala. Zavedala sem se dejstva, da mi je nazaj ne more nalepiti. 


Kaj sem pridobila in obenem izgubila ob prvem srečanju s plastičnim kirurgom? 


👎 Imam eno znamenje manj – ne po svoji volji. Bo pa mala, ljubka pikica vedno del mene, saj živi na vseh fotografijah do tistega obiska plastičnega kirurga. 

👎 Poleg plačila odstranjevanja izrastkov sem dobila dodaten račun v vrednosti 60 evrov. Na njem je pisalo »Svetovanje o lepotnih popravkih«, ki ga v resnici nisem naročila. In tako spet nisem »težila« kliniki.

👎 Nekaj dni za tem promocijsko obvestilo o rinoplastiki. Verjetno je gospod opazil tudi moj nepopoln nos. Mogoče je to le naključje, a dejstvo je, da me je plastični kirurg tisti dan mimogrede tudi slikal – kar pomeni, da je lahko dodatno ciljal na »moje pomanjkljivosti«.

👍 Iskreno zavedanje, da sem obkrožena z moškim, ki vidi resnično mene in ne komentira povešenih vek ter vidnih podočnjakov. 

👍 Močno voljo, da se za zdaj izognem plastičnemu kirurgu in sprejmem pristno sebe. Staranje ni nekaj slabega. Sem veliko boljša oseba kot pred dvajsetimi leti. Razvila sem svoj slog, vem, kaj paše moji koži, kateri kosi oblačil in barva »so moji«, predvsem pa vem, kdo sem. Veselim se, kako bom še naprej rasla.


Za razmislek: Kdaj je dovolj?

Kaj pa, če bi me plastični kirurg »dobil v roke« v obdobju, ko bi iskala potrditev in ne bi bila zadovoljna s trenutno različico same sebe? Bi kljub mladim letom (čisto malo čez 35 jih imam ;) ) začela s filerji in neinvazivnimi operacijami, ker bi mislila, da me bo to osrečilo? Kaj pa po teh posegih, ki bi stali okoli 2.500 evrov? Bi mi predlagal botoks in polnilo ustnic? Kje bi se posegi sploh končali?

Vedno se vprašam, kako lahko zvezdniki sčasoma postanejo neprepoznavni. Ali nimajo nikogar, da bi jih prijel za roko, pogledal v oči in rekel: »Tega ne potrebuješ, dovolj si.« Ne le da ohranim ljudi okoli sebe, ki me imajo radi s staranjem vred, ampak tudi glas v sebi, ki mi reče: »Dovolj si, super si!« 

Mogoče se bom lepotnih popravkov kdaj zares lotila. Nikoli ne reci nikoli. Upam pa, da bodo takrat resnično osrečili in uslišali mene, ne pa drugih oziroma pričakovanj družbe, ki je v zadnjem času prepolna oglasov proti gubam. 

Te zanima še več koristne vsebine za ženske? Preberi vse o prednosti jutranje vadbe.

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.