null 5 trikov za družinski prihranek pri počitnicah na snegu, tudi v tujini
snežak, družina na snegu, otroci, WIZ blog Prihranek na počitnicah, tudi v Tujini
clock image

6

5 trikov za družinski prihranek pri počitnicah na snegu, tudi v tujini

#wiztujina

09 november, 2022

Ana

Težko pričakovani zimski meseci prinesejo željo za druženje in zabavo na snegu. Zadnja leta so doma zime mile, vseeno pa priljubljene destinacije kot so Kranjska Gora, Pokljuka, Rogla ali Bohinj nudijo obilo zabave in mnogim ostajajo prva izbira za zimske počitnice.

WIZionarji se tja zapeljete z dobro zavarovanim avtomobilom, vsak drugi zavarovanec pa izbere še udobno in celovito avto asistenco, ki pride prav, ko avto obtiči na mestu. 

Veliko družin pa raje kot v Sloveniji, zimske počitnice preživlja v tujini ali takoj čez mejo. Tukaj te čaka uporaben seznam šolskih počitnic (.pdf), v nadaljevanju zapisa pa pišemo o tem, kako izbrati ugodnejšo nastanitev, kako načrtovati družinsko prehrano in kaj storiti, če v tujini potrebujete zdravstveno pomoč. Zapis smo pregledno razdelili v 5 točk, vsaka zase predstavlja trik za prihranek na posameznem področju, na katerega zagotovo pomisliš vsako zimsko sezono. 
 

1.    Po opremo na smučarske sejme ali pa si jo izposodi 

Tudi ti vsako jesen nestrpno čakaš na popuste, ki jih ponujajo trgovci? Če bo smučarska oprema v uporabi manj kot 10 dni na sezono, ti raje priporočamo obisk smučarskega sejma, ki ga ima v mesecu novembru ali decembru skoraj vsak večji slovenski kraj. Ta bo odlično pripomogel zmanjšanju družinskega stroška za zimske počitnice. Še posebej za otroke se na sejmih najde veliko skoraj novih, praktično nerabljenih oblačil, dodatkov in opreme za različne zimske športe, naslednje leto pa jih tam lahko prodaš naprej tudi ti.

O opremi povprašaj tudi najbližje. Sposodi si sanke od soseda, tekaško opremo od sodelavca in drsalke od družinskega prijatelja. Opažamo, da so izposoje nekako izven mode, vsi bi raje imeli vse doma, a so zares odlična in priročna rešitev za prihranek denarja. 
 

2.    Rezerviraj nastanitev izven (dragega) središča dogajanja 
 

Si med tistimi, ki ure in ure brska po Bookingu in išče popolno nastanitev, na koncu pa spletno okno zapre in ugotovi, da so cene poskočile v nebo tudi pri najemu spanja? Ja, cene so skočile v nebo tudi pri apartmajih, zgodi se, da so še dražje od hotelske nastanitve. Je pa apartma za družino bolj udoben kot hotel, saj omogoča več svobode pri kuhanju in načrtovanju družinske prehrane. Kako torej izbrati ugodnejši apartma? Zate imamo rešitev, preveri trik na našem resničnem primeru. 

PRIMER ZA SMUČANJE V PRILJUBLJENEM KROMPLATZU 

Nastanitve so v »high season« dneh v času zimskih počitnic lahko zares drage. Izberi spanje izven središča dogajanja, tam se cene »umirijo«. Čaka te sicer nekaj več vožnje do žičnice, a je prihranek na spanju lahko zelo velik. Kaj smo našli mi:

  • Cena za 6 nočitev v centru dogajanja priljubljenega središča stane 3.271,00 €.
  • Cena za 6 nočitev stran od središča: 1.069,00 €.
    (Cene so informativne narave in nastanitve izbrane naključno. Prikazane so le za primer, kako izbira lokacije vpliva na ceno in prepričani smo, da boste uspeli najti nekaj primernega za vaš družinski proračun.)
  • P.S.: WIZ zavarovanje za tujino za 7 dni za celo družino stane 17,99 €. Sicer pa ti priporočamo, da izbereš kar celoletno WIZ Tujina. Zakaj? Preberi zadnjo točko. 

3.    Sneg ni le smučanje, izberi še ugodnejše zabavne aktivnosti


Smučarska karta za celo družino zna biti kar draga, še posebej, če si na smučanju cel teden. Vsako smučišče ima drugačno ponudbo, zato presodi, kakšna dolžina smučarskih dni je najboljša izbira za tvojo družino. Počitnice na snegu ponujajo še veliko več od smučanja, npr. sankanje, pohod po snežni pokrajini in raziskovanje smučarskih središč, ki lahko ponujajo tudi muzeje ali pa druženja z živalmi (npr. jeleni). Za otroke so priljubljene aktivnosti še gradnja snežakov, izdelovanje odtisov angelov v snegu in kepanje. Kaj pa paše po aktivnem dnevu na snegu? Kopanje v termalnem bazenu!

Predlagamo ti, da načrtuješ posamezne dni na snegu že pred odhodom, uporabi aplikacijo TripAdvisor, ki odlično pokaže priljubljena dogajanja v malih in večjih krajih, obenem pa izpostavi tudi lokalne, kulinarične specialitete. 

Ne glede na to, kako skrbno bo pripravljen tvoj načrt počitnic, lahko na poti vedno preseneti nekaj nepredvidljivega. Počitnice z otrokom žal niso jadranje po mirnem morju, zato odprto sprejmite vse, kar se vam na poti zgodi. Naj bo stalni sopotnik na potovanjih zavarovanje za tujino za celo družino


4.    Izberi premišljeno kuhanje in odpoved nakupu pijače v embalaži za enkratno uporabo

 

Na počitnice prinesemo dva vnaprej pripravljena obroka, ki ju nato le pogrejemo. Rešeno v hipu :)

Če vsaj malo spremljaš družinske finance, potem veš, da gre kar velik del plače tudi za hrano. Načrtovanje jedilnikov je pomemben faktor za prihranek na počitnicah. Spodbujaj celo družino, da na pot vzamete doma pripravljene sendviče in vsak svojo stekleničko za vodo, za zimski čas priporočamo celo termovko. 

Ne pozabi na velik družinski nahrbtnik, ki bo lahko spremljevalec tudi na smučišču. Namesto, da kosilo pojeste v dražjih gorskih kočah, pojejte sendviče kar na smučišču in se pogrejte s čajem, ki ste ga pripravili sami v apartmaju. Po prihodu s smučišča pa skuhajte bogat, topel obrok. Trik, ki ga rade uporabimo mamice iz ekipe zavarovanj WIZ: na počitnice prinesemo dva vnaprej pripravljena obroka, ki ju nato le pogrejemo.


5.    Uredi celoletno družinsko zavarovanje za tujino 

Zakaj bi za vsake družinske počitnice urejali svoje zavarovanje za tujino? Združite vse na eno polico. Tako rešite dve dobri muhi na en mah: prihranite čas in denar obenem. Varno boste zavarovani za primer bolezni ali nezgode na vseh družinskih počitnicah, tvoji družini pa bo za pomoč na voljo 24-urni asistenčni center

4-ČLANSKA DRUŽINA PLAČA 68,36 € NA LETO (PAKET A) >

Slika prikazuje izbor zavarovanja WIZ Tujina – CEL SVET – za družino:

Možen je tudi izbor dodatnih kritij, več na spletni strani zavarovanja WIZ Tujina

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.