null 3 WIZ zavarovanja, ki jih je dobro imeti za zimske počitnice
Žičnica nad smučiščem
clock image

4

3 WIZ zavarovanja, ki jih je dobro imeti za zimske počitnice

#wiztujina

11 februar, 2019

Margi

Zimske počitnice se naglo približujejo, zato je zdaj pravi čas, da poleg aranžmaja za počitnice pomislite tudi na zavarovanje zase in svoje otroke. Nesreča nikoli ne počiva, zato se ni dobro zanašati na srečo in misliti: "Saj se ne bo zgodilo".

WIZ Tujina: zdravstveno zavarovanje za tujino

Na počitnicah v Sloveniji z zdravstvenim zavarovanjem ni težav, saj urgentne ambulante delujejo po celi Sloveniji (urejeno morate imeti obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje). Če pa greste na počitnice v tujino, ni več tako enostavno.

 • Z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja lahko obiščete urgenco in oskrbo v nujnih primerih. Za morebitno reševanje in prevoz od mesta nezgode do bolnišnice, pa boste potrebovali komercialno zdravstveno zavarovanje za tujino.
   
 • Na smučanju in ostalih aktivnostih na snegu se hitro lahko pripeti kaj nepričakovanega, ki zahteva zdravniško pomoč, zato se res ni zanašati na srečo. Helikoptersko reševanje v alpskih deželah lahko stane od 1.000 do nekaj tisoč evrov. Zavarovanje WIZ Tujina za 8 dni za celo družino pa znese le 18 € (zavarovanih je lahko do 8 družinskih članov za isto ceno).
   

WIZ Šolar: nezgodno zavarovanje za otroke in mladino

Hud padec na snežni strmini ima za posledice lahko le nekaj modric, lahko pa je tudi usoden, oziroma ima za posledico celo invalidnost. To je res najbolj črn scenarij, ki se lahko pripeti in drastično vpliva na življenje celotne družine. Prilagoditve na novo življenje so lahko težke in finančno zelo zahtevne, zato je dobro, da poskrbite za nezgodno zavarovanje vseh članov svoje družine.

Za otroke lahko hitro in enostavno sklenete prilagojeno  nezgodno zavarovanje za otroke in mladino do 26. leta starosti. Pri nas, na WIZu se to uredi enostavno prek spleta:

 • npr. Celoletno zavarovanje WIZ Šolar v paketu B za: do 75.000 € izplačila pri 100 % invalidnosti, dnevnimi nadomestili (v bolnišnici, zdravilišču) in nadomestilom za zlome, izpahe, opekline in operacije stane le 32,60 €.


WIZ Smučar: zavarovanje odgovornosti in nezgode na smučišču

Nalet oz. »bližnje srečanje« na smučišču vam lahko res pokvari počitnice na snegu. Če se pri tem udeležene osebe še poškodujejo ali se uniči smučarska oprema, potem zna biti še posebej hudo.

 • Zavarovanje odgovornosti WIZ Smučar krije poškodbe oseb in stvari, ki se zgodijo na urejenih smučiščih v Evropi.
 • Poleg tega ste tudi nezgodno zavarovani za primere nastanka invalidnosti zaradi nezgode. WIZ Smučar je vaša varovalka za visoke stroške, ki lahko nastanejo pri zimskih športih na smučišču. Za 24,99 € ste brez skrbi vse leto.
   

PS: Če se na zimske počitnice odpravljate z avtom, ne pozabite na obvezno zimsko opremo vašega jeklenega konjička in kritje avto asistence WIZ Asistent, ki vas reši iz vsake zagate na cesti.
 

Prijavi se na WIZove e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe? Vpiši svoj e-mail in v naslednjem koraku pošlji potrditev.