Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

WIZ Zdravje

Zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje te reši doplačila zdravstvenih storitev. Potrebuješ ga po dopolnjenem 26. letu, ali če pred tem ostaneš brez statusa / se zaposliš. Ob sklenitvi izberi ugodnost do 50 €.

Skleni online

Zakaj WIZ Zdravje?

hitra in preprosta sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Preprosta sklenitev

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje enostavno skleneš prek spleta. Potrebuješ seveda svoje osebne podatke, tudi kartico zdravstvenega zavarovanja.

hitra in preprosta sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Izberi ugodnost do 50 €

Skleni WIZ Zdravje in izberi ugodnost: nižja cena pri zavarovanju WIZ Avto, dobroimetje na bob naročnino ali popust za WIZ Kuža. Ugodnost velja, če zavarovanje pri nas sklepaš prvič in za vsaj tri leta ter je letna premija vsaj 150€.

hitra in preprosta sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Brez doplačil pri zdravniku

V Sloveniji so nekatere zdravstvene storitve v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, za večino pa moraš doplačati, če nimaš urejenega dopolnilnega zdravstvenega.

Kaj krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje? 

WIZ Zdravje krije doplačila zdravstvenih storitev, ki bi jih morali plačati sami. V Sloveniji so  nekatere zdravstvene storitve v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, za druge pa morate doplačati, če nimate urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. V praksi to pomeni, da vam ne bo treba doplačevati razlik za zdravstvene storitve, če imate sklenjeno WIZ Zdravje. Zavarovanje je namenjeno vsem, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in so tudi zavezanci za doplačila zdravstvenih storitev. Običajno so to zaposleni, upokojenci, kmetje, študenti, ki izgubijo status, osebe nad 26. letom starosti itd.

Skleni, če ga potrebuješ tudi ti. 

Mnenja zavarovancev

Stranke WIZ Zdravje

pujsek za prihranke

Izberi ugodnost do 50 EUR ob sklenitvi

Ob sklenitvi WIZ Zdravje, izbiraš med naslednjimi ugodnostmi:
- popust pri zavarovanjih WIZ Avto v vrednosti 50 €
- popust pri zavarovanju WIZ Kuža v vrednosti 40 €,
- darilo WIZ.
Ugodnost velja, če zavarovanje pri nas sklepaš prvič in za najmanj 3 leta. Za več informaciji preveri pogoje koriščenja ugodnosti. 

Skleni

Dopolnilno zdravstveno v praksi

Za lažjo predstavo navajamo nekaj primerov informativne narave. Prikazane zneske je potrebno doplačati, če nimaš urejenega WIZ zdravja.

S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja WIZ Zdravje ti tako ne bo treba doplačevati razlik za:

 1. zdravstvene storitve, ki niso v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja;
 2. storitev nastanitve in prehrane v bolnišnici ali zdravilišču;
 3. vsa zdravila s pozitivne in vmesne liste, predpisana na recept, do priznane vrednosti; vse ne-nujne reševalne prevoze; zdravstvene pripomočke;
 4. ortopedske, ortotične, slušne, očesne, ortodontske in druge tehnične pripomočke do priznane vrednosti;
 5. zobno-protetične nadomestke do priznane vrednosti.

Za polno zdravstveno zaščito ti svetujemo, da urediš dopolnilno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje.

Ko si brez zavarovanja:

Artroskopija:

iz lastnega žepa plačaš 30 % polne cene te preiskave

192 €

Dvotedenska terapija v zdravilišču:

doplačaš kar 90 % polne cene

1.831,63 €

Očala s stanjšanimi stekli:

doplačaš kar 90 % polne cene

178,38 €

Fasetirano prevleko zoba (plomba):

pri zobozdravnikudoplačaš kar 90 % polne cene

121,33 €

WIZ Zdravje Plus je nadstandardno zdravstveno zavarovanje


WIZ Zdravje Plus je nadstandardno zdravstveno zavarovanje, ki nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov pomoči na domu in prevozov v primeru poškodbe ali bolezni.

Vključuje nezgodno zavarovanje, ki v hudih primerih trajne invalidnosti zaradi nezgode nudi oprostitev plačevanja premije WIZ Zdravja.

Zavarovanje je namenjeno vsem osebam od 18. do 65. leta starosti, sklene se ga lahko samo skupaj z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem WIZ Zdravje

Več informacij o kritju WIZ Zdravje Plus >

Pogosta vprašanja o WIZ Zdravju

V Sloveniji so nekatere zdravstvene storitve v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, za večino pa moraš doplačati, če nimaš urejenega dodatnega oz. dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (WIZ Zdravje). Z dodatnim zavarovanjem WIZ Zdravje ti tako ne bo treba doplačevati razlik za:

 1. zdravstvene storitve, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja;
 2. storitev nastanitve in prehrane v bolnišnici ali zdravilišču;
 3. vsa zdravila s pozitivne in vmesne liste, predpisana na recept, do priznane vrednosti;
 4. vse ne-nujne reševalne prevoze;
 5. zdravstvene pripomočke;
 6. ortopedske, ortotične, slušne, očesne, ortodontske in druge tehnične pripomočke do priznane vrednosti;
 7. zobno-protetične nadomestke do priznane vrednosti.


Komu je dodatno zavarovanje WIZ Zdravje namenjeno?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in so tudi zavezanci za doplačila. Običajno so to zaposleni, upokojenci, kmetje, študenti, ki izgubijo status, osebe nad 26. letom starosti itd.

Veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje je nujen predpogoj za sklenitev WIZ Zdravja saj mora doplačila plačevati tisti, ki stroškov zdravstvenih storitev nima v celoti kritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zavarovanje pri WIZu skleneš v minuti, pred tem si pripravi osebne podatke in izkaznico zdravstvenega zavarovanja. Zavarovanje lahko plačaš s kreditno kartico ali prek UPN (plačilni nalog). 

Za dodatno zdravstveno zavarovanje WIZ Zdravje veljajo splošni pogoji 01-WIZ Zdravje-01/21.

Po sklenitvi zavarovanja bomo preverili tvoje podatke o zavarovanosti za ugotavljanje morebitne čakalne dobe in doplačila na premijo. Če ugotovimo, da mora biti na polici določena čakalna doba ali na premijo obračunano doplačilo, ti bomo posredovali novo polico. Če se s popravki ne strinjaš, lahko od pogodbe odstopiš v 15 dneh od prejema nove police, sicer se šteje, da z njimi soglašaš.

V skladu z evropsko Direktivo o distribuciji zavarovalnih produktov – Insurance Distribution Directive (IDD) se za lažjo odločitev o sklenitvi zavarovalne pogodbe, pred sklenitvijo zavarovanja, seznani z vsemi informacijami o glavnih značilnostih dodatnega zavarovanja WIZ Zdravje, ki so zbrane v Dokumentu WIZ Zdravje.

Dokument WIZ Zdravje

(.pdf, 100 KB)

Čakalna doba je 3-mesečno obdobje, ko plačuješ premijo, a nimaš kritja, ker tvoje zdravstveno zavarovanje ni bilo pravočasno urejeno (npr. v roku 30 dni od odpovedi zavarovanja pri trenutni zavarovalnici, ko dopolniš 26 let, zaključiš šolanje ali se zaposliš itd.). A brez skrbi, čakalna doba ne velja za vse, temveč le za dve skupini oseb:

 1.  za vse, ki niso sklenili zavarovanja v roku enega meseca od dneva, ko so postali zavezanci za obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To so običajno študentje ali dijaki, ki jim preteče status in ne sklenejo zavarovanja pravočasno;
 2.  za vse, ki bi odpovedali dosedanje dopolnilno zdravstveno zavarovanje in novega zavarovanja ne bi sklenili v roku enega meseca.

V primeru, da od 1. 1. 2006 dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni bilo urejeno, a bi lahko oz. moralo biti, bo tvoja premija za vsako tako polno leto višja za 3 %. To doplačilo je zakonsko določeno, zato se mu ne moremo izogniti.

Mirovanje police

Med trajanjem zavarovanja se lahko zgodijo različne situacije, zaradi katerih lahko tvoja polica za WIZ Zdravje miruje, npr.:

 • odhod v tujino
 • sprememba statusa študenta,
 • prestajanje zaporne kazni,  ipd.

V času mirovanja ti ne bo treba plačevati premije, a tudi pravic iz WIZ Zdravja ne moreš koristiti. Vse, kar moraš v tem primeru storiti, je, da nam pošlješ pisno zahtevo z dokazili za upravičenost do mirovanja (npr. bivalna viza, potrdilo o šolanju v tujini itd.).

Več o mirovanju in kako ga uveljavljati, lahko preveriš v splošnih pogojih.
 

Prekinitev police dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

 • Če se takoj po sklenitvi police premisliš, jo lahko odpoveš v roku 14 dni od sklenitve. V tem primeru imamo pravico obdržati premijo za vsak dan, ko smo ti nudili kritje.
 • Če se med trajanjem zavarovanja odločiš za odpoved WIZ Zdravja, lahko to narediš po poteku enega leta od veljavnosti zavarovanja. Odpovedni rok je 3 mesece.
 • Če nisi več zavezanec za doplačila, lahko prav tako zahtevaš prekinitev tvoje police. Polica preneha tudi v primeru smrti.
 • Če premija ne bo redno plačana, lahko prekinemo tvojo polico. V tem primeru lahko izterjamo neplačane premije s pripadajočimi obrestmi.

Pomembno je, da veš, da od dneva prekinitve ti ni treba več plačevati premije, a tudi nam ni potrebno kriti doplačil. Pri prekinitvi tvoje police imamo pravico zahtevati plačilo premije do konca meseca, v katerem je nastopila prekinitev.

Povezane vsebine

Beri članke, infografike in uporabne informacije za zdrav način življenja. Ne spreglej WIZ nasvetov za zdravstvena zavarovanja.

WIZ Zdravje Plus

Nadstandardno zdravstveno zavarovanje, ki ob nezgodi ali bolezni nudi organizacijo, izvedbo in plačilo stroškov pomoči na domu in prevozov.

Spoznaj
stetoskop in računalnik

Obvezno zavarovanje ni dovolj

V Sloveniji moramo za večino zdravstvenih storitev doplačati sami (npr. za odstranitev slepiča 761,00 €).

Preberi zapis
diploma in potek statusa študenta

Potekel mi je status. Kaj pa sedaj?

Preberi, kaj vse moraš urediti, če ti v tem letu poteče status študenta oziroma boš dopolnil 26. let.

Beri naprej

Prijavi se na WIZ e-novice

Želiš prejemati naše novice in dobre ponudbe?