WIZ Zadnje objave

Strani z oznako wiz zdravje .

 1. Prednosti urejenega zdravstvenega zavarovanja

  avtor: Vita | sep 29. 2018

  Slej ko prej vsak pride v položaj, ko brez zdravnika ne gre. Del posegov krije obvezno, velik del pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če ne želiš plačevati za obiske pri zdravniku in druge zdravstvene storitve, si moraš pravočasno urediti obe zavarovanji – ne glede na to, da te trenutno nič ne boli, ne kašljaš in nimaš vročine.

  Beri naprej
 2. Preveri, zakaj potrebuješ obvezno zdravstveno zavarovanje

  avtor: Miha | jun 25. 2017

  Večina zdravstvenih pravic je krita do določenega odstotka celotne vrednosti zdravstvene storitve iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, presotali del pa krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje (DZZ). Zdravstvene storitve so razdeljene v 6 skupin, ki imajo različne % kritja iz obveznega in dopolnilnega zavarovanja. Pri očesnih in ortopedskih pripomočkih pa je določen cenovni standard, to je najvišji znesek, do katerega  obvezno zdravstveno zavarovanje krije očesni ali ortopedski pripomoček, preostanek pa krije DZZ.

 3. Da ti ne bo treba k zdravniku leže z avtobusom

  avtor: Ana Vita | avg 28. 2016

  Tokrat imamo zate kratko resnično zgodbo, ki jo je z nami delil Jernej. Nauk: poduči se o svojih (pacientovih) pravicah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in skleni še zavarovanje WIZ Zdravje+ ne glede na to, da te ne boli križ in ti je všeč vožnja z avtobusom. Ti ni nič jasno? Preberi zgodbo.

  Beri naprej
 4. WIZ Pomoč, storitev za vse generacije!

  avtor: Hana | jul 20. 2016

  Nepokretnost, pomoč pri oblačenju, umivanju in hranjenju ter pranje perila se sliši kot del reklamnega teksta doma za starejše občane. Drži, tovrstne tegobe človeka dohitijo v pozni jeseni življenja, a starost še zdaleč ni edini razlog, da potrebuješ pomoč. Tovrstne težave lahko doletijo tudi mlade ljudi, predvsem v primeru raznih nesreč ali poškodb. Kdor živi sam, je ne glede na svojo starost potencialni kandidat za koriščenje storitev, zajetih v zavarovanju WIZ Pomoč.   

  Beri naprej
 5. Pasti, prednosti in stroški zdravniškega pregleda v tujini

  avtor: Hana | jul 27. 2016

  Krajše čakalne dobe, boljša opremljenost in organiziranost ambulant, višji standard in podobno so razlogi, zaradi katerih se ljudje odločajo za obisk zdravnika v tujini. Odločitev za pot v tujino seveda ni lahka, saj prinaša precej več logističnih in stroškovnih izzivov, a za nekatere so koristi tako velike, da odtehtajo vložen čas, porabljen denar in delo. Če tudi ti razmišljaš o obisku zdravnika čez mejo, smo zate zbrali nekaj dejstev, ki jih moraš upoštevati, preden se odločiš za to.

  Beri naprej
 6. Znanje prve pomoči je na dopustu še kako koristno

  avtor: Matej | jul 03. 2016

  Dopust, počitnice ali prosti konec tedna niso pojmi, ki bi jih povezovali s poškodbami in nudenjem prve pomoči. A žal je tako, da se prav na dopustu najraje kaj pripeti, nabor možnih nevšečnosti pa je širok kot le kaj. Če se izrazimo nekoliko črnogledo, preži na dopustu nate veliko več nevarnosti, kot doma, zato bi morala biti dopustniška škatla s prvo pomočjo vedno med prvimi rečmi, ki jih pripraviš za na pot. Preberi, na kaj vse se moraš pripraviti in česa ne smeš nikakor pozabiti doma.

  Beri naprej
 7. Skrite moči zdravilnih rastlin

  avtor: Matej | maj 04. 2016

  Tokratni zapis bi se lahko imenoval tudi »Nazaj k naravi«, »Recepti naših babic« ali kaj podobnega. In morda bodo nad njim vihali nosove zagovorniki farmacevtskih rešitev, pa čeprav se na mnogo škatlicah s tabletami bohotijo napisi o vsebnosti naravnih izvlečkov. Dejstvo je, da smo se ljudje z zelmi že od nekdaj zdravili in si lajšali zdravstvene tegobe. Zeli so ostale, le znanje o tem je izp​uhtelo.

  Beri naprej
 8. Vsi plusi zavarovanja WIZ Zdravja+. Tudi za mlade

  avtor: WIZ | mar 16. 2016

  Zakaj bi človek plačeval premijo za nekaj, kar se mu skoraj ne more zgoditi? Takšno zmotno razmišljanje je precej pogosto, a do te ugotovitve mora priti vsak sam. Zavarovanjem, ki jih moramo skleniti za svojo minimalno varnost oziroma so po zakonu predpisana, še nekako namenimo denar, za vse, kar je več, pa običajno veliko težje. Zakaj bi torej nekdo pri 32 letih sklenil dodatno zavarovanje WIZ Zdravje+? Odgovor sledi v nadaljevanju zapisa.

  Beri naprej
 9. Športni multipraktiki

  avtor: WIZ | mar 12. 2016

  Siva monotonost, rutina, železna srajca. Dan, ki je enak dnevu. Dolgčas. Če dobro premisliš, se ti je nedvomno že zgodilo, da se je katera od tvojih aktivnosti žalostno ujela v monotono ponavljanje. Vsak dan tek po isti trasi, vsak drugi dan enake vaje v fitnesu, vedno ista glasba v slušalkah. Da prvi stavek tega uvoda ne bo načel tvoje dobre volje in ubil duha v tebi, poskrbi za raznolikost, pisanost in zabavno nepredvidljivost. Še posebej to velja za šport in rekreacijo, kjer potrebuješ vedno znova zanimive vaje, sicer so napori še bistveno težji.

  Beri naprej
 10. Kako teči v mraku, dežju in megli

  avtor: WIZ | feb 28. 2016

  Tek je oblika rekreacije, s katero se lahko ukvarjaš vse leto. Kdor za izgovor uporablja vreme, zimo in temo, naj pomisli še enkrat. Mraz je tudi, ko greš smučat ali na tek na smučeh, kajne? Zoper dež si lahko oblečeš nepremočljivo obleko, se pokriješ s kapo in obuješ nepremočljive tekaške copate. Ostane še tema. Čelna svetilka, odsevniki ali odsevni jopič, izbira osvetljenih poti in težava je rešena.

  Beri naprej