WIZ Zadnje objave

Strani z oznako wiz asistent .

 1. Ne zaletavajte se med počitnicami

  avtor: Nina | apr 24. 2019

  Tudi če pride do prometne nesreče v tujini, je postopek enak kot v Sloveniji. Potrebno je paziti, da je Evropsko poročilo čim bolj natančno izpolnjeno in da je v primeru povzročitelja, ki ni iz EU, EGP ali Švice, da je nujno pridobljena zelena karta. Če zavarovalnica povzročitelja v Sloveniji nima svojega korespondenta, bo moral oškodovanec odškodninski zahtevek vložiti neposredno na zavarovalnico, kjer je zavarovano vozilo, ki je nesrečo povzročilo, ali Biro zelene karte v tisti državi.

  Beri naprej
 2. 3 WIZ zavarovanja, ki jih je dobro imeti za zimske počitnice

  avtor: Nina | feb 08. 2019

  Zimske počitnice se naglo približujejo, zato je zdaj pravi čas, da poleg aranžmaja za počitnice pomislite tudi na zavarovanje zase in svoje otroke. Nesreča nikoli ne počiva, zato se ni dobro zanašati na srečo in misliti: "Saj se ne bo zgodilo".

  Beri naprej
 3. Splošni pogoji in drobni tisk

  avtor: WIZ | feb 25. 2016

  Osnovni opis ne more vedno vsebovati vseh podrobnosti dogovora, zato te najdejo svoj prostor v drobnem tisku na dnu pogodbe ali v splošnih pogojih. Lastnost večine tovrstnih dokumentov je obsežnost (vsi vemo, da se tega nikomur ne da brati), zapleten pravno-strokovni jezik (če se odločiš za branje, komaj kaj razumeš) in izredno majhna velikost pisave, po kateri je drobni tisk tudi dobil ime. Pri WIZu pa smo ubrali drugo pot.

  Beri naprej
 4. Ročna

  avtor: WIZ | jan 16. 2016

  Če se ti še ni zgodilo, da se ti je parkiran avto sam od sebe odpeljal ali vsaj za nekaj metrov premaknil, pa vsaj eden od tvojih prijateljev ve, kako hitro se to lahko zgodi. Zato imamo vsi v podzavesti, da moramo pri parkiranju vedno potegniti ročico ročne zavore, avtomobili z električno ročno zavoro pa to naredijo samodejno, ko izključite motor.

  Beri naprej
 5. Varčevanje z gorivom

  avtor: WIZ | dec 18. 2015

  »O, presneto, koliko ta avto žre!« marsikdo pomisli ob pogledu na hitro spreminjajoče se številke iztočenih litrov in zneska pri natakanju goriva. Po nedavnih razkritjih, da so tovarne pri testih in objavah podatkov o porabi goriva lagale, smo na porabo še bolj občutljivi. Razen tistih seveda, ki vedno natočijo za 50 EUR goriva. Tistim je pa precej vseeno. :)

  Beri naprej
 6. Mala šola avto zavarovanj

  avtor: WIZ | jun 11. 2018

  Najpogostejši stavek pri obnovitvi zavarovanja je: »Kar tako narediva, kot sem imel lani.« Vse lepo in prav, pa najhitreje in najenostavneje tudi, vseeno pa se na tem mestu malo ustavi. Kaj pa, če se je kaj v zvezi s teboj in tvojim avtom glede na lani spremenilo? Nov mladi voznik v družini ali dodatna oprema v vozilu? Se zaradi nove službe zdaj voziš več ali pa je postal avto nujna stvar za opravljanje vsakodnevnih opravkov, ker ste se z družino preselili? Je avto morda že prestar, da bi se ga še vedno splačalo kasko zavarovati? Zavarovanje je pomembna reč, ki ti lahko prihrani veliko stroškov ter nevšečnosti, zato ga moraš dobro razumeti.

  Beri naprej
 7. Redni servisni pregledi

  avtor: WIZ | avg 14. 2015

  Za brezhibno delovanje avtomobila je pomembno, da zanj lepo skrbiš in ga redno voziš na pregled k mehaniku. V času trajanja garancije je najboljša izbira pooblaščeni servis, kasneje pa ga lahko voziš tudi k nepooblaščenim, a usposobljenim mojstrom. Ker je redni servis kar precejšen strošek, se moraš nanj dobro pripraviti. Te kmalu čaka servis? Potem beri naprej.

  Beri naprej
 8. Spakiraj, pa na pot!

  avtor: WIZ | avg 04. 2015

  Avto mora biti opremljen z obvezno opremo, ki jo zahtevajo zakon in drugi pravilniki: varnostni trikotnik, komplet ustreznih žarnic, prva pomoč, odsevni varnostni telovnik, rezervno kolo z orodjem in dvigalko ter pozimi tudi snežne verige. Vsi pa dobro vemo, da na poti pride prav še toliko drugih reči, o katerih pa zakon ne govori. Tu je zbranih nekaj nujnih reči, brez katerih skoraj ne smeš na pot.

  Beri naprej
 9. Preračunavam …

  avtor: WIZ | jul 26. 2015

  Z navigacijo je največkrat povezan izraz »dži-pi-es« (GPS). To je kratica za Global Positioning System, pri nas ga imenujemo tudi satelitski navigacijski sistem. Bistvo sistema so sateliti, ki krožijo okoli Zemlje, ter sprejemniki z ustrezno programsko opremo, ki jih nosimo s seboj. Če sprejemniku dodamo še zaslon, nekaj programske opreme in digitalnih kart ter ga podpremo z očarljivim ženskim glasom, se spremeni v odličen pripomoček za potovanja in iskanje cilja poti. Kam torej gremo?

  Beri naprej