WIZ Zadnje objave

Strani z oznako 2016 .

 1. Prednosti urejenega zdravstvenega zavarovanja

  avtor: Vita | sep 29. 2018

  Slej ko prej vsak pride v položaj, ko brez zdravnika ne gre. Del posegov krije obvezno, velik del pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če ne želiš plačevati za obiske pri zdravniku in druge zdravstvene storitve, si moraš pravočasno urediti obe zavarovanji – ne glede na to, da te trenutno nič ne boli, ne kašljaš in nimaš vročine.

  Beri naprej
 2. Zavarovanje in zimska tehnična brezhibnost avta

  avtor: Rene | nov 08. 2016

  Zdaj je čas za menjavo gum na avtu, pa ne le zaradi zakonsko določenega obdobja od 15. novembra do 15. marca, ampak predvsem zato, ker prihajajo mrzli jesenski in zimski dnevi. V zimskem času mora biti avto zimi primerno opremljen, prav gume pa so izjemno pomembne za varno vožnjo. Varnost je seveda na prvem mestu, ustrezna zimska oprema avto pa vpliva tudi na to, ali je avto tehnično brezhiben ali ne. V primeru nesreče in morebitnih odškodninskih zahtevkov je tehnična brezhibnost avta bistvenega pomena. 

  Beri naprej
 3. Predračun za mavec, prosim

  avtor: Ana Vita | nov 04. 2016

  Del stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, del pa ga moramo zavarovanci plačati sami. Temu se lahko izogneš s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, težava pa nastane, če zavarovanja nimaš. Doplačila so namreč različno visoka, prav to pa je včasih razlog, da ta del stroškov ljudje raje nosijo sami. Na prvi pogled ekonomsko upravičena odločitev skriva tudi nekaj pasti, kajti le eno doplačilo lahko izniči dolgoletne »prihranke«.

  Beri naprej
 4. Oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja v primeru hujše nezgode

  avtor: Ana Vita | okt 12. 2016

  »Denar je sveta vladar,« pravi star pregovor, ki na žalost ne velja le za velike vsote. Včasih je že nekaj deset evrov na mesec manj dovolj, da se pojavijo prve dodatne težave, ki te začnejo počasi vleči v vedno težji položaj. Morda se to sliši preveč pesimistično in črnogledo, a na žalost so običajno prav zdravstvene težave, ki so posledica nezgode, vzrok za vse ostale. Zaradi poškodbe ne moreš v službo, zmanjša se mesečni dohodek, stroški se povečajo in hitro zaideš v rdeče številke. Da bi bile te (predvsem finančne) težave po hujši nezgodi kar se da majhne, poskrbi kritje WIZ OPP (oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja WIZ Zdravje) v okviru zavarovanja WIZ Zdravje+.

  Beri naprej
 5. Bomo videli ...

  avtor: Ana Vita | sep 29. 2016

  Je korenje res dobro za oči in vid? Kako dobro vidi sokol? O očeh in vidu kroži veliko priporočil, ljudskih modrosti, legend in šal, a dokler ti vid nekoliko ne opeša, je »videti« nekaj povsem samoumevnega. Najpogosteje funkcijo korekture vida opravljajo očala, ki ti jih v nekaterih primerih predpiše zdravnik, z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pa jih lahko dobiš brez doplačila.  

  Beri naprej
 6. Da ti ne bo treba k zdravniku leže z avtobusom

  avtor: Ana Vita | avg 28. 2016

  Tokrat imamo zate kratko resnično zgodbo, ki jo je z nami delil Jernej. Nauk: poduči se o svojih (pacientovih) pravicah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in skleni še zavarovanje WIZ Zdravje+ ne glede na to, da te ne boli križ in ti je všeč vožnja z avtobusom. Ti ni nič jasno? Preberi zgodbo.

  Beri naprej
 7. KR-NEKI – zapis o registrskih tablicah

  avtor: Matej | avg 13. 2016

  Registrske tablice motornih vozil so pomemben identifikacijski element, z njimi pa so označena vsa registrirana motorna vozila. Kombinacija oznake registracijskega območja, grba občine, kjer je sedež upravne enote, ter štirih ali petih znakov, pooblaščenim osebam razkrijejo vse podatke o vozilu in njegovem lastniku. Vsem ostalim pa v zadnjih letih še tega ne, od kod je voznik doma. Zdaj ima lahko namreč tudi voznik iz Ljubljane tablico z oznako SG, pa čeprav tam še nikoli ni bil.

  Beri naprej
 8. WIZ Pomoč, storitev za vse generacije!

  avtor: Hana | jul 20. 2016

  Nepokretnost, pomoč pri oblačenju, umivanju in hranjenju ter pranje perila se sliši kot del reklamnega teksta doma za starejše občane. Drži, tovrstne tegobe človeka dohitijo v pozni jeseni življenja, a starost še zdaleč ni edini razlog, da potrebuješ pomoč. Tovrstne težave lahko doletijo tudi mlade ljudi, predvsem v primeru raznih nesreč ali poškodb. Kdor živi sam, je ne glede na svojo starost potencialni kandidat za koriščenje storitev, zajetih v zavarovanju WIZ Pomoč.   

  Beri naprej
 9. Pasti, prednosti in stroški zdravniškega pregleda v tujini

  avtor: Hana | jul 27. 2016

  Krajše čakalne dobe, boljša opremljenost in organiziranost ambulant, višji standard in podobno so razlogi, zaradi katerih se ljudje odločajo za obisk zdravnika v tujini. Odločitev za pot v tujino seveda ni lahka, saj prinaša precej več logističnih in stroškovnih izzivov, a za nekatere so koristi tako velike, da odtehtajo vložen čas, porabljen denar in delo. Če tudi ti razmišljaš o obisku zdravnika čez mejo, smo zate zbrali nekaj dejstev, ki jih moraš upoštevati, preden se odločiš za to.

  Beri naprej
 10. Z menjavo zavarovalnice do nižje premije

  avtor: Matej | jul 15. 2016

  Zavarovanje avta je skupaj s podaljšanjem registracije in tehničnim pregledom postalo skoraj rutina. Največkrat ga samo obnovimo, nekateri pa se temu posvetijo bolj natančno. Prihranek je lahko precejšen, zato se zavarovanju splača nameniti nekaj več časa in poiskati najugodnejšega. Kaj pa, če po Murphyju le nekaj dni po sklenitvi zavarovanja najdeš še cenejšega? Moraš čakati eno leto ali pa lahko zavarovanje prekineš in skleneš novega?

  Beri naprej