WIZ Zadnje objave

 1. Predvidevanje v prometu

  avtor: WIZ | nov 29. 2015

  Pogosti stavki iz ust sopotnikov, ko sedijo na sovozniškem sedežu, se glasijo: »Pazi tega, zavil bo! Pazi! Bremzaj!!!« Komentarji se od sopotnika do sopotnika sicer razlikujejo, a bistvo je enako – nekaj se bo zgodilo in mi to že vnaprej vemo. Gre za jasnovidnost? Se to res lahko »na vodi začuti«, je predvidevanje v prometu nagonsko ali pa z izkušnjami razvita sposobnost, ki nam pomaga preživeti ter se izogniti nesrečam v prometu?

  Beri naprej
 2. #resnicnofajn sprememba za Filipa Flisarja?

  avtor: Ana | nov 10. 2015 Se spomniš, kako smo polepili Flisarjev avtomobil in mu ga napolnili z baloni? Tokrat smo mu pripravili še en »štos«. Peljali smo ga k frizerju. Ne boš verjel, ampak Filip je celo izbiral nov barvni odtenek za svoje brke. Na koncu je celo predlagal, naj ga obrijejo.

   

  Beri naprej
 3. Mala šola avto zavarovanj

  avtor: WIZ | jun 11. 2018

  Najpogostejši stavek pri obnovitvi zavarovanja je: »Kar tako narediva, kot sem imel lani.« Vse lepo in prav, pa najhitreje in najenostavneje tudi, vseeno pa se na tem mestu malo ustavi. Kaj pa, če se je kaj v zvezi s teboj in tvojim avtom glede na lani spremenilo? Nov mladi voznik v družini ali dodatna oprema v vozilu? Se zaradi nove službe zdaj voziš več ali pa je postal avto nujna stvar za opravljanje vsakodnevnih opravkov, ker ste se z družino preselili? Je avto morda že prestar, da bi se ga še vedno splačalo kasko zavarovati? Zavarovanje je pomembna reč, ki ti lahko prihrani veliko stroškov ter nevšečnosti, zato ga moraš dobro razumeti.

  Beri naprej
 4. Zajtrk

  avtor: WIZ | nov 12. 2015

  Večerje so romantične, kosila so lahko tudi poslovna, zajtrk pa je kralj, ker je najpomembnejši obrok dneva. No, vsaj moral bi biti. Zajtrk ima to smolo, da v borbi za našo pozornost in čas izgublja proti jutranjemu poležavanju, urejanju v kopalnici, iskanju ključev, oblačenju otrok, nervozi pred odhodom v službo in naši malomarnosti. Prav malomarnost in pomanjkanje odgovornosti do samih sebe sta kriva, da si zjutraj ne vzamemo dovolj časa in ne poskrbimo za svoje telo. Je vstati 20 minut prej in v miru pojesti zajtrk res tako težko?

  Beri naprej
 5. Pravilen položaj za volanom

  avtor: WIZ | nov 03. 2015

  Pravilna nastavitev sedeža in volana bi morala biti prvo opravilo vsakega voznika, ko se usede v avto. No, saj večina si res nekoliko primakne ali odmakne sedež od volana, ampak to na žalost ni dovolj. Udobno sedenje je namreč namenjeno potnikom in sovozniku, pri vozniku pa se udobja ne sme zamenjati s pravilnim položajem. Ta mora sedeti sproščeno, vendar biti obenem vedno pripravljen na hiter in pravilen odziv.

  Beri naprej
 6. 4 x 4

  avtor: WIZ | okt 26. 2015

  S štirikolesnim pogonom so bili včasih opremljeni zgolj terenski avtomobili, o katerih smo pisali v enem od prejšnjih zapisov, danes pa se tehnologija prenosa pogona na vsa štiri kolesa pojavlja v vseh avtomobilskih razredih. Tovrstna rešitev ima vrsto dobrih, a tudi nekaj slabih lastnosti, inženirji pa so razvili več načinov delovanja sistema, čigar glavna naloga je zagotavljati najboljši možen oprijem in stabilnost vozila v danih voznih razmerah.

  Beri naprej
 7. Čas pojedin

  avtor: WIZ | okt 13. 2015

  Ljudje smo vedno radi dobro jedli. Menda še iz pradavnine v podzavesti nosimo strah pred pomanjkanjem, zato nam obložene mize in obilje jedi pomenijo srečo, varnost in zadovoljstvo. Preveč dobrot pa ni nujno vedno dobro. Prihajajoči prazniki in druge priložnosti za pogostitev z okusno hrano običajno ne ponujajo uravnoteženega menija z jedmi, polnimi vlaknin in polnozrnatih žitaric, zato se lahko že v kratkem času pokažejo negativne posledice. Žal se premalo zavedamo, da je nekaj dodatnih kilogramov pri vsem skupaj še najmanjši problem.

  Beri naprej
 8. Kaj bi bilo, če bi Filip Flisar izgubil pozitivizem?

  avtor: WIZ | okt 05. 2015

  Si že videl drugi video pustolovščin s Filipom Flisarjem? Ta je na tiskovni konferenci fural toti safr in na novinarska vprašanja odgovarjal zelo nenavadno. ;)

  Beri naprej
 9. O džipih, terencih in SUV-ih

  avtor: WIZ | okt 12. 2015

  Včasih je bilo vsem terenskim vozilom, ki jim danes rečemo tudi terenci, skupno ime džip (angl. Jeep), v letih razvoja avtomobilske industrije pa so klasične oblike prvotnih terenskih vozil po vzoru ameriškega Jeepa izpodrinile novejše različice. Tem s kratico rečemo SUV (Sport Utility Vehicle), bolj kot vožnji po blatnih kolovozih pa so namenjeni lepo asfaltiranim cestam. 

  Beri naprej
 10. Načrt in disciplina

  avtor: WIZ | sep 26. 2015

  Odločitev, da boš nekaj spremenil ali dosegel, zahteva veliko truda. Trud kar tako, na slepo, pa vedno ne prinese uspeha, zato je treba prej sestaviti načrt, si zadati cilj in predvsem ostati ves čas discipliniran. V primeru, da je trenutno stanje posledica preteklih napak, pa te najprej čaka še temeljita in kritična analiza.

  Beri naprej