WIZ Zadnje objave

 1. Z dobro voljo krepimo odpornost

  avtor: WIZ | jan 13. 2016

  Imunski sistem je zelo zapleten. Sestavljen je iz belih krvnih celic in molekul (protitelesa), ki sodelujejo pri uničevanju tujkov, ter limfatičnih organov, kot so vranica, priželjc in bezgavke. Med imunskimi celicami so najbolj znani limfociti, makrofagi, monociti in nevtrofilci. Te celice tvorijo protitelesa, prepoznavajo tuje snovi, požirajo mikroorganizme in antigene. Potujejo po telesu, oprezajo za znaki oslabitve telesa in so vedno v prvih obrambnih vrstah. Dober imunski sistem je zato izredno pomemben za zdravje in dobro počutje, zanj pa moraš skrbeti na več načinov.

  Beri naprej
 2. (Po)novoletne obljube

  avtor: WIZ | jan 01. 2016

  Novoletne obljube so namenjene spodbujanju samega sebe k resnemu delu in spremembam na vseh področjih. Težava pa je največkrat v tem, da v evforiji okrog novega leta mnogi preveč pogumno in velikopotezno napovejo, kaj vse bodo spremenili. Seznam obljub postane predolg, naloge prezahtevne, obljube pa pretežke za izpolnitev. Če na njih preprosto pozabiš in jih vzameš kot zabavno šalo, ni hudega, če pa se tvojih obljub držijo stave, tekmovanja ali kaj podobnega, pa lahko hitro zabredeš v težave. 

  Beri naprej
 3. Presenečenje za Filipa Flisarja

  avtor: Ana | dec 30. 2015

  WIZovci smo našemu Filipu pripravili video presenečenje. Naključne izbrance smo prosili, da mu izrečejo želje za 2016. In nabralo se jih je kar nekaj, med njimi tudi navihana želja njegovega brata Martina. Naj bo 2016 #resnicnofajn!

  Beri naprej
 4. Strešni nosilci za vsak dan

  avtor: WIZ | dec 26. 2015

  Že dolgo se sprašujemo, kako je našim staršem in starim staršem uspelo? Na morje smo šli z malim avtom, v njem smo se peljali štirje, s seboj smo imeli VSE. Danes brez dvakrat večjega avta, obveznega strešnega kovčka in nosilcev za dve kolesi ne pridemo niti do Razdrtega. Še dobro, da imamo vse te »prtljažnike«, sicer bi v kopalkah sedeli na plaži in zrli v morje. Ampak strešni kovčki so res uporabni, prtljažni sistemi pa so se razvili do te mere, da jih lahko uporabljamo prav vse dni v letu.

  Beri naprej
 5. Varčevanje z gorivom

  avtor: WIZ | dec 18. 2015

  »O, presneto, koliko ta avto žre!« marsikdo pomisli ob pogledu na hitro spreminjajoče se številke iztočenih litrov in zneska pri natakanju goriva. Po nedavnih razkritjih, da so tovarne pri testih in objavah podatkov o porabi goriva lagale, smo na porabo še bolj občutljivi. Razen tistih seveda, ki vedno natočijo za 50 EUR goriva. Tistim je pa precej vseeno. :)

  Beri naprej
 6. Bolezni pisalne mize

  avtor: WIZ | dec 04. 2015

  Mnenja o zahtevnosti dela v pisarni so deljena, dejstvo pa je, da ima lahko tudi dolgotrajno sedenje za pisalno mizo vrsto negativnih posledic in škodljivih vplivov na telo. Nekaj jih gre na račun nepravilnega sedenja in premalo gibanja, nekaj pa na račun neustreznega delovnega okolja oziroma pisalne mize. Pogostost težav se v zadnjih desetletjih povečuje, predvsem zaradi vedno večje odvisnosti od računalnikov in časa, preživetega za mizo in računalnikom.

  Beri naprej
 7. Vitamin C

  avtor: WIZ | nov 26. 2015

  Vitamin C je ena tistih reči, za katero bi lahko rekli: »Preveč je ravno dovolj.« Pomembnost vitamina C so ljudje prvič spoznali že davnega leta 1479, ko je raziskovalec in morjeplovec Vasco de Gama opisal težave svoje posadke med plovbo iz Evrope v Indijo. Skorbut je povzročil otekanje dlesni in izpadanje zob med posadko, ki ni imela dovolj sveže zelenjave in sadja, zato jih je več kot polovica med plovbo umrla. Vitamin C pa ni koristen le proti skorbutu, ampak je pomemben za celo telo.

  Beri naprej
 8. Predvidevanje v prometu

  avtor: WIZ | nov 29. 2015

  Pogosti stavki iz ust sopotnikov, ko sedijo na sovozniškem sedežu, se glasijo: »Pazi tega, zavil bo! Pazi! Bremzaj!!!« Komentarji se od sopotnika do sopotnika sicer razlikujejo, a bistvo je enako – nekaj se bo zgodilo in mi to že vnaprej vemo. Gre za jasnovidnost? Se to res lahko »na vodi začuti«, je predvidevanje v prometu nagonsko ali pa z izkušnjami razvita sposobnost, ki nam pomaga preživeti ter se izogniti nesrečam v prometu?

  Beri naprej
 9. #resnicnofajn sprememba za Filipa Flisarja?

  avtor: Ana | nov 10. 2015 Se spomniš, kako smo polepili Flisarjev avtomobil in mu ga napolnili z baloni? Tokrat smo mu pripravili še en »štos«. Peljali smo ga k frizerju. Ne boš verjel, ampak Filip je celo izbiral nov barvni odtenek za svoje brke. Na koncu je celo predlagal, naj ga obrijejo.

   

  Beri naprej
 10. Mala šola avto zavarovanj

  avtor: WIZ | jun 11. 2018

  Najpogostejši stavek pri obnovitvi zavarovanja je: »Kar tako narediva, kot sem imel lani.« Vse lepo in prav, pa najhitreje in najenostavneje tudi, vseeno pa se na tem mestu malo ustavi. Kaj pa, če se je kaj v zvezi s teboj in tvojim avtom glede na lani spremenilo? Nov mladi voznik v družini ali dodatna oprema v vozilu? Se zaradi nove službe zdaj voziš več ali pa je postal avto nujna stvar za opravljanje vsakodnevnih opravkov, ker ste se z družino preselili? Je avto morda že prestar, da bi se ga še vedno splačalo kasko zavarovati? Zavarovanje je pomembna reč, ki ti lahko prihrani veliko stroškov ter nevšečnosti, zato ga moraš dobro razumeti.

  Beri naprej