WIZ Zadnje objave

 1. 5 vprašanj, ki si jih moraš zastaviti pred podaljšanjem zavarovanja

  avtor: WIZ | mar 26. 2016

  Če se med letom ne zgodi nič posebnega, je ponovna sklenitev zavarovanja avtomobila pravzaprav rutina. Sklepanje zavarovanja se spremeni v podaljšanje obstoječega, saj je tako najenostavneje, vendar pa ni nujno, da je lansko zavarovanje primerno tudi za letošnje leto. Nanj namreč vpliva več dejavnikov, o katerih je treba vsako leto dobro premisliti.

  Beri naprej
 2. Vsi plusi zavarovanja WIZ Zdravja+. Tudi za mlade

  avtor: WIZ | mar 16. 2016

  Zakaj bi človek plačeval premijo za nekaj, kar se mu skoraj ne more zgoditi? Takšno zmotno razmišljanje je precej pogosto, a do te ugotovitve mora priti vsak sam. Zavarovanjem, ki jih moramo skleniti za svojo minimalno varnost oziroma so po zakonu predpisana, še nekako namenimo denar, za vse, kar je več, pa običajno veliko težje. Zakaj bi torej nekdo pri 32 letih sklenil dodatno zavarovanje WIZ Zdravje+? Odgovor sledi v nadaljevanju zapisa.

  Beri naprej
 3. Športni multipraktiki

  avtor: WIZ | mar 12. 2016

  Siva monotonost, rutina, železna srajca. Dan, ki je enak dnevu. Dolgčas. Če dobro premisliš, se ti je nedvomno že zgodilo, da se je katera od tvojih aktivnosti žalostno ujela v monotono ponavljanje. Vsak dan tek po isti trasi, vsak drugi dan enake vaje v fitnesu, vedno ista glasba v slušalkah. Da prvi stavek tega uvoda ne bo načel tvoje dobre volje in ubil duha v tebi, poskrbi za raznolikost, pisanost in zabavno nepredvidljivost. Še posebej to velja za šport in rekreacijo, kjer potrebuješ vedno znova zanimive vaje, sicer so napori še bistveno težji.

  Beri naprej
 4. 20 #resnicnofajn nasvetov za bolj zdravo, srečnejše in uspešnejše življenje

  avtor: WIZ | mar 11. 2016

  Kako v dvajsetih korakih spremeniti življenje na srečnejšo stran? S preprostimi koraki. Preberi!

  Beri naprej
 5. Kako teči v mraku, dežju in megli

  avtor: WIZ | feb 28. 2016

  Tek je oblika rekreacije, s katero se lahko ukvarjaš vse leto. Kdor za izgovor uporablja vreme, zimo in temo, naj pomisli še enkrat. Mraz je tudi, ko greš smučat ali na tek na smučeh, kajne? Zoper dež si lahko oblečeš nepremočljivo obleko, se pokriješ s kapo in obuješ nepremočljive tekaške copate. Ostane še tema. Čelna svetilka, odsevniki ali odsevni jopič, izbira osvetljenih poti in težava je rešena.

  Beri naprej
 6. Splošni pogoji in drobni tisk

  avtor: WIZ | feb 25. 2016

  Osnovni opis ne more vedno vsebovati vseh podrobnosti dogovora, zato te najdejo svoj prostor v drobnem tisku na dnu pogodbe ali v splošnih pogojih. Lastnost večine tovrstnih dokumentov je obsežnost (vsi vemo, da se tega nikomur ne da brati), zapleten pravno-strokovni jezik (če se odločiš za branje, komaj kaj razumeš) in izredno majhna velikost pisave, po kateri je drobni tisk tudi dobil ime. Pri WIZu pa smo ubrali drugo pot.

  Beri naprej
 7. Motilci zbranosti za volanom

  avtor: WIZ | feb 21. 2016

  Večina preventivnih akcij v prometu je, vsaj kar se tiče motenja zbranosti, usmerjena v mobilne telefone. Pozivu »Ne telefoniraj, ko voziš!« se je pridružil poziv »Ne tekstaj, ko voziš!«, kmalu pa bomo verjetno dobili še »Med vožnjo ne klikaj po spletu!«. Drži, da ima mobilni telefon velik »motilni« vpliv na vožnjo, a vzrokov za izgubo pozornosti med vožnjo je še veliko. Se jih zavedaš?

  Beri naprej
 8. Zakaj je tehnični pregled tako pomemben?

  avtor: WIZ | feb 01. 2016

  Včasih je bilo treba pred podaljšanjem registracije vsako leto opraviti tudi tehnični pregled. Danes tega novim avtomobilom ni treba, čez »kanal« pa se morajo vsako leto zapeljati le vozila, starejša od 8 let. Večini voznikov tehnični pregled predstavlja le nepotreben strošek, ker »je itak vse v redu«. A pogosto na tehničnem pregledu opazijo napake, ki jih voznik (še) ni zaznal, in s tem preprečijo  marsikatero nesrečo.

  Beri naprej
 9. Si pozabil pripraviti avto na zimo?

  avtor: WIZ | jan 18. 2016

  Ne, tega zapisa ne bomo začeli z znamenitim stavkom »Saj smo ti rekli.«, kajti po snegu zvoniti nima smisla. Če te je zima kljub vsem nasvetom in opomnikom presenetila, je zdaj skrajni čas, da skušaš rešiti, kar se rešiti da. Poleg menjave letnih gum z zimskimi te čaka še nekaj opravil, s katerimi bo tvoj avto lažje kos zimi in zimskim razmeram na cesti. Preveriti moraš nekaj tekočin, svetlobnih teles, opreme in dodatkov za v avto, vse z namenom, da bo tvoj avto pozimi zanesljiv in varen. Sicer se ti lahko pripeti kaj takega, kot je opisano v naši zgodbi.

  Beri naprej
 10. Ročna

  avtor: WIZ | jan 16. 2016

  Če se ti še ni zgodilo, da se ti je parkiran avto sam od sebe odpeljal ali vsaj za nekaj metrov premaknil, pa vsaj eden od tvojih prijateljev ve, kako hitro se to lahko zgodi. Zato imamo vsi v podzavesti, da moramo pri parkiranju vedno potegniti ročico ročne zavore, avtomobili z električno ročno zavoro pa to naredijo samodejno, ko izključite motor.

  Beri naprej