WIZ Zadnje objave

 1. Bomo videli ...

  avtor: Ana Vita | sep 29. 2016

  Je korenje res dobro za oči in vid? Kako dobro vidi sokol? O očeh in vidu kroži veliko priporočil, ljudskih modrosti, legend in šal, a dokler ti vid nekoliko ne opeša, je »videti« nekaj povsem samoumevnega. Najpogosteje funkcijo korekture vida opravljajo očala, ki ti jih v nekaterih primerih predpiše zdravnik, z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pa jih lahko dobiš brez doplačila.  

  Beri naprej
 2. Da ti ne bo treba k zdravniku leže z avtobusom

  avtor: Ana Vita | avg 28. 2016

  Tokrat imamo zate kratko resnično zgodbo, ki jo je z nami delil Jernej. Nauk: poduči se o svojih (pacientovih) pravicah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in skleni še zavarovanje WIZ Zdravje+ ne glede na to, da te ne boli križ in ti je všeč vožnja z avtobusom. Ti ni nič jasno? Preberi zgodbo.

  Beri naprej
 3. KR-NEKI – zapis o registrskih tablicah

  avtor: Matej | avg 13. 2016

  Registrske tablice motornih vozil so pomemben identifikacijski element, z njimi pa so označena vsa registrirana motorna vozila. Kombinacija oznake registracijskega območja, grba občine, kjer je sedež upravne enote, ter štirih ali petih znakov, pooblaščenim osebam razkrijejo vse podatke o vozilu in njegovem lastniku. Vsem ostalim pa v zadnjih letih še tega ne, od kod je voznik doma. Zdaj ima lahko namreč tudi voznik iz Ljubljane tablico z oznako SG, pa čeprav tam še nikoli ni bil.

  Beri naprej
 4. WIZ Pomoč, storitev za vse generacije!

  avtor: Hana | jul 20. 2016

  Nepokretnost, pomoč pri oblačenju, umivanju in hranjenju ter pranje perila se sliši kot del reklamnega teksta doma za starejše občane. Drži, tovrstne tegobe človeka dohitijo v pozni jeseni življenja, a starost še zdaleč ni edini razlog, da potrebuješ pomoč. Tovrstne težave lahko doletijo tudi mlade ljudi, predvsem v primeru raznih nesreč ali poškodb. Kdor živi sam, je ne glede na svojo starost potencialni kandidat za koriščenje storitev, zajetih v zavarovanju WIZ Pomoč.   

  Beri naprej
 5. Pasti, prednosti in stroški zdravniškega pregleda v tujini

  avtor: Hana | jul 27. 2016

  Krajše čakalne dobe, boljša opremljenost in organiziranost ambulant, višji standard in podobno so razlogi, zaradi katerih se ljudje odločajo za obisk zdravnika v tujini. Odločitev za pot v tujino seveda ni lahka, saj prinaša precej več logističnih in stroškovnih izzivov, a za nekatere so koristi tako velike, da odtehtajo vložen čas, porabljen denar in delo. Če tudi ti razmišljaš o obisku zdravnika čez mejo, smo zate zbrali nekaj dejstev, ki jih moraš upoštevati, preden se odločiš za to.

  Beri naprej
 6. Z menjavo zavarovalnice do nižje premije

  avtor: Matej | jul 15. 2016

  Zavarovanje avta je skupaj s podaljšanjem registracije in tehničnim pregledom postalo skoraj rutina. Največkrat ga samo obnovimo, nekateri pa se temu posvetijo bolj natančno. Prihranek je lahko precejšen, zato se zavarovanju splača nameniti nekaj več časa in poiskati najugodnejšega. Kaj pa, če po Murphyju le nekaj dni po sklenitvi zavarovanja najdeš še cenejšega? Moraš čakati eno leto ali pa lahko zavarovanje prekineš in skleneš novega?

  Beri naprej
 7. Slabe in dobre strani uporabe klime v avtu

  avtor: Matej | jun 28. 2016

  Nedvomno se še spomniš občutkov izpred desetih ali dvajsetih let. Nad strehami avtomobilov, parkiranih na parkirišču, je vroč zrak nemirno migetal. Vročina je puhtela z asfalta, pot ti je curljal s čela in polzel po hrbtu in v trenutku, ko si odprl vrata avtomobila, te je zadel pravi vročinski val. V avtu je bilo vsaj sedemdeset stopinj, črna plastika armaturne plošče je bila mehka kot plastelin in v zadnjem trenutku si se spomnil, da ne smeš prijeti skoraj razbeljenega volana. Tudi sedeži so bili vroči in mnogi so v takih trenutkih preklinjali odločitev za črno usnje. Potem pa je še iz šob prezračevalnega sistema začel pihati topel zrak … Neprecenljivo, res!

  Beri naprej
 8. Znanje prve pomoči je na dopustu še kako koristno

  avtor: Matej | jul 03. 2016

  Dopust, počitnice ali prosti konec tedna niso pojmi, ki bi jih povezovali s poškodbami in nudenjem prve pomoči. A žal je tako, da se prav na dopustu najraje kaj pripeti, nabor možnih nevšečnosti pa je širok kot le kaj. Če se izrazimo nekoliko črnogledo, preži na dopustu nate veliko več nevarnosti, kot doma, zato bi morala biti dopustniška škatla s prvo pomočjo vedno med prvimi rečmi, ki jih pripraviš za na pot. Preberi, na kaj vse se moraš pripraviti in česa ne smeš nikakor pozabiti doma.

  Beri naprej
 9. Pametni telefoni nas spreminjajo

  avtor: Vita | jun 18. 2016

  Meniš, da te je tvoj pametni telefon spremenil? Mnogi so mnenja, da jih ni, a raziskave kažejo drugače. Pametni telefoni nas res zbližujejo z osebami, ki so daleč, a žal nas odmikajo od tistih, ki so blizu. Morda celo za isto mizo.

  Beri naprej
 10. Tehnološke naprave in šport – neločljiv moderen par

  avtor: Ana | jun 09. 2016

  Ko se ukvarjaš s športom, sta pri tem najbolj pomembni močna volja in tvoja predanost določenemu cilju. Vsaj tako je bilo v preteklosti ... Danes se je trend malce spremenil. Pomembno je tudi, da med športom poslušaš glasbo in rušiš svoje rekorde, na katere te opozarja športna ura, zapestnica za spremljanje aktivnosti ali kar tvoj telefon. Multiopravilnost nas spremlja na vsakem koraku, tudi pri športu.

  Beri naprej