WIZ Zadnje objave

 1. »Big lajk« za električne avte!

  avtor: Matej | maj 02. 2017

  Električni avtomobili se zdijo odlična rešitev, saj ponujajo poceni vožnjo brez emisij. To je v času, ko za transport porabimo ogromne količine energije, pridobljene iz fosilnih goriv, slišati kot idealna rešitev, kajne? Pa je res vse tako zeleno oziroma modro? Kljub navdušenju mnogih ljubiteljev sodobnih tehnologij pa vseeno kaže prisluhniti tudi mnenju ljudi, ki vidijo na drugo stran vtičnice oziroma širšo sliko sveta električnih avtomobilov.

 2. Zakaj so zimske gume za zimo in ne za poletje?

  avtor: Marko | feb 04. 2018

  Različni mediji začnejo vsako leto v začetku novembra voznike opozarjati na 15. november, ko morajo biti vsa vozila, udeležena v cestnem prometu, primerno opremljena za zimske razmere. Po domače temu rečemo, da je treba »gume zamenjati«, pri čemer mislimo na menjavo letnih gum z zimskimi. In če je pred zimo ogromno govora o nujnosti menjave gum, pa je konec zime zaslediti komaj kakšen poziv k menjavi zimskih gum z letnimi, ne glede na to, da je vožnja z zimskimi gumami poleti precej manj varna. 

 3. Podaljšanje registracije iz naslonjača

  avtor: Tina | mar 10. 2017

  ​Urejanje birokratskih zadev, ki je včasih pomenilo romanje od urada do urada ter od okenca do okenca, je v sodobnem svetu postalo precej enostavnejše. Namesto iskanja parkirnega prostora, čakanja v vrsti in izpolnjevanja neštetih obrazcev si raje skuhaj skodelico čaja, se udobno namesti v naslonjač in vključi računalnik. Če ti avta ni treba peljati na tehnični pregled in obenem splet zate ni popolna španska vas, bo tvoj avto že čez dobre četrt ure registriran in zavarovan. Bolj enostavno pa že skoraj ne more biti, se strinjaš? 

 4. Mladost za volanom

  avtor: Rene | jan 16. 2017

  So vsi mladi vozniki res neizkušeni, premalo zreli, vihravi in zaletavi? Je to morda zgolj rezultat merjenja statistike, ali pa res velja tisti znameniti stari rek: »Mladost je norost, čez vodo skače, kjer je most«? V prometu je mladost prednost in obenem tudi slabost, zato so mladi vozniki posebna kategorija s posebno zavarovalno premijo. Prave avtomobilske vozniške izkušnje začneš nabirati s prvimi kilometri v avtošoli, a videno in v avtošoli doživeto še zdaleč ni dovolj, da bi bil ob prejemu vozniškega izpita povsem enakovreden drugim voznikom. Razlika je namreč v kilometrih, urah za volanom in – izkušnjah.

 5. Pogodba za določen čas se je iztekla. Kaj pa zdaj?

  avtor: Rene | jan 13. 2017

  V današnjem času postaja zaposlitev za nedoločen čas pravi privilegij. Vse več je namreč primerov, ko so ljudje prisiljeni sprejeti pogoje delodajalca, da sploh lahko delajo – zaposlitev za določen čas, delo prek podjemnih ali avtorskih pogodb, študentskih napotnic in drugih prekarnih oblik dela. Kar so zaslužki običajno nizki, predstavlja nepodaljšanje pogodbe za določen čas še toliko večji stres, saj s tem delavec izgubi kar nekaj pravic, med drugim tudi plačane prispevke obveznega zdravstvenega zavarovanja.

 6. Zavarovanje in zimska tehnična brezhibnost avta

  avtor: Rene | nov 08. 2016

  Zdaj je čas za menjavo gum na avtu, pa ne le zaradi zakonsko določenega obdobja od 15. novembra do 15. marca, ampak predvsem zato, ker prihajajo mrzli jesenski in zimski dnevi. V zimskem času mora biti avto zimi primerno opremljen, prav gume pa so izjemno pomembne za varno vožnjo. Varnost je seveda na prvem mestu, ustrezna zimska oprema avto pa vpliva tudi na to, ali je avto tehnično brezhiben ali ne. V primeru nesreče in morebitnih odškodninskih zahtevkov je tehnična brezhibnost avta bistvenega pomena. 

  Beri naprej
 7. Predračun za mavec, prosim

  avtor: Ana Vita | nov 04. 2016

  Del stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, del pa ga moramo zavarovanci plačati sami. Temu se lahko izogneš s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, težava pa nastane, če zavarovanja nimaš. Doplačila so namreč različno visoka, prav to pa je včasih razlog, da ta del stroškov ljudje raje nosijo sami. Na prvi pogled ekonomsko upravičena odločitev skriva tudi nekaj pasti, kajti le eno doplačilo lahko izniči dolgoletne »prihranke«.

  Beri naprej
 8. Oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja v primeru hujše nezgode

  avtor: Ana Vita | okt 12. 2016

  »Denar je sveta vladar,« pravi star pregovor, ki na žalost ne velja le za velike vsote. Včasih je že nekaj deset evrov na mesec manj dovolj, da se pojavijo prve dodatne težave, ki te začnejo počasi vleči v vedno težji položaj. Morda se to sliši preveč pesimistično in črnogledo, a na žalost so običajno prav zdravstvene težave, ki so posledica nezgode, vzrok za vse ostale. Zaradi poškodbe ne moreš v službo, zmanjša se mesečni dohodek, stroški se povečajo in hitro zaideš v rdeče številke. Da bi bile te (predvsem finančne) težave po hujši nezgodi kar se da majhne, poskrbi kritje WIZ OPP (oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja WIZ Zdravje) v okviru zavarovanja WIZ Zdravje+.

  Beri naprej
 9. Bomo videli ...

  avtor: Ana Vita | sep 29. 2016

  Je korenje res dobro za oči in vid? Kako dobro vidi sokol? O očeh in vidu kroži veliko priporočil, ljudskih modrosti, legend in šal, a dokler ti vid nekoliko ne opeša, je »videti« nekaj povsem samoumevnega. Najpogosteje funkcijo korekture vida opravljajo očala, ki ti jih v nekaterih primerih predpiše zdravnik, z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pa jih lahko dobiš brez doplačila.  

  Beri naprej
 10. Da ti ne bo treba k zdravniku leže z avtobusom

  avtor: Ana Vita | avg 28. 2016

  Tokrat imamo zate kratko resnično zgodbo, ki jo je z nami delil Jernej. Nauk: poduči se o svojih (pacientovih) pravicah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in skleni še zavarovanje WIZ Zdravje+ ne glede na to, da te ne boli križ in ti je všeč vožnja z avtobusom. Ti ni nič jasno? Preberi zgodbo.

  Beri naprej