WIZ Zadnje objave

 1. Pozor, divjad na cesti!

  avtor: Ana Vita | nov 09. 2017

  Ljudje smo s cestami grobo posegli v življenjski prostor divjih živali in na nekaterih delih presekali njihove selitvene in druge vsakdanje poti. V Sloveniji, kjer so gozdovi še vedno relativno bogati z divjimi živalmi, so srečanja avtomobilov in živali pogosta, pri tem pa krajšo običajno potegnejo živali. Na seznamu povoženih živali se najdejo vse, od najmanjših, kot so žabe, kače in veverice, do največjih, kjer kraljujejo divji prašiči, jeleni, gamsi in celo medvedi.  

 2. Če ne veš, kaj ješ, preberi deklaracijo

  avtor: Rene | nov 03. 2017

  In – veš, kaj ješ? Do potankosti izdelan in ciljno usmerjen marketing, čudoviti okusi in kanček zavajanja so nas v zgolj nekaj letih preusmerili k hitrim prehranskim rešitvam, ki jih imamo vsi nadvse radi. Sladko, slano in mastno je slastno, otroci so predebeli, odrasli pa zasvojeni in brez energije. Pozabi na nekaj ur dolgo pripravo domače goveje juhe, golaža in drugih zdravih dobrot, kajti rešitev so juha iz vrečke, panirane ribje palčke in zmrznjena pica. Je tako? Pa sploh veš, kaj vse na ta način poješ?

 3. Servis avtomobila - bolje preprečiti kot zdraviti

  avtor: Rene | okt 30. 2017

  Na servis avtomobila imajo vozniki različne poglede. Pri novih avtomobilih z garancijo je redni letni servisni pogoj za veljavno garancijo in kot tak za mnoge voznike le dodaten strošek, saj je avto čisto nov. Ko gre kaj narobe, se mojstri na servisu spremenijo v odrešitelje, najredkeje pa vozniki mehanike dojemajo kot svetovalce, ki lahko z rednimi pregledi in pravočasnim ukrepanjem preprečijo marsikatero okvaro. Kako pa ti gledaš na vse to? Je servis nujno zlo, del preventive ali del »zdravljenja«? 

 4. Kdaj si nazadnje šel na bus?

  avtor: Ana Vita | okt 23. 2017

  Avto je v cestnem prometu tisto prevozno sredstvo, ki ti ponuja največ udobja ter svobode in morda je prav to razlog, da v družbi že več desetletij velja za pomemben statusni simbol. Avtomobilski giganti še vedno tekmujejo, kdo bo naredil večjega, zmogljivejšega in hitrejšega, a so z razvojem zelenih gibanj in ekoloških spodbud začeli razmišljati tudi o okolju.

 5. Plačilo WIZ zavarovanja na spletu je 100% varno

  avtor: Ana Vita | jun 28. 2018

  Kljub temu da je spletno nakupovanje v tretjem tisočletju postalo že stalna praksa, je kanček dvoma pred internetnim plačilom kdaj pa kdaj še vedno prisoten. Ponavadi v primerih, ko prek spleta plačujemo izdelke ali storitve, ki jih doslej še nismo. Toda skrb, da bi vaš bančni račun po spletnem plačilu WIZ zavarovanja doletela zloraba, je popolnoma odveč.

 6. Kako veste, ali ste varen voznik?

  avtor: Ana Vita | okt 13. 2017

  Veste, ali ste varen voznik? Znate zavirati v sili? Ali veste, za koliko se podaljša vaša zavorna pot na spolzkem cestišču in kako jo lahko kar se da skrajšate? Bi se znali izogniti oviri na cesti? Veste kakšna je optimalna varnostna razdalja glede na vaš reakcijski čas? Ali veste, kako se vaše vozilo odziva v različnih pogojih?

 7. Izvid iz laboratorija – kaj je dobro in kaj slabo?

  avtor: Tina | avg 29. 2017

  Včasih vidni simptomi in tvoj opis počutja niso dovolj, da bi lahko zdravnik s popolno gotovostjo določil, kaj je s teboj narobe. Za potrditev svojih domnev oziroma sumov te pošlje v laboratorij, kjer opravijo preiskave in rezultate zapišejo v obliki izvida. Seveda nas vse zanima, kakšni so izvidi, a kaj ko jih znajo le redki prebrati in si ustvariti pravo sliko stanja v telesu. Preden te ob na videz visokih vrednostih tega ali onega zgrabi panika, o rezultatih izvidov raje povprašaj svojega zdravnika.

 8. Zeleno pomeni ustrezno zavarovano

  avtor: Rene | avg 22. 2017

  Še nedolgo tega nas je na mejnem prehodu policist povprašal po potnem listu in zeleni karti. Kasneje, ko je bil podpisan multilateralni garancijski sporazum, pa se je uveljavilo prepričanje, da zelena karta ni več potrebna, razen za obisk določenih držav, ki sporazuma niso podpisale. Zakaj bi torej kdo plačal slabih pet evrov za nekaj, česar pravzaprav niti ne potrebuje?

 9. Asistent za vsak avto

  avtor: Helena | jul 17. 2018

  Kaj narediš, ko si v težavah? Jasno, pokličeš na pomoč in upaš, da se bo kdo odzval. Če se namreč na klic nihče ne odzove, tvoja težava ni rešena in ti si še vedno v godlji. Te stvari lahko v primeru avtomobilskega zavarovanja rešiš z dodatnim  avtomobilske astistence, ki ti v vsakem trenutku zagotavlja pomoč na cesti. Ko nastopi težava, preprosto pokličeš asistenčni center, ki poskrbi za organizacijo pomoči. 

  Beri naprej
 10. Izračun stroškov registracije vozila

  avtor: Rene | jul 24. 2017

  Lastnike vozil enkrat letno čaka registracija, kot po domače rečemo urejanju dokumentov in plačevanju dajatev, da se lahko z avtom vozimo po cestah. Čeprav registracijo dejansko opraviš le prvič, kasneje pa jo le podaljšuješ, se je poimenovanje dodobra udomačilo med vozniki in v mnogih primerih vase posrkalo tudi tehnični pregled in celo sklenitev avtomobilskega zavarovanja. Ker je lahko končni znesek »registracije« precej visok, smo pripravili nekaj nasvetov, kako ga zmanjšati.