WIZ Zadnje objave

 1. Kdor ne smuča, ni Sloven'c

  avtor: Ana | feb 03. 2018

  Smučanje je eden najbolj priljubljenih zimskih športov od Japonske prek Stare celine do Združenih držav. Prav posebno mesto pa ima v naši domovini, saj smo ga Slovenci okronali za svoj nacionalni šport. Potrebuješ dokaz? Po podatkih Inštituta za raziskovanje trga in medijev, Mediana, je smučarsko aktivna petina Slovencev, medtem ko jih več kot polovica spremlja smučarske tekme po televiziji. 

  Beri naprej
 2. Halo, doktor? Arzt? Lääkäri? Врач? Halo …?

  avtor: Darja | jan 09. 2018

  Ne, to ni prispevek o tujih jezikih, ampak o tem, da se ti lahko na vsakem potovanju v tujino pripeti kaj neprijetnega, povezanega z zdravjem. Saj veš, od navadnega prehlada, ki se razvije v gripo, do zobobola … nemara pa te doleti še kaj hujšega. Zlom, recimo, ali pa vnetje slepiča. Če si sredi mesta, je vsaj bolnica blizu, če pa si nekje sredi Alp ali nekaj ur od prvega večjega mesta, je položaj vse prej kot rožnat. 

  Beri naprej
 3. Vaje za ogrevanje na smučišču (za deskarje in smučarje)

  avtor: Ana Vita | dec 30. 2017

  Smučarska sezona tu! Sneg že beli vrhove gora, zagreti smučarji in deskarji pa že pripravljate svojo opremo za osvajanje domačih in tujih smučišč. Preden se odpraviš na športno zimsko dogodivščino poskrbi, da se pravilno fizično ogreješ, saj ti bo to prihranilo precej neugodnih posledic. Zate smo pripravili 5 hitrih vaj, ki bodo poskrbele za tvojo boljšo pripravljenost na smučišču.

  Beri naprej
 4. Pozor, divjad na cesti!

  avtor: Ana Vita | nov 09. 2017

  Ljudje smo s cestami grobo posegli v življenjski prostor divjih živali in na nekaterih delih presekali njihove selitvene in druge vsakdanje poti. V Sloveniji, kjer so gozdovi še vedno relativno bogati z divjimi živalmi, so srečanja avtomobilov in živali pogosta, pri tem pa krajšo običajno potegnejo živali. Na seznamu povoženih živali se najdejo vse, od najmanjših, kot so žabe, kače in veverice, do največjih, kjer kraljujejo divji prašiči, jeleni, gamsi in celo medvedi.  

 5. Če ne veš, kaj ješ, preberi deklaracijo

  avtor: Rene | nov 03. 2017

  In – veš, kaj ješ? Do potankosti izdelan in ciljno usmerjen marketing, čudoviti okusi in kanček zavajanja so nas v zgolj nekaj letih preusmerili k hitrim prehranskim rešitvam, ki jih imamo vsi nadvse radi. Sladko, slano in mastno je slastno, otroci so predebeli, odrasli pa zasvojeni in brez energije. Pozabi na nekaj ur dolgo pripravo domače goveje juhe, golaža in drugih zdravih dobrot, kajti rešitev so juha iz vrečke, panirane ribje palčke in zmrznjena pica. Je tako? Pa sploh veš, kaj vse na ta način poješ?

 6. Servis avtomobila - bolje preprečiti kot zdraviti

  avtor: Rene | okt 30. 2017

  Na servis avtomobila imajo vozniki različne poglede. Pri novih avtomobilih z garancijo je redni letni servisni pogoj za veljavno garancijo in kot tak za mnoge voznike le dodaten strošek, saj je avto čisto nov. Ko gre kaj narobe, se mojstri na servisu spremenijo v odrešitelje, najredkeje pa vozniki mehanike dojemajo kot svetovalce, ki lahko z rednimi pregledi in pravočasnim ukrepanjem preprečijo marsikatero okvaro. Kako pa ti gledaš na vse to? Je servis nujno zlo, del preventive ali del »zdravljenja«? 

 7. Kdaj si nazadnje šel na bus?

  avtor: Ana Vita | okt 23. 2017

  Avto je v cestnem prometu tisto prevozno sredstvo, ki ti ponuja največ udobja ter svobode in morda je prav to razlog, da v družbi že več desetletij velja za pomemben statusni simbol. Avtomobilski giganti še vedno tekmujejo, kdo bo naredil večjega, zmogljivejšega in hitrejšega, a so z razvojem zelenih gibanj in ekoloških spodbud začeli razmišljati tudi o okolju.

 8. Plačilo WIZ zavarovanja na spletu je 100% varno

  avtor: Ana Vita | jun 28. 2018

  Kljub temu da je spletno nakupovanje v tretjem tisočletju postalo že stalna praksa, je kanček dvoma pred internetnim plačilom kdaj pa kdaj še vedno prisoten. Ponavadi v primerih, ko prek spleta plačujemo izdelke ali storitve, ki jih doslej še nismo. Toda skrb, da bi vaš bančni račun po spletnem plačilu WIZ zavarovanja doletela zloraba, je popolnoma odveč.

 9. Kako veste, ali ste varen voznik?

  avtor: Ana Vita | okt 01. 2019

  Veste, ali ste varen voznik? Znate zavirati v sili? Ali veste, za koliko se podaljša vaša zavorna pot na spolzkem cestišču in kako jo lahko kar se da skrajšate? Bi se znali izogniti oviri na cesti? Veste kakšna je optimalna varnostna razdalja glede na vaš reakcijski čas? Ali veste, kako se vaše vozilo odziva v različnih pogojih?

 10. Izvid iz laboratorija – kaj je dobro in kaj slabo?

  avtor: Tina | avg 29. 2017

  Včasih vidni simptomi in tvoj opis počutja niso dovolj, da bi lahko zdravnik s popolno gotovostjo določil, kaj je s teboj narobe. Za potrditev svojih domnev oziroma sumov te pošlje v laboratorij, kjer opravijo preiskave in rezultate zapišejo v obliki izvida. Seveda nas vse zanima, kakšni so izvidi, a kaj ko jih znajo le redki prebrati in si ustvariti pravo sliko stanja v telesu. Preden te ob na videz visokih vrednostih tega ali onega zgrabi panika, o rezultatih izvidov raje povprašaj svojega zdravnika.