WIZ Zadnje objave

 1. Kako skrbeti za finance in dokumente na potovanju?

  avtor: Ana Vita | jul 06. 2018

  Končno so tu dolgo pričakovane počitnice, za katere se ti je zdelo, da jih čakaš celo večnost. V predpripravah nanje ti je uspelo privarčevati lepo vsoto denarja, toda kako poskrbeti, da se kupček ne zmanjša prehitro? Kako ravnati v primeru, ko gre nekaj narobe? Kam shraniti dokumente, če hotel nima sefa? Za resnično fajn in brezskrbno potovanje lahko poskrbiš že z nekaj malimi triki, preveri jih!

  Beri naprej
 2. Na dopust z otroki? Z veseljem!

  avtor: Ana Vita | jul 03. 2018 Beri naprej
 3. Kaj moraš vedeti, preden se odpraviš na pot s pasjim prijateljem

  avtor: Ana Vita | jun 22. 2018

  Če nameravaš na letošnje dopustovanje vzeti tudi svojega štirinožnega kosmatinca, potem je dobro, da sta za pot pripravljena oba. Pa veš, kaj vse moraš storiti in vedeti pred odhodom? Za lažje priprave na skupno potovanje imamo zate seznam koristnih nasvetov, kako poskrbeti, da bo pot čim bolj udobna in varna.

  Beri naprej
 4. Spoznaj največjo kolesarsko atrakcijo – visečo kolesarsko stezo v bližnji Italiji

  avtor: Nina | jul 02. 2018

  Poletje je že tukaj in lepo vreme kar vabi na plano. Izleti v naravo so res nekaj posebnega, če jih doživite s kolesom, pa so lahko še veliko lepši – vidite in doživite lahko več, kot če bi šli peš. Čeprav se kolesarskih poti v Sloveniji ne manjka, nas včasih povleče tudi čez mejo. In ravno zato smo v naši bližini pri sosedih našli 2 krasni jezeri, okoli katerih je kolesarjenje res noro doživetje. Prva velja za največjo kolesarsko atrakcijo v tem delu Evrope, druga pa je čudovita destinacija za družinski izlet.

  Beri naprej
 5. Katero zavarovanje za tujino naj izberem

  avtor: Nina | maj 29. 2018

  Pri načrtovanju potovanja je dobro misliti na vse, kar se ti na poti lahko pripeti – in zavarovanje za tujino je nujni sopotnik. Predstavljaj si, da na poti na ogled čudovitega Grand Canyon-a doživiš nesrečo z najetim avtomobilom. Na reševanje udeležencev nesreče prihiti helikopter, nakar pristaneš  bolnišnici. Stroški zdravstvenih storitev v Ameriki so lahko 4x višji kot v Sloveniji, zato je pri izbiri zavarovalne vsote potrebno biti še posebej pozoren. Kaj pa je zavarovalna vsota?

  Beri naprej
 6. Ko gre kolo po svoje

  avtor: Ana Vita | mar 30. 2018

  Kolesarjenje je čudovita oblika rekreacije, ki lahko tudi rekreativnim kolesarjem ponudi velik odmerek adrenalina, hitrosti ali težavnostnih izzivov. OK, nekateri imajo kolo le za pot do službe in sobotni obisk tržnice, drugi pa s kolesom premagujejo vzpone, nabirajo kilometre ali se spuščajo po ozkih blatnih stezah in preskakujejo različne ovire.

  Beri naprej
 7. Najlepši kolesarski izleti po Sloveniji in čez mejo

  avtor: Ana | mar 18. 2018

  Kolesarska doživetja po znanih poteh in okolici domačega kraja so v sončnih dneh vsekakor super ideja za aktivno preživljanje prostega časa. Nič pa se ne more primerjati s kolesarsko avanturo po nepoznanem terenu, ki poleg idilične vožnje ponuja še kup naravnih in kulturnih znamenitosti ter idej za postanek. Že razmišljaš, kam se nameniti naslednji sončni vikend?

  Beri naprej
 8. Shranjevanje gum doma ali pri vulkanizerju?

  avtor: Nina | mar 13. 2018

  Vedno, ko je čas za menjavo gum, se zastavlja tudi vprašanje, kje bodo za čas neuporabe gume shranjene. Ideja, da jih pospraviš v en kot na vrtu ni najboljša, saj lahko gume hitreje izgubijo svoje pozitivne lastnosti zaradi izpostavljenosti vremenskim razmeram. Najbolje je, da zanje poiščeš prostor v kleti ali v kotu garaže, kjer bodo shranjene na najbolj enakomerni temperaturi in ne bodo izpostavljene sončnim žarkom.

  Beri naprej
 9. Zavarovanje za tujino - za vsak potep do roba sveta

  avtor: Nina | feb 22. 2018

  Če se odpravite na pot v tujino brez zavarovanja, vas lahko že majhna nezgoda (ureznina, zvin, zobobol…) spravi iz tira. Zavarovanje za tujino ti lahko prihrani veliko sivih las in visokih stroškov za zdravljenje, vendar le, če na to misliš preden odideš iz Slovenije. Skleniti ga je potrebno pred odhodom v tujino. Zavarovanje WIZ Tujina je nastalo na podlagi več kot 20-letnih izkušenj iz sodelovanja z Assistance CORIS.

  Beri naprej
 10. Kaj storiti ob prometni nesreči?

  avtor: Ana Vita | feb 10. 2018

  Kako se obnašati v primeru prometne nesreče je znanje, ki ga je venomer potrebno obnavljati, prav tako pa je potrebno ostati povsem na tekočem glede vseh morebitnih sprememb. Ne glede na to ali ste voznik začetnik ali pa že izkušen voznik je osvežitev svojega znanja glede ravnanja v primeru prometne nesreče res bistvenega pomena – naj vas naš vodnik popelje skozi najpomembnejše korake v primeru prometne nesreče.

  Beri naprej