WIZ Zadnje objave

 1. Kako izbrati prave pnevmatike?

  avtor: Nina | okt 22. 2018

  Vremenske razmere se v hladnejši polovici leta povsem spremenijo, zato je pomembno, da svojega jeklenega konjička pravočasno "preobujete" v zimske pnevmatike oz. bolj pogosto poimenovane "zimske gume". Vaša varnost je odvisna predvsem od zaviralne poti vašega vozila, ki se lahko drastično poveča, če nimate pnevmatik primernih za letni čas, ali pa so te preveč obrabljene.

  Beri naprej
 2. Razlika med WIZ Voznik in WIZ Nezgoda

  avtor: WIZ | mar 27. 2013

  Če se odločate med kritjema WIZ Voznik in WIZ Nezgoda ali pa premišljujete, če bi obstoječemu kritju WIZ Voznik dodali še kritje WIZ Nezgoda, vam bo tale zapis gotovo odgovoril na vaša vprašanja.

  Beri naprej
 3. O varnostnem pasu

  avtor: WIZ | mar 04. 2013

  Varnostni pas velja za enega najpomembnejših izumov v avtomobilski industriji, saj je z njegovo uporabo bistveno zmanjšano tveganje za smrt ali hudo poškodbo v primeru prometne nesreče. A vendar ga še vedno ne uporabljamo dosledno.

  Beri naprej
 4. Kaj krije WIZ Kasko in kaj pomeni soudeležba pri škodi?

  avtor: WIZ | mar 02. 2013

  Poznamo delni in polni kasko, pri čemer je WIZ Kasko vedno polni kasko. Kaj so značilnosti polnega kaska in kaj pomeni soudeležba pri škodi, vam razlagamo v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 5. 5 stvari, ki jih NE SMETE storiti, ko se zgodi prometna nesreča

  avtor: WIZ | feb 15. 2013

  Prometne nesreče so neprijeten dogodek, žal pa se lahko zgodijo prav vsakemu udeležencu v prometu. Zato je poleg tega, kaj moramo ob prometni nesreči storiti, dobro vedeti tudi, česa ne smemo. Temu smo se posvetili v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 6. Nasveti za vožnjo v zimskih razmerah

  avtor: WIZ | feb 10. 2013

  Pust je že skoraj tu, vendar nič ne kaže, da se zima poslavlja. Ker smo bili letos priča večjemu številu neljubih dogodkov na cesti, je tu nekaj nasvetov za varno vožnjo v zimskih razmerah, ki bodo zagotovo prišli prav vsem, še posebej pa mladim voznikom.

  Beri naprej
 7. Zakaj kritje WIZ Kasko in ne zgolj AO?

  avtor: WIZ | feb 10. 2013

  Odločitev, ali skleniti kasko zavarovanje in kakšno naj to bo, je zagotovo ena izmed zapletenejših. V katerih primerih je kasko prava izbira za vas in zakaj je temu tako? 

   

  Beri naprej
 8. Kaj in kako zavarovati ob nakupu starega avtomobila?

  avtor: WIZ | jan 21. 2013

  Ob nakupu starega avtomobila se pogosto pojavlja vprašanje, za kakšno zavarovanje se odločiti; kaj je najbolj smiselno in ugodno. In kaj vam svetujemo mi?

  Beri naprej
 9. Poznate razliko med kritjem AO in AO plus?

  avtor: WIZ | jan 21. 2013

  Poznate kritje AO plus in kakšna je razlika v primerjavi z obveznim avtomobilskim zavarovanjem AO? Preberite zakaj in komu priporočamo izbiro tudi kritja AO+.

  Beri naprej
 10. Kako ravnati v prometni nesreči s tujcem?

  avtor: WIZ | dec 19. 2012

  Pregovor "Nesreča nikoli ne počiva." je vsakemu izmed nas dobro poznan, zato je še posebej priporočljivo vedeti, kako ravnati v primeru prometne nesreče v tujini ali pa v Sloveniji, ki jo je povzročil tujec. 

  Beri naprej