WIZ Zadnje objave

 1. Jasna navodila za vožnjo v megli

  avtor: WIZ | dec 01. 2013

  Eden izmed neprijetnejših in nevarnejših vremenskih pojavov je gotovo megla. Ker smo ravno v času, ko se ta pojavlja kar pogosto, smo zapisali nekaj nasvetov, kako se obnašati, če nas megla nenadoma ujame, in kako čim varneje nadaljevati vožnjo ter priti na cilj.

  Beri naprej
 2. Podaljšanje prometnega dovoljenja

  avtor: WIZ | okt 22. 2013

  Ste vedeli, da lahko poleg sklenitve zavarovanja preko spleta, na enak način podaljšate tudi veljavnost prometnega dovoljenja? Preverite, kako poteka postopek na portalu E-uprave.

  Beri naprej
 3. WIZ svetuje: nakup rabljenega avtomobila, 2. del

  avtor: WIZ | nov 26. 2013

  Če smo v prejšnjem zapisu pisali predvsem o "površinskem" pregledu notranjosti in zunanjosti, se tokrat spuščamo v "drobovje" avtomobila. Svetujemo vam, kako preizkusiti motor, sklopko, zavorni sistem in vse ostale ključne sisteme, ki na prvi pogled morda delujejo povsem brez težav, ob podrobnejšem pregledu pa znamo naleteti na marsikatero neprijetnost.

  Beri naprej
 4. WIZ svetuje: nakup rabljenega vozila

  avtor: WIZ | okt 30. 2013

  Marsikdo se odloči za nakup rabljenega avtomobila, tudi zato, ker novim avtomobilom ravno v prvih par letih najbolj pade vrednost. Seveda pa je treba biti pri nakupu rabljenih avtomobilov previden in se prepričati, da ne kupujemo mačka v žaklju. Kako začeti in kaj preveriti, vam svetujemo v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 5. Kako pravilno in varno razporediti prtljago v avtomobilu

  avtor: WIZ | okt 14. 2013

  Pred jesenskimi počitnicami smo napisali še nekaj več o nepravilnem zlaganju prtljage v avtomobil. Kar nekaj nesreč ima namreč hujše posledice ravno zaradi poškodb, ki jih povzročijo nepričvrščeni kosi prtljage.

  Beri naprej
 6. Zagotovite varnost v avtu tudi svojim ljubljenčkom!

  avtor: WIZ | sep 22. 2013

  Ob svetovnem dnevu živali, 4. oktobru, smo se odločili nekaj več zapisati o tem, kako prevažati vaše ljubljenčke - pse in mačke - v avtu, tako da bo varno za vse. Pri tem pa vas še opozarjamo - na cesti so poleg ostalih udeležencev v prometu lahko tudi živali, zato se vedno, tudi na manj prometnih gozdnih cestah, obnašajte previdno in skrbno!

  Beri naprej
 7. Vedno varujte svoje podatke – še posebej na družabnih omrežjih

  avtor: WIZ | sep 18. 2013

  O varnosti pri plačevanju prek spleta smo že pisali, tokrat pa smo zapis posvetili varnosti na družabnih omrežjih. V vseh primerih velja načelo - raje izdajte manj kot več, saj je informacije precej težje izbrisati kot pa jih sploh ne objaviti.

  Beri naprej
 8. Še o krožiščih: kako voziti po večpasovnih krožiščih?

  avtor: WIZ | sep 02. 2013

  V prvem zapisu o krožiščih smo pisali o osnovnih pravilih vožnje po krožiščih, ki veljajo v vseh tipih krožišč. Ker pa obstajajo tudi večpasovna krožišča, ki imajo še posebna pravila za varno vožnjo, smo tokratni zapis posvetili samo tem. 

  Beri naprej
 9. Kako pravilno voziti v krožiščih?

  avtor: WIZ | avg 24. 2013

  Po raziskavah sodeč je uvedba krožišč v Sloveniji uspela. Kjer je promet urejen krožno, je nesreč manj, njihove posledice pa niso tako hude. Težave pa nastanejo, ko vozniki ne upoštevajo pravil, ki urejajo vožnjo v krožiščih. Pa vi, jih poznate - in upoštevate?

  Beri naprej
 10. WIZ svetuje: pravilno in varno ravnanje ob prometni nesreči na avtocesti

  avtor: WIZ | avg 22. 2013

  Julija smo vas opozarjali na varno ravnanje v primeru okvare avtomobila na avtocesti, tokrat pa smo zapisali nekaj več o tem, kaj narediti, če se na avtocesti zgodi prometna nesreča. Ne samo, da je treba paziti na vse, ki so udeleženi v prometni nesreči, pač pa je treba gledati tudi na to, da vozniki na avtocesti naredijo prostor za interventna vozila (policijo, reševalce, gasilce ...).

  Beri naprej