WIZ Zadnje objave

 1. Zagotovite varnost v avtu tudi svojim ljubljenčkom!

  avtor: WIZ | sep 22. 2013

  Ob svetovnem dnevu živali, 4. oktobru, smo se odločili nekaj več zapisati o tem, kako prevažati vaše ljubljenčke - pse in mačke - v avtu, tako da bo varno za vse. Pri tem pa vas še opozarjamo - na cesti so poleg ostalih udeležencev v prometu lahko tudi živali, zato se vedno, tudi na manj prometnih gozdnih cestah, obnašajte previdno in skrbno!

  Beri naprej
 2. Vedno varujte svoje podatke – še posebej na družabnih omrežjih

  avtor: WIZ | sep 18. 2013

  O varnosti pri plačevanju prek spleta smo že pisali, tokrat pa smo zapis posvetili varnosti na družabnih omrežjih. V vseh primerih velja načelo - raje izdajte manj kot več, saj je informacije precej težje izbrisati kot pa jih sploh ne objaviti.

  Beri naprej
 3. Še o krožiščih: kako voziti po večpasovnih krožiščih?

  avtor: WIZ | sep 02. 2013

  V prvem zapisu o krožiščih smo pisali o osnovnih pravilih vožnje po krožiščih, ki veljajo v vseh tipih krožišč. Ker pa obstajajo tudi večpasovna krožišča, ki imajo še posebna pravila za varno vožnjo, smo tokratni zapis posvetili samo tem. 

  Beri naprej
 4. Kako pravilno voziti v krožiščih?

  avtor: WIZ | avg 24. 2013

  Po raziskavah sodeč je uvedba krožišč v Sloveniji uspela. Kjer je promet urejen krožno, je nesreč manj, njihove posledice pa niso tako hude. Težave pa nastanejo, ko vozniki ne upoštevajo pravil, ki urejajo vožnjo v krožiščih. Pa vi, jih poznate - in upoštevate?

  Beri naprej
 5. WIZ svetuje: pravilno in varno ravnanje ob prometni nesreči na avtocesti

  avtor: WIZ | avg 22. 2013

  Julija smo vas opozarjali na varno ravnanje v primeru okvare avtomobila na avtocesti, tokrat pa smo zapisali nekaj več o tem, kaj narediti, če se na avtocesti zgodi prometna nesreča. Ne samo, da je treba paziti na vse, ki so udeleženi v prometni nesreči, pač pa je treba gledati tudi na to, da vozniki na avtocesti naredijo prostor za interventna vozila (policijo, reševalce, gasilce ...).

  Beri naprej
 6. Vozniki previdno, bliža se prvi šolski dan!

  avtor: WIZ | avg 23. 2013

  Počitnice so minile (pre)hitro, začela se bo šola in na naših cestah bo spet več prometa. Predvsem je treba paziti na naše najmlajše - šolarje in dijake, ki bodo 2. septembra zasedli šolske klopi, še posebej pa opozarjamo na prvošolčke. Ti so najmanj izkušeni in še ne znajo ali ne zmorejo slediti prometnim pravilom. Skupaj poskrbimo, da bo začetek in vse šolsko leto varno in prijetno!

  Beri naprej
 7. Kaj ponuja kritje WIZ Asistent?

  avtor: WIZ | jul 16. 2013

  Ali veste, kaj vse vam WIZ Asistent lahko uredi, če se na cesti znajdete s pokvarjenim ali poškodovanim avtomobilom? To kritje sklene več kot 40 % naših zavarovancev in v zapisu boste izvedeli, zakaj.

  Beri naprej
 8. WIZ svetuje: pravilno in varno ravnanje ob okvari avtomobila na avtocesti

  avtor: WIZ | jul 13. 2013

  Na avtocesti se moramo zaradi visokih hitrosti obnašati še bolj previdno kot sicer. V stresnih situacijah, kot je okvara vozila ali nesreča, na previdnost kaj lahko pozabimo, zato je dobro, da smo že vnaprej pripravljeni in vemo osnovne štiri korake, ki nam lahko ob okvari vozila na avtocesti tudi rešijo življenje.

  Beri naprej
 9. Razbijamo mite: sam nakup avta ni največji strošek

  avtor: WIZ | jun 30. 2013

  Veliko ljudi ob nakupu avtomobila pozabi na operativne stroške, ki vključujejo tako vzdrževanje kot zavarovanje in še marsikaj, na kar ob nakupu praviloma ne pomislimo. A tudi tu se da marsikaj prihraniti. Kako, vam svetujemo v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 10. Kako pripraviti avto na poletje?

  avtor: WIZ | jun 10. 2013

  Pa smo le dočakali poletje. In ker je prišlo tako nenadoma, verjetno mnogi niste imeli časa svojega avta dobro pripraviti na poletje, ko vladajo nenadne nevihte z močnimi nalivi in vroče sonce. Vse to se pozna tudi na vaših vozilih, zato poskrbite, da ne boste obstali nekje na cesti sredi največje vročine. V pomoč so vam lahko tudi nasveti, zbrani v tokratnem zapisu.

  Beri naprej