WIZ Zadnje objave

 1. Pešci v prometu: njihova varnost naj bo na prvem mestu!

  avtor: WIZ | mar 27. 2014

  V prejšnjem zapisu smo nabrali nekaj nasvetov, kaj lahko pešci sami storijo za svojo varnost. Ker pa so ravno oni najranljivejši udeleženci v prometu, je prav, da nanje pazijo tudi ostali. Zato tokrat nekaj besed o varnem ravnanju voznikov.

  Beri naprej
 2. Kaj pa jutro potem?

  avtor: WIZ | feb 22. 2014

  Danes je pustni torek in da bo po razigranem večeru varno tudi jutro, smo tokrat napisali nekaj več o tem, kdaj se po prežurani noči zares streznimo. Veliko kasneje, kot bi pričakovali, zato - previdno!

  Beri naprej
 3. Vljudna vožnja je varna vožnja

  avtor: WIZ | feb 04. 2014

  Slovenci se znamo za volanom hitro spremeniti - iz mirnih in prijaznih ljudi postanemo tekmovalni in agresivni vozniki. To utegne biti precej nevarno, zato tokrat pišemo o tem, kako prepoznati (svoje) agresivno vedenje, pa tudi, kako ga obvladati in kako se v stresnih situacijah na cesti umiriti.

  Beri naprej
 4. Še nekaj WIZovih posebnosti

  avtor: WIZ | jan 26. 2014

  Od prvega zapisa o WIZovih posebnostih je minilo že nekaj časa, zato je tu nov - ker radi govorimo o sebi (in tudi zato, ker radi odgovarjamo na vaša vprašanja). Imate še kakšna? Kar vprašajte!

  Beri naprej
 5. 10 najslabših avtomobilov 20. stoletja

  avtor: WIZ | dec 15. 2013

  Konec leta je idealen čas za delanje seznamov in lestvic, zato smo se tudi mi za razvedrilo lotili ene. Izbrali smo 10 najslabših avtomobilov 20. stoletja. Se strinjate z našim izborom?

  Beri naprej
 6. Jasna navodila za vožnjo v megli

  avtor: WIZ | dec 01. 2013

  Eden izmed neprijetnejših in nevarnejših vremenskih pojavov je gotovo megla. Ker smo ravno v času, ko se ta pojavlja kar pogosto, smo zapisali nekaj nasvetov, kako se obnašati, če nas megla nenadoma ujame, in kako čim varneje nadaljevati vožnjo ter priti na cilj.

  Beri naprej
 7. Podaljšanje prometnega dovoljenja

  avtor: WIZ | okt 21. 2013

  Ste vedeli, da lahko poleg sklenitve zavarovanja preko spleta, na enak način podaljšate tudi veljavnost prometnega dovoljenja? Preverite, kako poteka postopek na portalu E-uprave.

  Beri naprej
 8. WIZ svetuje: nakup rabljenega avtomobila, 2. del

  avtor: WIZ | nov 26. 2013

  Če smo v prejšnjem zapisu pisali predvsem o "površinskem" pregledu notranjosti in zunanjosti, se tokrat spuščamo v "drobovje" avtomobila. Svetujemo vam, kako preizkusiti motor, sklopko, zavorni sistem in vse ostale ključne sisteme, ki na prvi pogled morda delujejo povsem brez težav, ob podrobnejšem pregledu pa znamo naleteti na marsikatero neprijetnost.

  Beri naprej
 9. WIZ svetuje: nakup rabljenega vozila

  avtor: WIZ | okt 30. 2013

  Marsikdo se odloči za nakup rabljenega avtomobila, tudi zato, ker novim avtomobilom ravno v prvih par letih najbolj pade vrednost. Seveda pa je treba biti pri nakupu rabljenih avtomobilov previden in se prepričati, da ne kupujemo mačka v žaklju. Kako začeti in kaj preveriti, vam svetujemo v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 10. Kako pravilno in varno razporediti prtljago v avtomobilu

  avtor: WIZ | okt 14. 2013

  Pred jesenskimi počitnicami smo napisali še nekaj več o nepravilnem zlaganju prtljage v avtomobil. Kar nekaj nesreč ima namreč hujše posledice ravno zaradi poškodb, ki jih povzročijo nepričvrščeni kosi prtljage.

  Beri naprej