WIZ Zadnje objave

 1. Še nekaj WIZovih posebnosti

  avtor: WIZ | jan 26. 2014

  Od prvega zapisa o WIZovih posebnostih je minilo že nekaj časa, zato je tu nov - ker radi govorimo o sebi (in tudi zato, ker radi odgovarjamo na vaša vprašanja). Imate še kakšna? Kar vprašajte!

  Beri naprej
 2. 10 najslabših avtomobilov 20. stoletja

  avtor: WIZ | dec 15. 2013

  Konec leta je idealen čas za delanje seznamov in lestvic, zato smo se tudi mi za razvedrilo lotili ene. Izbrali smo 10 najslabših avtomobilov 20. stoletja. Se strinjate z našim izborom?

  Beri naprej
 3. Jasna navodila za vožnjo v megli

  avtor: WIZ | dec 01. 2013

  Eden izmed neprijetnejših in nevarnejših vremenskih pojavov je gotovo megla. Ker smo ravno v času, ko se ta pojavlja kar pogosto, smo zapisali nekaj nasvetov, kako se obnašati, če nas megla nenadoma ujame, in kako čim varneje nadaljevati vožnjo ter priti na cilj.

  Beri naprej
 4. Podaljšanje prometnega dovoljenja

  avtor: WIZ | okt 22. 2013

  Ste vedeli, da lahko poleg sklenitve zavarovanja preko spleta, na enak način podaljšate tudi veljavnost prometnega dovoljenja? Preverite, kako poteka postopek na portalu E-uprave.

  Beri naprej
 5. WIZ svetuje: nakup rabljenega avtomobila, 2. del

  avtor: WIZ | nov 26. 2013

  Če smo v prejšnjem zapisu pisali predvsem o "površinskem" pregledu notranjosti in zunanjosti, se tokrat spuščamo v "drobovje" avtomobila. Svetujemo vam, kako preizkusiti motor, sklopko, zavorni sistem in vse ostale ključne sisteme, ki na prvi pogled morda delujejo povsem brez težav, ob podrobnejšem pregledu pa znamo naleteti na marsikatero neprijetnost.

  Beri naprej
 6. WIZ svetuje: nakup rabljenega vozila

  avtor: WIZ | okt 30. 2013

  Marsikdo se odloči za nakup rabljenega avtomobila, tudi zato, ker novim avtomobilom ravno v prvih par letih najbolj pade vrednost. Seveda pa je treba biti pri nakupu rabljenih avtomobilov previden in se prepričati, da ne kupujemo mačka v žaklju. Kako začeti in kaj preveriti, vam svetujemo v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 7. Kako pravilno in varno razporediti prtljago v avtomobilu

  avtor: WIZ | okt 14. 2013

  Pred jesenskimi počitnicami smo napisali še nekaj več o nepravilnem zlaganju prtljage v avtomobil. Kar nekaj nesreč ima namreč hujše posledice ravno zaradi poškodb, ki jih povzročijo nepričvrščeni kosi prtljage.

  Beri naprej
 8. Zagotovite varnost v avtu tudi svojim ljubljenčkom!

  avtor: WIZ | sep 22. 2013

  Ob svetovnem dnevu živali, 4. oktobru, smo se odločili nekaj več zapisati o tem, kako prevažati vaše ljubljenčke - pse in mačke - v avtu, tako da bo varno za vse. Pri tem pa vas še opozarjamo - na cesti so poleg ostalih udeležencev v prometu lahko tudi živali, zato se vedno, tudi na manj prometnih gozdnih cestah, obnašajte previdno in skrbno!

  Beri naprej
 9. Vedno varujte svoje podatke – še posebej na družabnih omrežjih

  avtor: WIZ | sep 18. 2013

  O varnosti pri plačevanju prek spleta smo že pisali, tokrat pa smo zapis posvetili varnosti na družabnih omrežjih. V vseh primerih velja načelo - raje izdajte manj kot več, saj je informacije precej težje izbrisati kot pa jih sploh ne objaviti.

  Beri naprej
 10. Še o krožiščih: kako voziti po večpasovnih krožiščih?

  avtor: WIZ | sep 03. 2013

  V prvem zapisu o krožiščih smo pisali o osnovnih pravilih vožnje po krožiščih, ki veljajo v vseh tipih krožišč. Ker pa obstajajo tudi večpasovna krožišča, ki imajo še posebna pravila za varno vožnjo, smo tokratni zapis posvetili samo tem. 

  Beri naprej