WIZ Zadnje objave

 1. Pozor, otrok v avtu!

  avtor: WIZ | okt 21. 2014

  Na nalepko "Otrok v avtu" naletimo zelo pogosto. Pa smo res tudi pozorni nanjo in se znamo prilagoditi vožnji za takim avtomobilom? Za varnost otrok v avtih lahko veliko naredijo strpni in previdni vozniki, največ pa seveda starši, ki upoštevajo tudi nasvete, ki smo jih zbrali v zapisu.

  Beri naprej
 2. Potekel mi je status. Kaj pa sedaj?

  avtor: WIZ | sep 23. 2018

  Ali veš, za kaj vse moraš poskrbeti, če se ti bo s prihajajočim študijskim letom iztekel študentski status? Da bi ti priskočili na pomoč, smo na enem mestu zbrali vse, kar moraš urediti, da bo prehod v neštudentsko življenje karseda gladek.

  Beri naprej
 3. Previdno – s 1. septembrom se na ceste vračajo šolarji!

  avtor: WIZ | avg 23. 2014

  S prvim šolskim dnem bo na slovenskih cestah spet več prometa in več šolarjev, zato opozarjamo na previdnost. Ne bo škodilo, če ponoviš najpomembnejše nasvete za prometno varnost vseh, še posebej otrok, ki bodo v prvih šolskih dneh še vedno počitniško razigrani.

  Beri naprej
 4. SMS-sporočila, brskanje po spletu, iskanje glasbe … med vožnjo??

  avtor: WIZ | avg 15. 2014

  V enem od prejšnjih zapisov smo pisali o tekstanju in telefoniranju med vožnjo, danes pa smo se posvetili še drugim "igračkam", ki nas lahko motijo za volanom. Te so postale že precej zapletene in zahtevne za uporabo, zato svetujemo, da se z njimi ukvarjajo sopotniki, voznik pa naj se posveti cesti.

  Beri naprej
 5. Ko popustijo zavore

  avtor: WIZ | jul 03. 2014

  Na cesti je treba biti pripravljen na vse, tudi na to, da vam odpove nekaj tako osnovnega, kot so zavore. Odpoved zavor med vožnjo je neprijetna, predvsem pa zelo nevarna izkušnja. Če vas doleti, je treba ostati miren in upoštevati nasvete, ki smo jih zbrali v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 6. 10 nasvetov za varno vožnjo v močnem nalivu

  avtor: WIZ | jun 08. 2014

  Poleti nas večkrat presenetijo močni nalivi, ki sicer ne trajajo dolgi, a znajo biti zaradi moči dežja precej nevarni. Pojavi se lahko tudi toča in če nekaj časa ni deževalo, je cestišče mastno in vozne razmere še slabše. Zbrali smo nekaj nasvetov, kaj storiti v primeru vožnje v močnem nalivu.

  Beri naprej
 7. 10 nasvetov za varno kolesarjenje

  avtor: WIZ | maj 16. 2014

  Kolesarjenje je zadnja leta vedno bolj priljubljeno, s tem pa se povečuje tudi število nesreč, v katere so vpleteni kolesarji. Ker so kolesarji ranljivejši udeleženci v prometu od voznikov, morajo biti tudi bolj previdni (seveda pa morajo nanje paziti tudi vozniki). WIZovci spodbujamo kolesarjenje, saj je zdravo, okolju prijazno in še poceni, smo pa obenem tudi zagovorniki pametnega in strpnega odnosa med kolesarji in vozniki. Tak odnos pa lahko kolesarji dosežejo tudi z upoštevanjem nasvetov, zbranih v zapisu.

  Beri naprej
 8. Tekstanje ali alkohol: kaj je nevarnejše na cesti?

  avtor: WIZ | apr 28. 2014

  Ali veste, kaj je nevarnejše - vožnja pod vplivom alkohola ali ukvarjanje s telefonom, ko ste za volanom? Raziskave kažejo, da je slednje prav tako ali še celo nevarnejše od prvega. Zato - odložite telefon med vožnjo in se osredotočite na promet. Vsi SMSi, klici in e-sporočila bodo počakali, brez skrbi. V zapisu pa nekaj številk, da boste videli, kako vpliva tako imenovano "tekstanje" na zbranost med vožnjo.

  Beri naprej
 9. Kako skrbeti za svoj avto?

  avtor: WIZ | maj 02. 2014

  Skrbno vzdrževan avto je varen avto, obenem pa nam redna skrb za jeklenega konjička prihrani marsikateri nepredvideni strošek. Kaj je dobro opravljati pogosteje in kaj od tega lahko naredimo sami, smo napisali v tokratnem zapisu. Pa srečno pot!

  Beri naprej
 10. Kako pravilno izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči?

  avtor: WIZ | apr 07. 2014

  Tudi ko se zgodi manjša prometna nesreča zgolj z materialno škodo, smo največkrat v šoku in zmedeni. A dobro si je zapomniti, da moramo vedno izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči. To kasneje služi za razjasnitev okoliščine nezgode pa tudi za hitrejše reševanje škodnega primera.

  Beri naprej