WIZ Zadnje objave

 1. SMS-sporočila, brskanje po spletu, iskanje glasbe … med vožnjo??

  avtor: WIZ | avg 17. 2014

  V enem od prejšnjih zapisov smo pisali o tekstanju in telefoniranju med vožnjo, danes pa smo se posvetili še drugim "igračkam", ki nas lahko motijo za volanom. Te so postale že precej zapletene in zahtevne za uporabo, zato svetujemo, da se z njimi ukvarjajo sopotniki, voznik pa naj se posveti cesti.

  Beri naprej
 2. Ko popustijo zavore

  avtor: WIZ | jul 03. 2014

  Na cesti je treba biti pripravljen na vse, tudi na to, da vam odpove nekaj tako osnovnega, kot so zavore. Odpoved zavor med vožnjo je neprijetna, predvsem pa zelo nevarna izkušnja. Če vas doleti, je treba ostati miren in upoštevati nasvete, ki smo jih zbrali v tokratnem zapisu.

  Beri naprej
 3. 10 nasvetov za varno vožnjo v močnem nalivu

  avtor: WIZ | jun 08. 2014

  Poleti nas večkrat presenetijo močni nalivi, ki sicer ne trajajo dolgi, a znajo biti zaradi moči dežja precej nevarni. Pojavi se lahko tudi toča in če nekaj časa ni deževalo, je cestišče mastno in vozne razmere še slabše. Zbrali smo nekaj nasvetov, kaj storiti v primeru vožnje v močnem nalivu.

  Beri naprej
 4. 10 nasvetov za varno kolesarjenje

  avtor: WIZ | maj 16. 2014

  Kolesarjenje je zadnja leta vedno bolj priljubljeno, s tem pa se povečuje tudi število nesreč, v katere so vpleteni kolesarji. Ker so kolesarji ranljivejši udeleženci v prometu od voznikov, morajo biti tudi bolj previdni (seveda pa morajo nanje paziti tudi vozniki). WIZovci spodbujamo kolesarjenje, saj je zdravo, okolju prijazno in še poceni, smo pa obenem tudi zagovorniki pametnega in strpnega odnosa med kolesarji in vozniki. Tak odnos pa lahko kolesarji dosežejo tudi z upoštevanjem nasvetov, zbranih v zapisu.

  Beri naprej
 5. Tekstanje ali alkohol: kaj je nevarnejše na cesti?

  avtor: WIZ | apr 29. 2014

  Ali veste, kaj je nevarnejše - vožnja pod vplivom alkohola ali ukvarjanje s telefonom, ko ste za volanom? Raziskave kažejo, da je slednje prav tako ali še celo nevarnejše od prvega. Zato - odložite telefon med vožnjo in se osredotočite na promet. Vsi SMSi, klici in e-sporočila bodo počakali, brez skrbi. V zapisu pa nekaj številk, da boste videli, kako vpliva tako imenovano "tekstanje" na zbranost med vožnjo.

  Beri naprej
 6. Kako skrbeti za svoj avto?

  avtor: WIZ | maj 02. 2014

  Skrbno vzdrževan avto je varen avto, obenem pa nam redna skrb za jeklenega konjička prihrani marsikateri nepredvideni strošek. Kaj je dobro opravljati pogosteje in kaj od tega lahko naredimo sami, smo napisali v tokratnem zapisu. Pa srečno pot!

  Beri naprej
 7. Kako pravilno izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči?

  avtor: WIZ | apr 10. 2014

  Tudi ko se zgodi manjša prometna nesreča zgolj z materialno škodo, smo največkrat v šoku in zmedeni. A dobro si je zapomniti, da moramo vedno izpolniti Evropsko poročilo o prometni nesreči. To kasneje služi za razjasnitev okoliščine nezgode pa tudi za hitrejše reševanje škodnega primera.

  Beri naprej
 8. Pešci v prometu: njihova varnost naj bo na prvem mestu!

  avtor: WIZ | mar 27. 2014

  V prejšnjem zapisu smo nabrali nekaj nasvetov, kaj lahko pešci sami storijo za svojo varnost. Ker pa so ravno oni najranljivejši udeleženci v prometu, je prav, da nanje pazijo tudi ostali. Zato tokrat nekaj besed o varnem ravnanju voznikov.

  Beri naprej
 9. Kaj pa jutro potem?

  avtor: WIZ | feb 22. 2014

  Danes je pustni torek in da bo po razigranem večeru varno tudi jutro, smo tokrat napisali nekaj več o tem, kdaj se po prežurani noči zares streznimo. Veliko kasneje, kot bi pričakovali, zato - previdno!

  Beri naprej
 10. Vljudna vožnja je varna vožnja

  avtor: WIZ | feb 04. 2014

  Slovenci se znamo za volanom hitro spremeniti - iz mirnih in prijaznih ljudi postanemo tekmovalni in agresivni vozniki. To utegne biti precej nevarno, zato tokrat pišemo o tem, kako prepoznati (svoje) agresivno vedenje, pa tudi, kako ga obvladati in kako se v stresnih situacijah na cesti umiriti.

  Beri naprej