WIZ Zadnje objave

 1. Smerne utripalke

  avtor: WIZ | dec 06. 2014

  Si tudi ti opazil, da vse več voznikov ne uporablja smernih utripalk na avtomobilu, ko je treba? To ne povzroča le slabe volje pri drugih voznikih, pač pa je lahko tudi zelo nevarno. Več informacij o smernikih smo zbrali v tem zapisu.

  Beri naprej
 2. Ko zmanjka goriva

  avtor: WIZ | nov 26. 2014

  Pesimist ima rezervoar za gorivo vedno na pol prazen, optimist pa na pol poln. Ko zasveti opozorilna lučka za gorivo, pa morata oba na črpalko :) Kako lahko preprečiš, da bi ostal na cesti s praznim rezervoarjem za gorivo, pišemo v današnjem zapisu na blogu.

  Beri naprej
 3. Pomoč na domu

  avtor: WIZ | nov 23. 2014

  Morda se vam bo zgodilo, da boste od pomoči drugih (vsaj za nekaj časa) odvisni prej kot šele v pozni starosti. Po nezgodi ali zaradi bolezni se kaj hitro zgodi, da ne morete sami poskrbeti zase, se obleči ali si skuhati obroka. Kako vam v takem primeru lahko pomaga kritje WIZ Pomoč, preberite v zapisu na blogu.

  Beri naprej
 4. Avtomobili med poplavami

  avtor: WIZ | nov 18. 2014

  Dež in sneg v običajnih količinah avtomobilom praviloma ne škodita, povsem drugače pa je z vodo, ki jo prinesejo poplave. Doseže namreč vse skrite kotičke, ki jih sicer ne bi. Kaj storiti z vozilom, ki je bilo zalito v poplavah, in kako se škodi izogniti, pa v tokratnem zapisu

  Beri naprej
 5. Neon WIZ nagrajenci

  avtor: WIZ | nov 05. 2014

  Hvala vsem, ki ste sodelovali v nagradni igri in ustvarjali neon napise prek spletnega mesta ali Facebook aplikacije. Neon je zakon! Še vedno lahko rišete ali pišete ter puščate neon sled, le nagradna igra je zaključena. Za seznam nagrajencev preberi novico.

  Beri naprej
 6. Pozor, otrok v avtu!

  avtor: WIZ | okt 21. 2014

  Na nalepko "Otrok v avtu" naletimo zelo pogosto. Pa smo res tudi pozorni nanjo in se znamo prilagoditi vožnji za takim avtomobilom? Za varnost otrok v avtih lahko veliko naredijo strpni in previdni vozniki, največ pa seveda starši, ki upoštevajo tudi nasvete, ki smo jih zbrali v zapisu.

  Beri naprej
 7. Potekel mi je status. Kaj pa sedaj?

  avtor: WIZ | sep 24. 2018

  Ali veš, za kaj vse moraš poskrbeti, če se ti bo s prihajajočim študijskim letom iztekel študentski status? Da bi ti priskočili na pomoč, smo na enem mestu zbrali vse, kar moraš urediti, da bo prehod v neštudentsko življenje karseda gladek.

  Beri naprej
 8. Previdno – s 1. septembrom se na ceste vračajo šolarji!

  avtor: WIZ | avg 23. 2014

  S prvim šolskim dnem bo na slovenskih cestah spet več prometa in več šolarjev, zato opozarjamo na previdnost. Ne bo škodilo, če ponoviš najpomembnejše nasvete za prometno varnost vseh, še posebej otrok, ki bodo v prvih šolskih dneh še vedno počitniško razigrani.

  Beri naprej
 9. SMS-sporočila, brskanje po spletu, iskanje glasbe … med vožnjo??

  avtor: WIZ | avg 17. 2014

  V enem od prejšnjih zapisov smo pisali o tekstanju in telefoniranju med vožnjo, danes pa smo se posvetili še drugim "igračkam", ki nas lahko motijo za volanom. Te so postale že precej zapletene in zahtevne za uporabo, zato svetujemo, da se z njimi ukvarjajo sopotniki, voznik pa naj se posveti cesti.

  Beri naprej
 10. Ko popustijo zavore

  avtor: WIZ | jul 03. 2014

  Na cesti je treba biti pripravljen na vse, tudi na to, da vam odpove nekaj tako osnovnega, kot so zavore. Odpoved zavor med vožnjo je neprijetna, predvsem pa zelo nevarna izkušnja. Če vas doleti, je treba ostati miren in upoštevati nasvete, ki smo jih zbrali v tokratnem zapisu.

  Beri naprej