WIZ Zadnje objave

 1. Zelo uporaben koledar šolskih počitnic

  avtor: Ana | sep 01. 2019

  Čeprav se šola komaj začenja, pa tako otroke kot tudi starše že tolaži misel na prve šolske počitnice, ki bodo tukaj že čez kratka 2 meseca: jesenske šolske počitnice! Pa pojdimo lepo po vrsti: kaj je letos novega in kdaj se splača vzeti proste dni za družinski dopust?

  Beri naprej
 2. Vozniki in starši previdno, bliža se prvi šolski dan!

  avtor: Ana Vita | avg 22. 2019


  V ponedeljek, 2. septembra, se v šolah spet začne pouk. V cestnem prometu bo dnevno zopet udeleženih več otrok, ki so kot prometni udeleženci zelo nepredvidljivi. Skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti in ne poznajo nevarnosti v prometu, je izredno pomembna.

  Beri naprej
 3. ULTIMATIVNI VODNIK PO NAJLEPŠIH PLAŽAH NA HRVAŠKEM

  avtor: Ana | jun 20. 2019

  Poletje je tu! Z njim pa tudi najbolj vroči dnevi v letu, ko je čas za navihano spogledovanje s soncem, uživanje v slanih valovih in najljubšem okusu sladoleda. Če trenutno še ne veste, kje bo vaš letošnji dopust, smo za vas pripravili seznam desetih dih jemajočih plaž, ki jih ponuja hrvaška obala. Izbira je pestra in raznolika, na vas pa je, da se odločite, kam in s kom se boste letos podali lovit sončni zahod.

 4. Je lekarna na dopustu odprta?

  avtor: Ana Vita | jun 16. 2019

  Morski ježki, žgoče sonce, s koreninami prepletena steza za tek, komarji, voda iz pipe, ki ji ne gre zaupati – na dopustu ali potovanju se običajno pojavi vrsta okoliščin, ki lahko privedejo do različnih zdravstvenih težav. Na srečo lahko za večino »počitniških težav« poskrbiš brez zdravnika z uporabo zdravil in pripomočkov, ki jih imaš s seboj. Izpostavljamo nujne stvari, ki jih je dobro imeti v torbici potovalne lekarne.

  Beri naprej
 5. Zavaruj družino, darilo čaka

  avtor: Nina | jun 16. 2019

  Čas počitnic je tu! Odhajamo na dopust. Nekateri na slovensko obalo, drugi k sosedom, tretji dlje po Evropi, nekateri pa odhajate celo do roba sveta. Kamorkoli že greste, ne pozabite na zavarovanje za tujino. Ob sklenitvi celoletnega družinskega zavarovanja WIZ Tujina prejmete darilo: brezžične slušalke.  Priporočamo ga predvsem tistim družinam,  ki gredo na oddih čez mejo vsaj 3 x letno, saj tako prihranite čas in denar – tokrat pa pridobite tudi darilo (akcija omejena do 15.8.2019). 

  Beri naprej
 6. Razkrivamo lokacijo ceste v obliki srca

  avtor: Doroteja | maj 15. 2019

  Dnevi, ki so pred nami, kar kličejo po norih pobegih v naravo in urbane prestolnice. Te že mika, da se tudi ti s svojim jeklenim konjičkom čim prej odpraviš kam na izlet? Samo zate smo pripravili 10 namigov za izlete po Sloveniji in za skok čez mejo. Čakajo te panoramski razgledi in super doživetja.

  Beri naprej
 7. TOP 13 NASVETOV ZA VARNO KOLESARJENJE

  avtor: Ana | maj 10. 2019

  Pozdravljamo lepše vreme in več vožnje s kolesom! Spodnje nasvete smo napisali rekreativni kolesarji ekipe WIZ. Želimo, da se na kolesu počutiš varno, sproščeno in da imaš svoje kolo pod kontrolo. Po podatkih slovenske Policije so kolesarji poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. Letos so bili namreč časopisi že polni novic o kolesarskih nesrečah: nekdo je s kolesom zbil otroka, drugi je grdo padel, tretjega je zbil avto ... Nesreča ne počiva, po podatkih AVP se poškoduje kar 6,6 % kolesarjev, zato nameni pozornost varnejši vožnji s kolesom ter upoštevaj prometno signalizacijo in prometne znake.

  Beri naprej
 8. Ne zaletavajte se med počitnicami

  avtor: Nina | apr 24. 2019

  Tudi če pride do prometne nesreče v tujini, je postopek enak kot v Sloveniji. Potrebno je paziti, da je Evropsko poročilo čim bolj natančno izpolnjeno in da je v primeru povzročitelja, ki ni iz EU, EGP ali Švice, da je nujno pridobljena zelena karta. Če zavarovalnica povzročitelja v Sloveniji nima svojega korespondenta, bo moral oškodovanec odškodninski zahtevek vložiti neposredno na zavarovalnico, kjer je zavarovano vozilo, ki je nesrečo povzročilo, ali Biro zelene karte v tisti državi.

  Beri naprej
 9. Do roba sveta: potovanje na karibski otok – Kubo

  avtor: Ana in Igor Cetinski | apr 15. 2019

  Iz Pariza do Havane, glavnega mesta Kube, je približno deset ur vožnje. V tem času se lahko dodobra naspite pred novim, drugačnim kubanskim svetom, ki velikokrat povzroči tudi kakšen siv las. Sicer je pri naju potovanje potekalo brez težav, zapomniti pa si velja, da včasih na Kubi bankomati ne delujejo (vzemite dovolj gotovine), da ni nujno, da boste povsod lahko natočili gorivo (to storite, ko le lahko) in bo internet zanesljivo deloval ter vam pomagal s spletnimi zemljevidi (tiskani zemljevid nikoli ne zataji). Kubanci niso točni in se jim nikamor ne mudi, zato živce pustite na letalu.

  Beri naprej
 10. 3 WIZ zavarovanja, ki jih je dobro imeti za zimske počitnice

  avtor: Nina | feb 08. 2019

  Zimske počitnice se naglo približujejo, zato je zdaj pravi čas, da poleg aranžmaja za počitnice pomislite tudi na zavarovanje zase in svoje otroke. Nesreča nikoli ne počiva, zato se ni dobro zanašati na srečo in misliti: "Saj se ne bo zgodilo".

  Beri naprej