WIZ Zadnje objave

 1. Preveri, zakaj potrebuješ obvezno zdravstveno zavarovanje

  avtor: Miha | jun 27. 2017

  Večina zdravstvenih pravic je krita do določenega odstotka celotne vrednosti zdravstvene storitve. Za očesne in ortopedske pripomočke pa je določen cenovni standard, to je najvišji znesek, do katerega  obvezno zdravstveno zavarovanje krije očesni ali ortopedski pripomoček.

 2. Tri ženske generacije, tri ženske rekreacije

  avtor: Peter | maj 10. 2017

  Redna telesna aktivnost je eden od temeljev zdravega življenja, polnega pozitivnih misli in s čim manj boleznimi in poškodbami. Šport in rekreacija sta pomembna v vsakem življenjskem obdobju, ne smeš pa prezreti dejstva, da je treba telesno aktivnost ves čas prilagajati svojim letom. Ženske rekreacijo dojemajo drugače kot moški. Manj tekmovalno in ne toliko za dokazovanje vsem po vrsti, bolj za svojo dušo in veselje. Kako bi se torej spomladi lotile rekreacije hči, mama in babica, ki si želijo zdravega počutja in svojim letom primerno fit telesa?

 3. Pasti profesionalne rekreacije

  avtor: Rene | maj 06. 2017

  Pri ukvarjanju s športom so bistvenega pomena trdna odločenost, cilj, motivacija in kanček trme. To te žene, da vsak dan vstaneš, si nadeneš pajkice in športne copate ter oddelaš predviden čas vadbe in vse izbrane vaje. Obenem pa potrebuješ tudi trezno glavo, ki te ves čas opominja na vse ostale sestavine pravilne rekreacije, o katerih se govori veliko premalo – počitek, zmernost, poslušanje svojega telesa ter brzdanje brezglave tekmovalnosti in želje po podiranju osebnih rekordov.  

 4. »Big lajk« za električne avte!

  avtor: Matej | maj 02. 2017

  Električni avtomobili se zdijo odlična rešitev, saj ponujajo poceni vožnjo brez emisij. To je v času, ko za transport porabimo ogromne količine energije, pridobljene iz fosilnih goriv, slišati kot idealna rešitev, kajne? Pa je res vse tako zeleno oziroma modro? Kljub navdušenju mnogih ljubiteljev sodobnih tehnologij pa vseeno kaže prisluhniti tudi mnenju ljudi, ki vidijo na drugo stran vtičnice oziroma širšo sliko sveta električnih avtomobilov.

 5. Zakaj so zimske gume za zimo in ne za poletje?

  avtor: Marko | mar 18. 2017

  Različni mediji začnejo vsako leto v začetku novembra voznike opozarjati na 15. november, ko morajo biti vsa vozila, udeležena v cestnem prometu, primerno opremljena za zimske razmere. Po domače temu rečemo, da je treba »gume zamenjati«, pri čemer mislimo na menjavo letnih gum z zimskimi. In če je pred zimo ogromno govora o nujnosti menjave gum, pa je konec zime zaslediti komaj kakšen poziv k menjavi zimskih gum z letnimi, ne glede na to, da je vožnja z zimskimi gumami poleti precej manj varna. 

 6. Podaljšanje registracije iz naslonjača

  avtor: Tina | mar 14. 2017

  ​Urejanje birokratskih zadev, ki je včasih pomenilo romanje od urada do urada ter od okenca do okenca, je v sodobnem svetu postalo precej enostavnejše. Namesto iskanja parkirnega prostora, čakanja v vrsti in izpolnjevanja neštetih obrazcev si raje skuhaj skodelico čaja, se udobno namesti v naslonjač in vključi računalnik. Če ti avta ni treba peljati na tehnični pregled in obenem splet zate ni popolna španska vas, bo tvoj avto že čez dobre četrt ure registriran in zavarovan. Bolj enostavno pa že skoraj ne more biti, se strinjaš? 

 7. Mladost za volanom

  avtor: Rene | jan 21. 2017

  So vsi mladi vozniki res neizkušeni, premalo zreli, vihravi in zaletavi? Je to morda zgolj rezultat merjenja statistike, ali pa res velja tisti znameniti stari rek: »Mladost je norost, čez vodo skače, kjer je most«? V prometu je mladost prednost in obenem tudi slabost, zato so mladi vozniki posebna kategorija s posebno zavarovalno premijo. Pri WIZu jim ne rečemo »mladi vozniki«, niti jih za take ne smatramo le do 21. leta.

 8. Pogodba za določen čas se je iztekla. Kaj pa zdaj?

  avtor: Rene | jan 14. 2017

  V današnjem času postaja zaposlitev za nedoločen čas pravi privilegij. Vse več je namreč primerov, ko so ljudje prisiljeni sprejeti pogoje delodajalca, da sploh lahko delajo – zaposlitev za določen čas, delo prek podjemnih ali avtorskih pogodb, študentskih napotnic in drugih prekarnih oblik dela. Kar so zaslužki običajno nizki, predstavlja nepodaljšanje pogodbe za določen čas še toliko večji stres, saj s tem delavec izgubi kar nekaj pravic, med drugim tudi plačane prispevke obveznega zdravstvenega zavarovanja.

 9. Zavarovanje in zimska tehnična brezhibnost avta

  avtor: Rene | nov 08. 2016

  Zdaj je čas za menjavo gum na avtu, pa ne le zaradi zakonsko določenega obdobja od 15. novembra do 15. marca, ampak predvsem zato, ker prihajajo mrzli jesenski in zimski dnevi. V zimskem času mora biti avto zimi primerno opremljen, prav gume pa so izjemno pomembne za varno vožnjo. Varnost je seveda na prvem mestu, ustrezna zimska oprema avto pa vpliva tudi na to, ali je avto tehnično brezhiben ali ne. V primeru nesreče in morebitnih odškodninskih zahtevkov je tehnična brezhibnost avta bistvenega pomena. 

  Beri naprej
 10. Predračun za mavec, prosim

  avtor: Ana Vita | nov 04. 2016

  Del stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, del pa ga moramo zavarovanci plačati sami. Temu se lahko izogneš s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, težava pa nastane, če zavarovanja nimaš. Doplačila so namreč različno visoka, prav to pa je včasih razlog, da ta del stroškov ljudje raje nosijo sami. Na prvi pogled ekonomsko upravičena odločitev skriva tudi nekaj pasti, kajti le eno doplačilo lahko izniči dolgoletne »prihranke«.

  Beri naprej