Vse in še več o tehničnem pregledu

  • Namen tehničnega pregleda je ugotoviti, ali je avto tehnično brezhiben in varen za vožnjo.
  • Prvi pregled: po štirih letih. Nato še dva, in sicer na vsaki dve leti.
  • Ko avto dopolni osem let, ga tehnični pregled čaka vsako leto!

Področje tehničnih pregledov ureja 50. člen Zakona o motornih vozilih. Opravljen tehnični pregled je skupaj s sklenjenim zavarovanjem avtomobilske odgovornosti tudi pogoj, da lahko avto registriraš oziroma registracijo podaljšaš. Opraviti ga moraš pri pooblaščeni organizaciji, zavarovanje svojega avta pa lahko urediš hitro, varno in enostavno preko spleta (online) pri WIZ zavarovanju.

INFO IZRAČUN IN ONLINE SKLENITEV

 

Kaj potrebujem za tehnični pregled?

Pripelji vozilo ter predloži prometno dovoljenje in dokument o skladnosti vozila. Svetujemo ti, da pred tehničnim pregledom obiščeš mehanika, saj vsako leto na njem "pade" približno 20 % avtomobilov. Z leti se namreč poveča obraba delov vozil, pojavijo se okvare in poškodbe. Najpogosteje so pomanjkljivosti pri lučeh, zavorah in podvozju (krmilni sistem, pnevmatike in rja na podvozju).

Kaj se zgodi z avto zavarovanjem ob tehnični neustreznosti?

Pozor! Opravljen tehnični pregled in tehnična ustreznost vozila vplivata tudi na samo zavarovanje. Če vozilo nima opravljenega tehničnega pregleda oziroma je tehnično pomanjkljivo (denimo neustrezne, izrabljene ali glede na vozne razmere neustrezne pnevmatike), lahko zavarovalnica zavrne zahtevek za odškodnino, če so kršitve v vzročni zvezi s škodnim primerom.

O WIZ zavarovanju 

WIZ je blagovna znamka Adriatica Slovenice, skleneš in urejaš ga online preko spletnega mesta www.wiz.si. Stran je dostopna 24 ur na dan in vse dni v letu. WIZ zavarovanju zaupa tudi Filip Flisar in še mnogo zadovoljnih zavarovancev. Povprečje 4.7 od 5 med skoraj 400 ocenami govori zase.