Objave 2019

 1. Do roba sveta: potovanje na karibski otok – Kubo

  avtor: Ana in Igor Cetinski | apr 15. 2019

  Iz Pariza do Havane, glavnega mesta Kube, je približno deset ur vožnje. V tem času se lahko dodobra naspite pred novim, drugačnim kubanskim svetom, ki velikokrat povzroči tudi kakšen siv las. Sicer je pri naju potovanje potekalo brez težav, zapomniti pa si velja, da včasih na Kubi bankomati ne delujejo (vzemite dovolj gotovine), da ni nujno, da boste povsod lahko natočili gorivo (to storite, ko le lahko) in bo internet zanesljivo deloval ter vam pomagal s spletnimi zemljevidi (tiskani zemljevid nikoli ne zataji). Kubanci niso točni in se jim nikamor ne mudi, zato živce pustite na letalu.

  Beri naprej
 2. 3 WIZ zavarovanja, ki jih je dobro imeti za zimske počitnice

  avtor: Nina | feb 08. 2019

  Zimske počitnice se naglo približujejo, zato je zdaj pravi čas, da poleg aranžmaja za počitnice pomislite tudi na zavarovanje zase in svoje otroke. Nesreča nikoli ne počiva, zato se ni dobro zanašati na srečo in misliti: "Saj se ne bo zgodilo".

  Beri naprej
 3. Raje nekaj 10 evrov za zavarovanje, kot nekaj 1.000 za helikoptersko reševanje

  avtor: Nina | jan 21. 2019

  Zima je končno pokazala svoje bele zobe, zato se mnogi odpravljate v gore na sankanje, smučanje ali deskanje na snegu. Uživanje na snegu pa se hitro lahko obrne na glavo in poškodba zahteva obisk zdravnika. Če se zgodi kaj hujšega od odrgnin in modric, lahko neroden padec zahteva tudi reševanje s helikopterjem, kar pa ni vedno brezplačno.

  Beri naprej
 4. Katero zavarovanje za tujino naj izberem

  avtor: Nina | maj 29. 2018

  Pri načrtovanju potovanja je dobro misliti na vse, kar se ti na poti lahko pripeti – in zavarovanje za tujino je nujni sopotnik. Predstavljaj si, da na poti na ogled čudovitega Grand Canyon-a doživiš nesrečo z najetim avtomobilom. Na reševanje udeležencev nesreče prihiti helikopter, nakar pristaneš  bolnišnici. Stroški zdravstvenih storitev v Ameriki so lahko 4x višji kot v Sloveniji, zato je pri izbiri zavarovalne vsote potrebno biti še posebej pozoren. Kaj pa je zavarovalna vsota?

  Beri naprej