Objave 2017

 1. Pozor, divjad na cesti!

  avtor: Ana Vita | nov 09. 2017

  Ljudje smo s cestami grobo posegli v življenjski prostor divjih živali in na nekaterih delih presekali njihove selitvene in druge vsakdanje poti. V Sloveniji, kjer so gozdovi še vedno relativno bogati z divjimi živalmi, so srečanja avtomobilov in živali pogosta, pri tem pa krajšo običajno potegnejo živali. Na seznamu povoženih živali se najdejo vse, od najmanjših, kot so žabe, kače in veverice, do največjih, kjer kraljujejo divji prašiči, jeleni, gamsi in celo medvedi.  

 2. Če ne veš, kaj ješ, preberi deklaracijo

  avtor: Rene | nov 03. 2017

  In – veš, kaj ješ? Do potankosti izdelan in ciljno usmerjen marketing, čudoviti okusi in kanček zavajanja so nas v zgolj nekaj letih preusmerili k hitrim prehranskim rešitvam, ki jih imamo vsi nadvse radi. Sladko, slano in mastno je slastno, otroci so predebeli, odrasli pa zasvojeni in brez energije. Pozabi na nekaj ur dolgo pripravo domače goveje juhe, golaža in drugih zdravih dobrot, kajti rešitev so juha iz vrečke, panirane ribje palčke in zmrznjena pica. Je tako? Pa sploh veš, kaj vse na ta način poješ?

 3. Kdaj si nazadnje šel na bus?

  avtor: Ana Vita | okt 23. 2017

  Avto je v cestnem prometu tisto prevozno sredstvo, ki ti ponuja največ udobja ter svobode in morda je prav to razlog, da v družbi že več desetletij velja za pomemben statusni simbol. Avtomobilski giganti še vedno tekmujejo, kdo bo naredil večjega, zmogljivejšega in hitrejšega, a so z razvojem zelenih gibanj in ekoloških spodbud začeli razmišljati tudi o okolju.

 4. Podaljšanje registracije iz naslonjača

  avtor: Tina | mar 11. 2017

  ​Urejanje birokratskih zadev, ki je včasih pomenilo romanje od urada do urada ter od okenca do okenca, je v sodobnem svetu postalo precej enostavnejše. Namesto iskanja parkirnega prostora, čakanja v vrsti in izpolnjevanja neštetih obrazcev si raje skuhaj skodelico čaja, se udobno namesti v naslonjač in vključi računalnik. Če ti avta ni treba peljati na tehnični pregled in obenem splet zate ni popolna španska vas, bo tvoj avto že čez dobre četrt ure registriran in zavarovan. Bolj enostavno pa že skoraj ne more biti, se strinjaš? 

 5. Servis avtomobila - bolje preprečiti kot zdraviti

  avtor: Rene | okt 30. 2017

  Na servis avtomobila imajo vozniki različne poglede. Pri novih avtomobilih z garancijo je redni letni servisni pogoj za veljavno garancijo in kot tak za mnoge voznike le dodaten strošek, saj je avto čisto nov. Ko gre kaj narobe, se mojstri na servisu spremenijo v odrešitelje, najredkeje pa vozniki mehanike dojemajo kot svetovalce, ki lahko z rednimi pregledi in pravočasnim ukrepanjem preprečijo marsikatero okvaro. Kako pa ti gledaš na vse to? Je servis nujno zlo, del preventive ali del »zdravljenja«?