Objave 2016

 1. Si pozabil pripraviti avto na zimo?

  avtor: WIZ | jan 18. 2016

  Ne, tega zapisa ne bomo začeli z znamenitim stavkom »Saj smo ti rekli.«, kajti po snegu zvoniti nima smisla. Če te je zima kljub vsem nasvetom in opomnikom presenetila, je zdaj skrajni čas, da skušaš rešiti, kar se rešiti da. Poleg menjave letnih gum z zimskimi te čaka še nekaj opravil, s katerimi bo tvoj avto lažje kos zimi in zimskim razmeram na cesti. Preveriti moraš nekaj tekočin, svetlobnih teles, opreme in dodatkov za v avto, vse z namenom, da bo tvoj avto pozimi zanesljiv in varen. Sicer se ti lahko pripeti kaj takega, kot je opisano v naši zgodbi.

  Beri naprej
 2. Ročna

  avtor: WIZ | jan 16. 2016

  Če se ti še ni zgodilo, da se ti je parkiran avto sam od sebe odpeljal ali vsaj za nekaj metrov premaknil, pa vsaj eden od tvojih prijateljev ve, kako hitro se to lahko zgodi. Zato imamo vsi v podzavesti, da moramo pri parkiranju vedno potegniti ročico ročne zavore, avtomobili z električno ročno zavoro pa to naredijo samodejno, ko izključite motor.

  Beri naprej
 3. Z dobro voljo krepimo odpornost

  avtor: WIZ | jan 13. 2016

  Imunski sistem je zelo zapleten. Sestavljen je iz belih krvnih celic in molekul (protitelesa), ki sodelujejo pri uničevanju tujkov, ter limfatičnih organov, kot so vranica, priželjc in bezgavke. Med imunskimi celicami so najbolj znani limfociti, makrofagi, monociti in nevtrofilci. Te celice tvorijo protitelesa, prepoznavajo tuje snovi, požirajo mikroorganizme in antigene. Potujejo po telesu, oprezajo za znaki oslabitve telesa in so vedno v prvih obrambnih vrstah. Dober imunski sistem je zato izredno pomemben za zdravje in dobro počutje, zanj pa moraš skrbeti na več načinov.

  Beri naprej
 4. (Po)novoletne obljube

  avtor: WIZ | jan 01. 2016

  Novoletne obljube so namenjene spodbujanju samega sebe k resnemu delu in spremembam na vseh področjih. Težava pa je največkrat v tem, da v evforiji okrog novega leta mnogi preveč pogumno in velikopotezno napovejo, kaj vse bodo spremenili. Seznam obljub postane predolg, naloge prezahtevne, obljube pa pretežke za izpolnitev. Če na njih preprosto pozabiš in jih vzameš kot zabavno šalo, ni hudega, če pa se tvojih obljub držijo stave, tekmovanja ali kaj podobnega, pa lahko hitro zabredeš v težave. 

  Beri naprej