Objave 2016

 1. Predračun za mavec, prosim

  avtor: Ana Vita | nov 04. 2016

  Del stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, del pa ga moramo zavarovanci plačati sami. Temu se lahko izogneš s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, težava pa nastane, če zavarovanja nimaš. Doplačila so namreč različno visoka, prav to pa je včasih razlog, da ta del stroškov ljudje raje nosijo sami. Na prvi pogled ekonomsko upravičena odločitev skriva tudi nekaj pasti, kajti le eno doplačilo lahko izniči dolgoletne »prihranke«.

  Beri naprej
 2. Zavarovanje in zimska tehnična brezhibnost avta

  avtor: Rene | nov 08. 2016

  Zdaj je čas za menjavo gum na avtu, pa ne le zaradi zakonsko določenega obdobja od 15. novembra do 15. marca, ampak predvsem zato, ker prihajajo mrzli jesenski in zimski dnevi. V zimskem času mora biti avto zimi primerno opremljen, prav gume pa so izjemno pomembne za varno vožnjo. Varnost je seveda na prvem mestu, ustrezna zimska oprema avto pa vpliva tudi na to, ali je avto tehnično brezhiben ali ne. V primeru nesreče in morebitnih odškodninskih zahtevkov je tehnična brezhibnost avta bistvenega pomena. 

  Beri naprej
 3. KR-NEKI – zapis o registrskih tablicah

  avtor: Matej | avg 13. 2016

  Registrske tablice motornih vozil so pomemben identifikacijski element, z njimi pa so označena vsa registrirana motorna vozila. Kombinacija oznake registracijskega območja, grba občine, kjer je sedež upravne enote, ter štirih ali petih znakov, pooblaščenim osebam razkrijejo vse podatke o vozilu in njegovem lastniku. Vsem ostalim pa v zadnjih letih še tega ne, od kod je voznik doma. Zdaj ima lahko namreč tudi voznik iz Ljubljane tablico z oznako SG, pa čeprav tam še nikoli ni bil.

  Beri naprej
 4. Pasti, prednosti in stroški zdravniškega pregleda v tujini

  avtor: Hana | jul 27. 2016

  Krajše čakalne dobe, boljša opremljenost in organiziranost ambulant, višji standard in podobno so razlogi, zaradi katerih se ljudje odločajo za obisk zdravnika v tujini. Odločitev za pot v tujino seveda ni lahka, saj prinaša precej več logističnih in stroškovnih izzivov, a za nekatere so koristi tako velike, da odtehtajo vložen čas, porabljen denar in delo. Če tudi ti razmišljaš o obisku zdravnika čez mejo, smo zate zbrali nekaj dejstev, ki jih moraš upoštevati, preden se odločiš za to.

  Beri naprej
 5. WIZ Pomoč, storitev za vse generacije!

  avtor: Hana | jul 20. 2016

  Nepokretnost, pomoč pri oblačenju, umivanju in hranjenju ter pranje perila se sliši kot del reklamnega teksta doma za starejše občane. Drži, tovrstne tegobe človeka dohitijo v pozni jeseni življenja, a starost še zdaleč ni edini razlog, da potrebuješ pomoč. Tovrstne težave lahko doletijo tudi mlade ljudi, predvsem v primeru raznih nesreč ali poškodb. Kdor živi sam, je ne glede na svojo starost potencialni kandidat za koriščenje storitev, zajetih v zavarovanju WIZ Pomoč.   

  Beri naprej