Objave 2016

 1. 20 #resnicnofajn nasvetov za bolj zdravo, srečnejše in uspešnejše življenje

  avtor: WIZ | mar 11. 2016

  Kako v dvajsetih korakih spremeniti življenje na srečnejšo stran? S preprostimi koraki. Preberi!

  Beri naprej
 2. Da ti ne bo treba k zdravniku leže z avtobusom

  avtor: Ana Vita | avg 28. 2016

  Tokrat imamo zate kratko resnično zgodbo, ki jo je z nami delil Jernej. Nauk: poduči se o svojih (pacientovih) pravicah iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in skleni še zavarovanje WIZ Zdravje+ ne glede na to, da te ne boli križ in ti je všeč vožnja z avtobusom. Ti ni nič jasno? Preberi zgodbo.

  Beri naprej
 3. Bomo videli ...

  avtor: Ana Vita | sep 29. 2016

  Je korenje res dobro za oči in vid? Kako dobro vidi sokol? O očeh in vidu kroži veliko priporočil, ljudskih modrosti, legend in šal, a dokler ti vid nekoliko ne opeša, je »videti« nekaj povsem samoumevnega. Najpogosteje funkcijo korekture vida opravljajo očala, ki ti jih v nekaterih primerih predpiše zdravnik, z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pa jih lahko dobiš brez doplačila.  

  Beri naprej
 4. Oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja v primeru hujše nezgode

  avtor: Ana Vita | okt 12. 2016

  »Denar je sveta vladar,« pravi star pregovor, ki na žalost ne velja le za velike vsote. Včasih je že nekaj deset evrov na mesec manj dovolj, da se pojavijo prve dodatne težave, ki te začnejo počasi vleči v vedno težji položaj. Morda se to sliši preveč pesimistično in črnogledo, a na žalost so običajno prav zdravstvene težave, ki so posledica nezgode, vzrok za vse ostale. Zaradi poškodbe ne moreš v službo, zmanjša se mesečni dohodek, stroški se povečajo in hitro zaideš v rdeče številke. Da bi bile te (predvsem finančne) težave po hujši nezgodi kar se da majhne, poskrbi kritje WIZ OPP (oprostitev plačila premije dopolnilnega zavarovanja WIZ Zdravje) v okviru zavarovanja WIZ Zdravje+.

  Beri naprej
 5. Predračun za mavec, prosim

  avtor: Ana Vita | nov 04. 2016

  Del stroškov zdravljenja krije obvezno zdravstveno zavarovanje, del pa ga moramo zavarovanci plačati sami. Temu se lahko izogneš s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, težava pa nastane, če zavarovanja nimaš. Doplačila so namreč različno visoka, prav to pa je včasih razlog, da ta del stroškov ljudje raje nosijo sami. Na prvi pogled ekonomsko upravičena odločitev skriva tudi nekaj pasti, kajti le eno doplačilo lahko izniči dolgoletne »prihranke«.

  Beri naprej