Objave 2015

 1. Presenečenje za Filipa Flisarja

  avtor: Ana | dec 30. 2015

  WIZovci smo našemu Filipu pripravili video presenečenje. Naključne izbrance smo prosili, da mu izrečejo želje za 2016. In nabralo se jih je kar nekaj, med njimi tudi navihana želja njegovega brata Martina. Naj bo 2016 #resnicnofajn!

  Beri naprej
 2. Strešni nosilci za vsak dan

  avtor: WIZ | dec 26. 2015

  Že dolgo se sprašujemo, kako je našim staršem in starim staršem uspelo? Na morje smo šli z malim avtom, v njem smo se peljali štirje, s seboj smo imeli VSE. Danes brez dvakrat večjega avta, obveznega strešnega kovčka in nosilcev za dve kolesi ne pridemo niti do Razdrtega. Še dobro, da imamo vse te »prtljažnike«, sicer bi v kopalkah sedeli na plaži in zrli v morje. Ampak strešni kovčki so res uporabni, prtljažni sistemi pa so se razvili do te mere, da jih lahko uporabljamo prav vse dni v letu.

  Beri naprej
 3. Varčevanje z gorivom

  avtor: WIZ | dec 18. 2015

  »O, presneto, koliko ta avto žre!« marsikdo pomisli ob pogledu na hitro spreminjajoče se številke iztočenih litrov in zneska pri natakanju goriva. Po nedavnih razkritjih, da so tovarne pri testih in objavah podatkov o porabi goriva lagale, smo na porabo še bolj občutljivi. Razen tistih seveda, ki vedno natočijo za 50 EUR goriva. Tistim je pa precej vseeno. :)

  Beri naprej
 4. Bolezni pisalne mize

  avtor: WIZ | dec 04. 2015

  Mnenja o zahtevnosti dela v pisarni so deljena, dejstvo pa je, da ima lahko tudi dolgotrajno sedenje za pisalno mizo vrsto negativnih posledic in škodljivih vplivov na telo. Nekaj jih gre na račun nepravilnega sedenja in premalo gibanja, nekaj pa na račun neustreznega delovnega okolja oziroma pisalne mize. Pogostost težav se v zadnjih desetletjih povečuje, predvsem zaradi vedno večje odvisnosti od računalnikov in časa, preživetega za mizo in računalnikom.

  Beri naprej
 5. Vitamin C

  avtor: WIZ | nov 26. 2015

  Vitamin C je ena tistih reči, za katero bi lahko rekli: »Preveč je ravno dovolj.« Pomembnost vitamina C so ljudje prvič spoznali že davnega leta 1479, ko je raziskovalec in morjeplovec Vasco de Gama opisal težave svoje posadke med plovbo iz Evrope v Indijo. Skorbut je povzročil otekanje dlesni in izpadanje zob med posadko, ki ni imela dovolj sveže zelenjave in sadja, zato jih je več kot polovica med plovbo umrla. Vitamin C pa ni koristen le proti skorbutu, ampak je pomemben za celo telo.

  Beri naprej