Objave 2013

 1. Kako pravilno in varno razporediti prtljago v avtomobilu

  avtor: WIZ | okt 14. 2013

  Pred jesenskimi počitnicami smo napisali še nekaj več o nepravilnem zlaganju prtljage v avtomobil. Kar nekaj nesreč ima namreč hujše posledice ravno zaradi poškodb, ki jih povzročijo nepričvrščeni kosi prtljage.

  Beri naprej
 2. Zagotovite varnost v avtu tudi svojim ljubljenčkom!

  avtor: WIZ | sep 22. 2013

  Ob svetovnem dnevu živali, 4. oktobru, smo se odločili nekaj več zapisati o tem, kako prevažati vaše ljubljenčke - pse in mačke - v avtu, tako da bo varno za vse. Pri tem pa vas še opozarjamo - na cesti so poleg ostalih udeležencev v prometu lahko tudi živali, zato se vedno, tudi na manj prometnih gozdnih cestah, obnašajte previdno in skrbno!

  Beri naprej
 3. Vedno varujte svoje podatke – še posebej na družabnih omrežjih

  avtor: WIZ | sep 18. 2013

  O varnosti pri plačevanju prek spleta smo že pisali, tokrat pa smo zapis posvetili varnosti na družabnih omrežjih. V vseh primerih velja načelo - raje izdajte manj kot več, saj je informacije precej težje izbrisati kot pa jih sploh ne objaviti.

  Beri naprej
 4. Še o krožiščih: kako voziti po večpasovnih krožiščih?

  avtor: WIZ | sep 02. 2013

  V prvem zapisu o krožiščih smo pisali o osnovnih pravilih vožnje po krožiščih, ki veljajo v vseh tipih krožišč. Ker pa obstajajo tudi večpasovna krožišča, ki imajo še posebna pravila za varno vožnjo, smo tokratni zapis posvetili samo tem. 

  Beri naprej
 5. Kako pravilno voziti v krožiščih?

  avtor: WIZ | avg 24. 2013

  Po raziskavah sodeč je uvedba krožišč v Sloveniji uspela. Kjer je promet urejen krožno, je nesreč manj, njihove posledice pa niso tako hude. Težave pa nastanejo, ko vozniki ne upoštevajo pravil, ki urejajo vožnjo v krožiščih. Pa vi, jih poznate - in upoštevate?

  Beri naprej