Vse Kategorije

Nazaj

ULTIMATIVNI VODNIK PO NAJLEPŠIH PLAŽAH NA HRVAŠKEM

 1. avtor: Ana | 20 jun 2019

  Poletje je tu! Z njim pa tudi najbolj vroči dnevi v letu, ko je čas za navihano spogledovanje s soncem, uživanje v slanih valovih in najljubšem okusu sladoleda. Če trenutno še ne veste, kje bo vaš letošnji dopust, smo za vas pripravili seznam desetih dih jemajočih plaž, ki jih ponuja hrvaška obala. Izbira je pestra in raznolika, na vas pa je, da se odločite, kam in s kom se boste letos podali lovit sončni zahod.

   

   

  Sosedje, od kod lepote vaše?

  Najverjetneje ste do danes vsaj enkrat v svojem življenju že obiskali Hrvaško. Najverjetneje pa je tudi, da ste jo obiskali poleti, ko ste dopustovali nekje med 5.835 kilometri njene obale. Ja, sosedje se lahko pohvalijo z naravnim bogastvom številnih otokov, zalivov in grebenov, ki se uvrščajo na najbolj brane sezname top poletnih destinacij v svetovnem merilu. Zato naj vas ne čudi, ko boste našli Hvar na Telegraphovi lestvici 15 najboljših otokov za poletne počinice v Evropi, ali Zadar med 19 najboljšimi obalnimi mesti po mnenju Business Insiderja. Mimogrede, saj vedno uredite zdravstveno zavarovanje v tujini, ko se odpravite čez mejo?

  Dom drugačnega Mediterana

  Seveda, Hrvaška ni edina država z mediteranskim podnebjem na svetu, a se od priljubljenih sester Sredozemlja razlikuje v marsičem. Povprečno ima 2.600 ur sonca na leto in velja zato za eno najbolj obsijanih obal na sredozemskem območju. Izjemna in drugačna je tudi njena kulinarika, ki ponuja tako ribe kot pršut, posebne pa so tudi njene fige, olive in vino. Njeno rastje pa je tako bujno kot otroška domišljija, zato se ne čudite, če vam bo še dolgo po dopustu ostal v spominu vonj dišeče sivke, omamnega rožmarina, rumenih sončnic ali svežih borovcev.

  WIZov seznam 10 najlepših plaž na Hrvaškem

  Na spodnjem seznamu imate čudovite predloge za počitnice na celini in na oddaljenih otokih. Uživate lahko v družbi drugih dopustnikov ali pa se predajate samotnim užitkom stran od turistične gneče. V vsakem primeru pa vas čakajo toplo morje, sproščujoče vzdušje in nepozabni spomini. 

  1. Plaža Stiniva, Vis – plaža v objemu pečin
  2. Plaža Pasjača, Konavle plaža brez mobilnega signala
  3. Plaža Prozid, Prozid, blizu Korčule – drugo ime za otok je Otok ljubezni
  4. Plaža Zlatni Rat, Bol na Braču oblika in položaj rta se spreminja glede na smer vetra
  5. Plaža Zaglav, Šolta romantična turkizna oaza
  6. Plaža Sakarun, Dugi otok  spominja na plaže tropskih otokov
  7. Plaža Mrtvo more, Lokrum, blizu Dubrovnika plaža okrog slanega jezera
  8. Plaža Nugal, Makarska nudistična plaža
  9. Plaža Sv. Ivan, pod naseljem Lubenice, Cres 15. mesto na seznamu najlepših plaž na svetu po mnenju revije Bild
  10. Plaža Porat, Biševo plaža na otoku s številnimi morskimi jamami

  Resnično fajn življenje posameznika ni nikoli brez potovanj. Pred vsako potjo pa seveda poskrbite za zavarovanje. Nudimo vam ugodno celoletno zdravstveno zavarovanje za vaše počitnice na Hrvaškem - že od 21,70 € na leto.

  ZAVAROVANJE ZA HRVAŠKO