Objave 2019

Nazaj

Raje nekaj 10 evrov za zavarovanje, kot nekaj 1.000 za helikoptersko reševanje

 1. avtor: Nina | 21 jan 2019

  Zima je končno pokazala svoje bele zobe, zato se mnogi odpravljate v gore na sankanje, smučanje ali deskanje na snegu. Uživanje na snegu pa se hitro lahko obrne na glavo in poškodba zahteva obisk zdravnika. Če se zgodi kaj hujšega od odrgnin in modric, lahko neroden padec zahteva tudi reševanje s helikopterjem, kar pa ni vedno brezplačno.

   

  Helikoptersko reševanje je v Sloveniji (še) brezplačno, v tujini pa žal ni tako

  Helikoptersko reševanje v Sloveniji zaenkrat še spada pod nujno medicinsko pomoč, zato ga krije zdravstveno zavarovanje. Posebna zdravniška ekipa, ki je stalno dežurna na brniškem letališču, skrbi za izvajanje, helikopterske prevoze pa izvajajo policijski in vojaški helikopterji.  V reševalno akcijo se po potrebi vključi tudi gorska reševalna služba, ko je potrebno reševanje »iz zraka«.  

  Takoj, ko prestopimo mejo, pa temu ni več tako. V Avstriji, Italiji in Franciji, kamor Slovenci najpogosteje odhajajo na smučanje čez mejo, so drugačna pravila o helikopterskem reševanju. Medtem ko vam bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja prišla prav v primeru obiska urgence v javnih ustanovah, morate vedeti, da helikopterskega reševanja ne krije. Da bi bili kriti tudi tovrstni stroški, je boljša izbira komercialno zdravstveno zavarovanje za tujino.

  Raje nekaj 10 evrov za zavarovanje, kot nekaj 1.000 za helikoptersko reševanje

  Visoki stroški reševanja s helikopterjem lahko povzročijo hud udarec za vaš žep, če nimate pravega zavarovanja. V alpskih državah se računi za reševanje s helikopterjem gibljejo od 1.000 do nekaj tisoč evrov.

  WIZ Tujina v primeru nezgode krije stroške helikopterskega reševanja do višine zavarovalne vsote izbranega paketa – izbirate lahko med 25.000, 50.000 in 100.000 €. Za celoletno zavarovanje lahko plačate manj kot za 1 celodnevno smučarsko karto čez mejo (za individualno polico od 38 do 65 € na osebo). Celoletno družinsko zavarovanje za do 8 oseb stane od 68 do 117 € - cena je enaka za 2 ali za do 8 oseb.

  Samo januarja darilo ob sklenitvi celoletnega družinskega zavarovanja: PowerBank

  Januarja s sklenitvijo celoletnega družinskega zavarovanja WIZ Tujina poskrbite, ne le za varnost svoje družine na počitnicah čez mejo, ampak tudi za rezervno energijo za družinske tablice, telefone in predvajalnike glasbe. PowerBank je odličen potovalni polnilec za elektronske naprave in zato izjemen sopotnik na poti. Tako vas ne bodo pustile na cedilu, ko jih boste najbolj potrebovali.

  Le še januarja prihranite 10 % pri spletni sklenitvi zavarovanja WIZ Tujina in poskrbite za svojo varnost čez mejo. WIZ je spletna prodajna točka Adriatica Slovenice d.d.