Objave 2018

Nazaj

Kako enostavno privarčevati 30 evrov na mesec?

 1. avtor: Ana Marija | 27 okt 2018

  Zagotovo je bolje vsak mesec nekaj sredstev namensko vložiti, kot jih zapraviti. Za uspešno mesečno varčevanje moraš upoštevati le tri skrivnosti. To so vztrajnost, redno vodenje svojega finčnega stanja in pripravljenost, da spremeniš kakšno od svojih navad. Z malimi triki je mogoče prihraniti kar lepo vsoto! Preberi spodnje nasvete za varčevanje in ko jih osvojiš, ti priporočamo, da si odpreš varčevalni račun. Kako enostavno je to, izveš na super strani VARCUJMO.SI

  1. Pred odhodom v trgovino vedno napiši nakupovalni seznam 

  Imaš svinčnik? Imaš papir? Zagotovo pa imaš telefon, kamor si lahko napišeš seznam  živil. Vedno ga napiši pred odhodom v trgovino, med nakupovanjem pa se le-tega drži. Veliko časa in denarja je mogoče prihraniti tudi, če svoje obroke načrtuješ za en teden vnaprej. V pomoč ti je lahko tvoja najljubša kuharska knjiga, kjer dobiš ideje in natančne podatke o tem, kaj in koliko česa potrebuješ. V novi izdaji e-revije Zate&Zame smo pripravili res super tedenski jedilnik, nujno poglej.

  2. Kava ali čaj po taborniško

  Si za matematični preizkus? Obljubimo, da je čisto preprost. Če vsak delovni dan v lokalu ali iz avtomata v službi spiješ kavo, ki stane 1,40 evra, koliko zapraviš na mesec? Pravilen rezultat je 28 evrov. Prihraniš lahko tako, da si kavo vsak dan skuhaš doma, jo natočiš v termovko in greš. To ima še dodaten plus, saj lahko kavo iz termovke piješ kjerkoli in kadarkoli ti to poželi srce. 


  3. Bančnim in kreditnim karticam privošči dopust

  Plačevanje z bančno ali kreditno kartico je resda hitro in enostavno (še posebej brezstično), a mnogokrat zavajajoče. Pri nakupovanju s kartico se ti pogosto zdi, da finančna omejitev ne obstaja, medtem ko pri gotovini natanko veš, koliko lahko zapraviš. Zato preden se odpraviš po nakupih, vnaprej dvigni gotovino, kartice pa pusti doma. Verjetno te bo na začetku spremljal občutek, da imaš s seboj premalo denarja, ampak se ne obremenjuj preveč. Kmalu boš namreč videl, za kaj porabljaš svoj denar. 
  Dokazano je, da si nakupe z denarjem bolj zapomnimo kot tiste, ki jih opravimo s kartico!

  4. Knjižnica naj postane tvoj informativni center

  V kolikor še nisi včlanjen v knjižnico, je zdaj pravi čas, da to storiš. Z obiskom knjižnice prihraniš denar, ki ga nameniš za nakup dnevnega časopisja in revij. Tam imajo vse najnovejše izvode, poleg tega pa te tam čaka še zastonj Wi-Fi. 
  Pri vseh naštetih namigih je pomembno, da jih upoštevaš vsak teden ter da z njimi razviješ mesečno rutino, ki ti bo zagotovila prihranek 30. evrov. Kaj pa z njimi? Začni varčevati s svojim čisto pravim varčevalnim računom!